Mustafa Kara, Odabaş ailesinin nikahını kıydı

Dr. Adnan Odabaş'ın kızı eğitimci, Kariyer Akademisi Genel Müdürü Ülkü Odabaş ile, KBS Boya Fabrikası Sahibi ve Makine Mühendisi Güven Güleşce'nin, Marriott Hotel'de düzenlenen düğün töreninde çiftin nikah şahitliğini eski Başbakanlardan Tansu Çiller yaptı.

Mustafa Kara, Odabaş ailesinin nikahını kıydı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Dr. Adnan Odabaş'ın kızı eğitimci, Kariyer Akademisi Genel Müdürü Ülkü Odabaş ile, KBS Boya Fabrikası Sahibi ve Makine Mühendisi Güven Güleşce'nin, Marriott Hotel'de düzenlenen düğün töreninde çiftin nikah şahitliğini eski Başbakanlardan Tansu Çiller yaptı.

Yaklaşan Demokrat Parti Kongresi nedeniyle bir yanlışa anlaşılmaya sebebiyet vermemek için, basın mensuplarının salona alınmadığı nikah töreninde açılış konuşması yapan Gazeteci-Yazar ve gelinin babası Dr. Adnan Odabaş, davetlilere törene katıldıkları için teşekkür ettikten sonra, Tansu Çiller için, ''Aramızda özellikle teşekkür etmek istediğim birisi var. Onu, aktif siyaset yaptığı dönemde milli irade üstünlüğüne, insan haklarına, kutsal emeğe ve inanç özgürlüğüne sahip çıkan; Atatürk, cumhuriyet ve demokrasi için cesur ve kararlı adımlar atarken tanıdığımız, Türkiye'nin ilk kadın başbakanı Sayın Tansu Çiller hanımefendiye, prensiplerini bir kenara bırakarak ilk defa nikah şahitliği teklifimizi kabul ettiği için kendisine Odabaş ve Güleşce aileleri adına teşekkür ediyorum'' dedi.

Odabaş, nikah şahitliği için başta Tansu Çiller olmak üzere, AKP İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, AKP İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, İstanbul eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'yı nikah şahidi olarak davetlilere teklif etti. ''Kabul edenler el kaldırsın'' deyince, salondaki yaklaşık 800 davetlinin tamamı ellerini havaya kaldırarak önerilen kişileri nikah şahidi olmasını kabul etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın nikah işlemlerini başlamasıyla devam eden törende, Mustafa Kara, ''Ben bugüne kadar evlenme cüzdanını ya geline, ya da damada veriyordum. Bu akşam bir değişiklik yapıyorum. Cüzdanı 51. Dönemin başbakanı Sayın Tansu Çiller hanımefendiye veriyorum'' dedi.

Tansu Çiller de, törende yaptığı konuşmada, ''Bildiğiniz gibi ben prensip icabı düğün törenlerine katılmıyordum. Ancak, Adnan Odabaş benim hem beraber siyaset yaptığım, hem de aile dostum olduğu için onun talebini kıramadığım için buradayım. Anne ve babalar, evlatları evlenirken hem hüzün duyarlar, hem de mutluluk... Bugün evliliğe adım atan Ülkü Odabaş ve Güven Güleşce evlatlarımız bugün çok güzel bir başlangıç yaptılar. Bu sevgiyi büyütün, sevgi paylaştıkça büyür. Dünyada bir araştırmaya göre, başarılı olmak için en önemlisi sevgiyle bütünleşmek, birleşmek, üçünüsü ise, en önemlisi doğru eşle, doğru yola çıkmak. Ben bunu sizde görüyorum. Mevlana'nın dediği gibi, ?gül düşünürseniz gül olur, diken düşünürseniz diken olur. Ama siz hep gül düşünün. Ben duygu ve düşüncelerle Odabaş ve Güleşce ailelerini kutluyorum'' dedi.

GÜLEN CEMAATİ, YURTDIŞINDA GURUR VERİCİ HİZMETLER YAPIYORLAR
Fethullah Gülen'in yol arkadaşı olarak bilinen ilahiyatçı Prof. Suat Yıldırım, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yıldırım'ın konuşmasından etkilenen Tansu Çiller, yanında oturan Gazeteci Adnan Odabaş'a, Suat Yıldırım hakkında bilgi aldı. Odabaş, Suat hocanın Fethullah Gülen hocaefendinin yakın dostu olduğunu, cemaat içerisinde saygın bir yeri olduğunu söyleyince, Çiller, ''Gülen Cemaatinin dünyada yaptığı hizmetleri başbakanlığım dönemimde bizzat görmüştüm. Hatta bir kısmının da açılış törenlerine katılmıştım. Devletin yapamadığı hizmetleri yapıyorlar. Gülen cemaatinin yurtdışında yaptığı hizmetlerden Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak gurur duymalıyız'' dedi.

DP KONGRESiNDE ADAY OLMAYACAĞIM
Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Gazeteci-Yazar Dr. Adnan Odabaş'a yaptığı özel açıklamada, 12 Haziran'da yapılacak olan Demokrat Parti Olağanüstü Kongresi'nde aday olmayı düşünmediğini söyledi. Çiller, ''Demokrat Parti, ANAP ile birleşme kararı aldı. Ancak, bu birleşmenin ne getireceğini olağanüstü kongre belirleyecek. CHP'deki lider değişikliği ve kamuoyunun Kılıçdaroğlu'nu iktidar alternatifi gibi göstermesi, sağ seçmeni de birleşmeye zorlayacaktır. Ama nerede? AKP iki dönem tek başına iktidar oldu. İktidar doğal olarak yıpranıyor. Üçüncü defa tek başına iktidar olması zor görünüyor. DP, yeniden derlenip, toparlanması halinde merkez sağı dolduracak ve iktidar alternatifi olacaktır. Buna, bu toparlanmanın ne şekilde yapılacağına parti teşkilatları ve DP seçmeni karar verecektir'' dedi.

Çiller, CHP'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini, Kılıçdaroğlu'nun Alevi ve Kürt vatandaşlarımızın oyları üzerinde etkili olabileceğini, ancak diğer bölge insanlarının da CHP'den uzaklaşabileceğini belirtti. Çiller, şöyle devam etti: ''Anayasa değişikliği için referandumda 'evet' oylarının yüksek olacağını, ancak daha önce yapılan uygulamalara bakılacak olursa, bu kararın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edileceğini tahmin ediyorum'' diye konuştu.

Demokrat Parti eski genel başkanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, bir çok milletvekili, belediye başkanı, işadamı, sanayici ve bürokratın katıldığı nikah törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş birer telgraf göndererek, çifte ömür boyu mutluluklar dilediler.


Gorele.gen.tr


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir