Dilekler kabul oldu!..

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen kampanya organizasyonunda yardımlar yerini buldu.

Dilekler kabul oldu!..
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Türkiye'nin aydınlığına kendini adayan ve bu amaçla çalışmaları Anadolu'ya uzanan TOGEM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 90.yılında ''Okulun için dilek tut'' kampanyası ile faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

TOGEM, kampanya ile hayırseverler vasıtasıyla Edirne'den Kars'a, Mardin'den Yozgat'a, Tokat'tan Siirt'e Türkiye'nin dört bir yanındaki köy okullarında eğitim gören çocukların taleplerini yerine getirmek için kolları sıvadı. Proje sayesinde hayatında hiç bilgisayar görmemiş çocuklar bilgisayarla tanışacak, kütüphaneye gitmemiş öğrencilerin okullarına kütüphane kurulacak, okuluna terlikle giden çocukların ayağına bot, sırtına mont temin edilecek.


Kampanyanın startı Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımcı kitlesi ile gerçekleştirildir. Kampanya programına geçilmeden önce bir kokteyl verildi. Kokteyle başta Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları, gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu, iş adamı Ali Ağaoğlu, eski Beşiktaş Yöneticilerinden Hüsnü Güreli gibi tanınmış bir çok davetli ve basın mensupları katıldı.

Koltely devam ederken Kültür Merkezine gelen çocuklarda kendileri için organize edilen palyaço gösterileri ile eğlenceli dakikalar geçirdiler. Koktelylin sona ermesi ile konuklar Kültür Merkezi Ana Salonunda yerlerini aldılar. Salon içerisinde de hareketlilik devam etti. Özellikle çocuklar salona neşe kattılar.

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ında programa katılması ile kampanya programı başladı. İşleri dolayısı ile programa katılamayan davetliler telgrafla dileklerini ilettiler. Katılması beklenen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu kampanya programına katılamadı.

''Okulun için dilek tut'' kampanyasının açılış konuşmasını TOGEM'in kurucularından ve Başkanı Saadet Gülbaran yaptı. Saadet Gülbaran 100 proje'nin öneminden, şuana kadar yaptıklarından ve yapacakları kampanyalarla yardıma ihtiyacı olanlara yardım edeceklerini söyledi. Togem'in yardıma ihtiyacı olanlara yardım değil, yardıma ihtiyacı olanların ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi.

Saadet Gülbaran'ın ardından kürsüye Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara geldi. Mustafa Kara konuşmasında 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemde başlattığı bu faaliyetler ve adeta bir akademi şeklini alan Belediyecilik sisteminden bahsederek Sayın Başbakan'ında Üsküdar'lı olmasından dolayı kendilerine daha büyük görevler düştüğünü söyledi. TOGEM'in kurucularından ve destekçilerinden olan Emine Erdoğan'da destekleri ile Ülkemizin doğusundan batısına tüm köylerimizde ihtiyaç sahibi olan okullara bu projeleri yaymak istediklerini dile getirdi.

Mustafa Kara'nın ardından kürsüye gelen Emine Erdoğan konuşmasında özellikle Togem'in ihtiyac sebebine değindi ve kendilerine ''Okulun için dilek tut'' kampanyası çerçevesinde ulaşan mektuplardan bazılarını okuyarak salonda bulunan tüm davetlilere özel anlar yaşattı. Mevlana'nın bir sözüne yer verdi; ''Ellerinizle gözlerinizi kapatın ve bir an düşünün her yer karanlık, siz ellerinizle gözlerinizi kapattınız diye çocuklarınız yok mu oldular? Hayır yok olmadılar, biz sornlarımızı, ihtiyacı olanları görmezden gelemeyiz'' diyerek TOGEM'in insanlara verdiği önemi vurguladı.

Emine Erdoğan'ın ardından kürsüye ''Bam Teli'' adlı televizyon programından da tanıdığımız gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu geldi. Talipoğlu 17 yıl önce Bam Teli programı için yazılan bir şiiri okudu. Ardından TOGEM kampanyasına destek verdi.

Tayfun Talipoğlu konuşmasını bitirdikten sonra sahnedeki ağaç üzerine asılmış ''Okulun için dilek tut'' kampanyasının 100 dileğinin yazılı olduğu ağaçtan ilk dileği yerine getirmek isteyen Emine Erdoğan'ı sahneye davet etti. Emine Erdoğan 4 numaralı dileği gerçekleştirmek istediğini ve bunun sebebinin kendisinin 4 çocuğunun olması olduğunu dile getirdi. Emine Erdoğan'ın seçtiği zarfın içinden çıkan dileği okuyan Tayfun Talipoğlu salonda bulunanlara hüzünlü dakikalar yaşattı. Talipoğlu kendiside 44 numaralı zarfta bulunan dileği gerçekleştirmek istedi.

Ağaç üzerinde bulunan zarflardaki dilekleri yerine getirmek isteyen salonda bulunan gerek iş adamları gerek katılımcılar dikkatle zarf seçtiler. Özellikle Ali Ağaoğlu 61 numaralı zarftaki dilek için 1 milyon TL bağışta bulundu. Adını burada yazamadığımız bir çok davetli tüm dilekleri yerine getirmek için ellerinden gelen yartımları yaptılar.

Kampanya programı sonunda yardımda bulunanlar sahnede hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Üsküdar 34 Özel Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir