Türkiye'ye yayılan proje TOGEM...

Üsküdar'dan tüm Türkiye'ye yayılan TOGEM, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor.

Türkiye'ye yayılan proje TOGEM...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar'dan tüm Türkiye'ye yayılan TOGEM, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor.

Üsküdar Belediyesi'nin, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde oluşturduğu Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) başta Doğu ve Güneydoğu illerinde olmak üzere yürüttüğü sosyal projelerle dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Sosyal Belediyecilik Projeleri'nin ele alındığı yarışmada Üsküdar'a Türkiye birinciliği kazandıran TOGEM, yardıma ihtiyacı olan, yediden yetmişe, kadın, erkek, çocuk herkese ulaşmak için çalışıyor. Her geçen gün yeni projelere imza atan merkez, Anadolu'daki bir çok yerel belediye ile iş birliği içinde.

VEREN AL ALAN EL BULUŞMASI

Başkanlığını Emine Erdoğan'ın ağabeyinin eşi olan Saadet Gülbaran'ın yaptığı TOGEM, ''veren el ile alan eli buluşturmak'' amacıyla 2005'te kuruldu. Emine Erdoğan'ın da desteğiyle Üsküdar'dan tüm Türkiye'ye yayılan TOGEM, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek, toplumsal dayanışma ve gelişmeyi artırmak, sosyal güvenlikten yoksun, muhtaç ve düşkünlere maddi ve manevi destek sağlamak ve eğitim almakta güçlük çeken çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hizmet vermeye başladı.

AK Parti İlçe Belediyelerinin katıldığı Sosyal Belediyecilik konulu yarışmada Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) çalışmaları ve projeleriyle Üsküdar Belediyesi'ne birincilik ödülü kazandırdı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

ÖNCELİK OKUL ÖNCESİ EĞİTİME

Yardım etmek isteyen ile yardıma ihtiyacı olanları bir araya getiren TOGEM, çalışmalarında önceliğini bulunduğu bölgede anaokulu olmadığı için okul öncesi eğitime devam edemeyen çocukların eğitimine verirken, Gezici Anaokulu Projesini yürürlüğe soktu. Sadece okul öncesi eğitimi değil, dar gelirli ailelerin yüklerini azaltarak ilköğretim ve lise çağındaki çocuklara da karşılıksız burs veren TOGEM, ''Bu şehrin bir kalbi var'' parolası ile hizmet veriyor. Gerek Üsküdar Belediyesi'nin gerekse hayırseverlerin katkılarıyla 2005 ile 2009 yılları arasında bine yakın öğrenciye okul öncesi eğitim sağlayan TOGEM, 14 gezici anaokulunu milli eğitimin hizmetine sundu. Hayırseverlerin kullanmadıkları eşya ve giysileri titiz bir çalışma sonrası yenileyerek ihtiyaç sahiplerine hediye eden TOGEM, evlilik hazırlığı yapan yoksul gençlerimizin evlerini, sponsor firmalarla birlikte kurarak gerektiğinde gelinlik de dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir merkez haline geldi.

Merkez, son olarak Şanlıurfa ve Mardin'de 3000 küçük çocuğa giyecek, kitap, kırtasiye ve yiyecek yardımı yaptıktan sonra 2010 yılının başında kadınlara yönelik eğitim ve meslek edindirme çalışmalarına başladı.

EĞİTİMLİ YARDIMCI KADINLAR

Düzenlediği seminerlerde kadınlarımıza sağlık, aile içi iletişim ve çocuk eğitimi ile ilgili bilgiler veren TOGEM, açmış olduğu ''Eğitilmiş Yardımcı Kadın Kursları'' ile evlere yardımcı olarak giden hanımlara; ev temizliği, eşya bakımı, ilk yardım ve iletişim konusunda eğitim verdi. 178 saatlik eğitim süresinde hanımlar; ev temizliği, hijyen, dekorasyon, eşya bakımı ve koruması, ütüleme, servis teknikleri, görgü kuralları, insan ilişkileri ve iletişim, kişisel bakım ve ilkyardım konularında ders verdi. Kurs sonunda sınavı kazanan 131 hanım, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazandı.


İnternetHaber.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir