Süper Baba'nın Yakup Dedesi öldü.

Çengelköy'de çekilen ve unutulmazlar arasında yer alan ''Süper Baba'' dizisinde 'Yakup Dede' rolüyle ünlenen 1914 Üsküdar doğumlu İhsan Devrim hayatını kaybetti.

Süper Baba'nın Yakup Dedesi öldü.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Tiyatro, sinema sanatçısı ve yazar İhsan Devrim, dün tedavi görmekte olduğu Darüşşafaka Özel bakım Ünitesi'nde hayatını kaybetti. Devrim, Süper Baba dizisinde Şevket Altuğ'un dedesini oynadığı rolle akıllarımızdaydı. Devrim Şehir Tiyatrosu'nun yaşayan en yaşlı sanatçısı idi.

Darüşşafaka'dan 1937 yılında mezun olan Devrim, okul yıllarında ilgi duyup sanat hayatının merkezi yaptığı tiyatroda, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun yaşayan en yaşlı sanatçısı idi.

İHSAN DEVRİM-YAKUP DEDE
Süper Baba dizisinde Fiko'nun Sürmeneli dedesi olarak tanıdığımız İhsan Devrim 1914 Üsküdar doğumlu. Dokuz yaşındayken babası Binbaşı Sabri Bey'in ölümünün ardından Darüşşafaka'da okumaya başlayan sanatçının tiyatro serüveni de bu yıllara dayanıyor.

Devrim, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun yaşıyan en eski sanatçısı olma rekorunu elinde bulunduruyordu.

İhsan Devrim'in "Evimiz", "Hatıralar" ve "Yemen Türküsü" adı altında basılmış 3 kitabı bulunuyor.

1940 yılında, Hukuk Fakültesi'nden arkadaşı İlhan Hanım ile evlendi.

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan İhsan Devrim Süper Baba'dan sonra başlayan Baba Evi ve Zor Baba TRT ekranlarında yayınlanan "Dikkat Bebek Var" ,"Zeybek Ateşi"ve "Yeni Hayat" gibi dizilerde sevenlerinin karşısına çıktı.

Çeşitli film ve dizilerde rol alan İhsan Devrim, Tiyatro alanında üç kez ödül kazanmış. Şair Salâh Birsel ve Burhan Arpad'la birlikte 1940'lı yıllarda ABC kitabevini kurmuşlardı.


Üsküdar 34

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir