Emine Erdoğan'dan 'Zenginlere' mesaj

Kurban Bayramı'na çok az bir zaman kala Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi 3000 çocuğa bayram sevinci yaşattı. Törene katılan TOGEM'in kurucusu Emine Erdoğan duygu dolu bir konuşma yaptı...

Emine Erdoğan'dan 'Zenginlere' mesaj
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

TOGEM'in, Kurban Bayramı öncesinde hedeflediği 3000 çocuğa bayramlık giysi dağıtımı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi  Emine Erdoğan’ın katıldığı bir programla tamamladı.

“Onların Yüzü Gülsün, Üsküdar’dan Anadolu’ya 3000 Küçük Yürek Bayram Sevinciyle Dolsun” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında geçtiğimiz hafta da Adıyaman ve Şanlıurfa’da 500 çocuğa bayramlık kıyafetler ve kırtasiye malzemesi hediye edilmişti.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Törene, Emine Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Müdürü Remzi İnanlı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile çok sayıda davetli ve çocuklar katıldı.

TOGEM’in yardım kampanyası hayırseverlerin desteğiyle başarıya ulaştı. Kazak, pantolon, mont ve bottan oluşan hediyelerini alan 3000 çocuğumuz bayram sevincini yaşadı.

Törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan: “TOGEM’i ilk kurduğumuzda, “şimdi hayatımda bir de TOGEM var” demiştim. Bir gönül seferberliği olan TOGEM’in uzattığı el Üsküdar’dan Anadolu’ya, hatta dünyaya ulaşıyor. Mardin’den Yozgat’a Pakistan’dan Bosna Hersek’e kadar birçok noktada TOGEM’i görüyoruz.” TOGEM’in yaptığı çalışmalarla yerel yönetimlerle ilgili önemli mesajlar verdiğini söyleyen Emine Erdoğan “bu anlamlı ve başarılı hizmetleri ortaya koyan Üsküdar Belediyesi’ni ve TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran’ı can-ı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

TOGEM’in Gezici Anaokulları Projesi ile okul öncesi eğitime büyük katkı sağladığına dikkat çeken Emine Erdoğan, bu projelerin yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını, iş adamlarını, devlet kurumlarını ve hayırseverleri bir araya getirdiğini söyledi.

KİMİLERİNİN BUZDOLABI DOLU OLABİLİR.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin her meselesinde, kendimizi ötekinin yerine koyarak düşünmek zorundayız. Bazılarının yuvası sıcak olabilir, ama Türkiye'de ve dünyada evinde sobası olmayan, sobasında yakacak odunu olmayan yuvalar olduğunu hatırımızda tutmak zorundayız. Kimilerinin buzdolapları tıka basa dolu olabilir. Bu herkesin buzdolabının dolu, hatta herkesin evinde buzdolabı olduğu anlamına gelmiyor. Aynı şekilde kaleme, kağıda, deftere, hatta okula ulaşamayan, ulaştırılmayan çocuklar, gençler olduğunu da bilmek, görmek, bunun da gereğini yapmak zorundayız. Son dönemde bu alanda imkanların zorlanarak önemli adımlar atıldığını biliyoruz. Ancak sosyal meselelerin çözümünde kamunun tek başına yeterli olamayacağı, sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerin, iş adamlarının, yerel yönetimlerin de inisiyatif almasının kaçınılmaz olduğu aşikardır.''

Emine Erdoğan proje kapsamında kalıcı hale getirilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilen ana okullarının hayırlı olmasını diledi ve  3 Kalıcı Anaokulu’nun yapımını sağlayan hayırseverler Adnan Işıkyıldız ve Belgin Yıldırım’a teşekkür plaketlerini verdi.

TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran da:  “2005’te yola çıktığımızda amacımız; veren el ile alan eli buluşturmaktı. O günden bugüne, hayırsever vatandaşlarımızın desteği ve katkısıyla epey yol aldık, geliştik. Ailemiz Üsküdar’ın dışına taşmaya başladı, şimdi Anadolu’ya doğru büyüyoruz. Artık Adıyaman’dayız, Şanlıurfa’dayız, Iğdır’dayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda, 81 ilimizin tamamında olacağız.” dedi.

VALİDELER ŞEHRİ ÜSKÜDAR

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yaptığı konuşmada: Üsküdar’ın bir valideler şehri olduğuna dikkat çekti. Üsküdar’ın tarihten gelen yardımseverlik ve cömertlik özelliğinin günümüzde de TOGEM sayesinde devam ettiğini, bu noktada Emine Erdoğan ve Saadet Gülbaran’ın büyük katkılarının olduğunu söyledi. “TOGEM hayallerimizin ötesine gidiyor. Destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. “ dedi.

BEN DE TOGEM NEFERİYİM

Emine Erdoğan’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan sanatçı Erol Evgin ülkemize, geleceğimiz olan yavrularımıza büyük katkı sağlayan TOGEM’in programına katılmakla çok mutlu olduğunu söyledi. Çalışmalarından dolayı tüm TOGEM ekibini tebrik eden Erol Evgin  “bundan sonra ben de TOGEM’in bir neferiyim” dedi. Daha sonra “Bir Şarkısın Sen Programı”ndan Berna KARAGÖZOĞLU, Aycan ÇELİK, Dilşah GÜCÜM, Mehmet DAŞ, Şebnem KESKİN sahneye çıkarak Erol Evgin ve TOGEM’in bayramlık hediye dağıttığı çocuklarla hep beraber şarkılar söylediler.

Programın sonunda Emine Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük ve TOGEM’ e katkı sağlayan hayırseverler çocuklara bayramlık giysilerini hediye etti.

Bayramlık giysi dağıtımı TOGEM tarafından hazırlanan hayır kermesinin Emine Erdoğan tarafından açılması ile sona erdi.

 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir