Eğitim Kurumlarında Şiddet Var!

Son yıllarda devlet kurumlarındaki işkence ve kötü muamelenin önüne geçen bir şikâyet var.

Eğitim Kurumlarında Şiddet Var!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Valiliği İnsan Hakları Kurulu'na 8 yılda yapılan başvurularda ilk sırayı, eğitim hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yapılan başvurular alıyor. 397 şikâyetin geldiği okulları, 238 ile emniyet, 112 ile sağlık kurumları izliyor.

Vatandaşların kamu, özel kuruluşlar ve bireylerle ilgili şikâyetlerini inceleyen kurula, faaliyete geçtiği 2001'den bu yana yapılan başvuruların yüzde 31'i eğitim ve öğretim kurumlarıyla ilgili. Bu yüksek oranda başörtüsü ile ilgili şikâyetlerin dönemsel olarak yoğun olmasının etkili olduğu belirtiliyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2004 yılında eğitimlerine devam edemedikleri ve kayıtları silindiği için mağdur oldukları yönündeki şikâyetleri büyük yer tutuyor.

OKULDA DAYAK EN BÜYÜK SORUN
Okullarla ilgili en sık şikayet konusu ise şiddet, kötü muamele ve dayak olaylarına ilişkin. Bağcılar Nene Hatun İlköğretim Okulu hakkında gelen şikayette, H.A. isimli öğrencinin müdür tarafından sopayla dövüldüğü, olayla ilgili rapor alınmasına rağmen soruşturmaya izin verilmediği ileri sürülüyor. Okulda dayak olayının yaygın olduğu ancak öğrencilerin korkularından bunu ifade edemedikleri belirtiliyor. Benzer bir şikâyet de Küçükçekmece Münis Faik Ozansoy İlköğretim Okulu öğrencilerinden gelmiş. Öğrenciler, müdür yardımcısı tarafından sopayla dövüldüklerini iddia etmişler.
 
Arkadaşı adına başvuran B.Y. adlı öğrenci ise Üsküdar Selami Ali İlköğretim Okulu'ndaki A.Ç. isimli öğrencinin yaramaz olduğu için İngilizce öğretmeni tarafından şiddete maruz kaldığını öne sürüyor.
 
Eğitimle ilgili bir diğer şikâyet konusu okul müdürünün öğrencilerden para istediği iddiası. Kuruma başvuran veliler E.E. ve N.B., Silahtarağa İlköğretim Okulu'nda çocuklarının hak ettiği eğitim ve öğretimi alamadıklarını, okul müdürünün sürekli öğrencilerden para istediğini ve vermeyen öğrencilere manevi baskı uyguladığını iddia ediyorlar.

YANLIŞ TEDAVİ ŞİKÂYET EDİLİYOR
Kurula sağlık alanındaki başvurular yine kötü muamele ve yanlış tedavi üzerine odaklanıyor. Şikâyeti TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından aktarılan G.T., Süreyyapaşa Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde görevli uzman doktor N.A.'nın tedavi yapmayarak kendini kovduğunu öne sürüyor. Samatya Araştırma Hastanesi Üroloji bölümü için şikâyette bulunan H.A. ise prostat ameliyatında kendisine buharlı ameliyat yapılacağının bildirilmesine karşın bu yöntemin kullanılmadığını, bu nedenle beklenen faydanın sağlanamadığını iddia ediyor. 6 yaşındaki oğlunun hatalı enjeksiyon yapılması sonucunda yürüme güçlüğü çektiğini, geçici ya da kalıcı sakatlıkla karşı karşıya gelebileceğine dikkat çeken R.T., dilekçesinde bu durumun Bahçelievler Kamu Sağlığı Dispanseri ve 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi tarafından tespit edildiğini ancak konuyla ilgili epikriz raporu verilmediğini savunuyor.
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir