Denizden çıkan çöpler sergilendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, yaptığı temizlik sonrası denizden çıkarılan atık malzemeleri Üsküdar'da sergiledi.

Denizden çıkan çöpler sergilendi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Denizden çıkarılan atıkların arasında cep telefon ve pet şişelerin yanı sıra daktilo, bilgisayar monitörü ve hatta motosiklet ve süpermarketlerde kullanılan alışveriş arabasının bile yer alması vatandaşları şaşkına çevirdi. Sorunun kaynağını eğitimsizlik olarak gören vatandaşlar, denizi kirletenlere tepki gösterdi.

İBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından Üsküdar İskelesi'nde düzenlenen sergide birbirinden ilginç ürünler yer aldı. Denizden çıkan çöplerin sergilendiği sergide eski bir daktilo, bir silah, bilgisayar monitörü, cep telefonları, bisikletler, alışveriş arabası ve hatta motosikletin yer alması şaşkınlık yarattı.

kullan

Sergilenen ürünlerin hemen yanında vatandaşları bilinçlendirmek için, kaç yılda doğal ortama karışacağına dair bilgiler yer aldı. Sergi en çok çocukların dikkatini çekti. Hemen her çocuğun hayallerini süsleyen ve karne hediyesi olan bisikletlerin deniz dibinden çıkan atıklar arasında yer alması küçükleri şaşkına çevirdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak 4 yıldır böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen İBB yetkilisi, karadan 24 ekiple denizden de ahtapot adını verdikleri gemilerle temizlik çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. İBB yetkilisi denizden çıkan çöpleri sergileyerek vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

kullan

Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar ise, denizin derinliklerinden çıkan ürünler karşısında hayretlerini gizleyemedi. Vatandaşlar en çok denizin dibinden çıkarılan motosiklet ve alışveriş aracına hayret etti. Denizi kirletenlere tepki gösteren bir vatandaş, "Benim ne düşündüğümden çok, bunları buraya atanların ne düşündüğü önemli" derken bir diğeri de, " Bu sergide gördüklerimden çok rahatsız oluyorum. Ne söylenebilir ki? Bir alışveriş merkezi arabası oraya getirilip, denize atılmış. Tamamen cahillik başka bir şey değil." diye tepkisini dile getirdi.

kullan

Vatandaşları sorunun daha çok cehaletten kaynaklandığı görüşünde birleşti. 

Kaynak: CİHAN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir