Korsan CD Çetesi Çökertildi

Korsan CD ve DVD'yi satmaya çalışan 62 kişilik çetenin telefon görüşmeleri dinlemeye takıldı.

Korsan CD Çetesi Çökertildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Piyasa değeri 2 milyon 200 bin lira olan korsan CD ve DVD'yi satmaya çalışan 62 kişilik çetenin telefon dinlemelerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün korsan ile mücadeleye önem verdiğini bu nedenle daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledikleri ortaya çıktı.

İstanbul'da ürettikleri 2 milyon korsan CD ve DVD'yi  Türkiye geneline dağıtım yapmaya çalışan 62 kişilik bir şebeke daha çökertildi. Liderliğini Metin Toker'in yaptığı çetenin,  korsan ürünler ilgili medyada çıkan haberleri izledikleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül 'ün de konuyu bizzat takip ettiği bu nedenle de dikkatli olmaları konusunda birbirlerini uyardıkları yapılan telefon dinlemelerinde ortaya çıktı. Çetenin ayrıca İbrahim Tatlıses ile de dalga geçer nitelikte konuştukları da belirlendi.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, korsan CD ve DVD ürünü yaparak piyasaya dağıtmaya çalışan bir çeteyi daha çökertti. 10 Mayıs'ta Üsküdar'da 8 milyon korsan materyal ele geçiren polis, aynı çete ile irtibatlı bulunan 62 kişiyi daha gözaltına aldı.

Çetenin ayrıca bastıkları korsan CD ve DVD ürünleri polisin eline geçmemek için 16 ayrı ilçede depo tuttukları bu depoların çevresini çok az kişi tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. 350 Adet çoğaltıcı cihazın ele geçtiği operasyonda çetenin vizyondaki filmlerin ve en çok izlenen filmlerin mastırlarını bir şekilde temin ettikten sonra çoğaltıp adamları aracıları ile piyasaya dağıttıkları ortaya çıktı. Her türlü filmi çoğaltıp piyasaya dağıtan çetenin pornografik görüntülerin ise yurt dışından yayın yapan televizyon ve internet ortamında indirdikten sonra CD ve DVD'ye bastıkları öğrenildi.

Piyasa değeri 2 milyon 200 bin lira olan ürünlerle ilgili zanlılara yardım eden bir bilirkişinin de bulunduğu öğrenildi. Bilirkişinin çeşitli adliyelerde halen görev yaptığı ileri sürüldü.

Polisin yaptığı telefon dinlemelerine göre çetenin 10 Mayıs'ta 8 milyon korsan ürün ile yakalanan çete ile ilgili haberleri izledikleri de ortaya çıktı. Çetenin ele başı olan Metin Toker'in adamlarından olan Hakan Avcı'yı aradığı ve birbirlerini uyardıkları öğrenildi. Çetenin kendilerini mağdur gösterdikleri de öğrenildi. Operasyonlarda yakalanan kişilerin sanık değil de mağdur olduğunu söyleyen çete üyeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün korsan CD ve DVD operasyonlarını başlattığı ve dikkatli olmaları gerektiklerini birbirlerine söylüyorlar. Çetenin operasyonların sorumlusu olarak da Hayrunnisa Gül'ü gördüğü ve " Onun tuzu kuru" şeklinde yorum yaptıkları da ortaya çıktı

İşte telefon görüşmeleri:

Hakan Avcı: Abi gazeteleri okudun mu?

Metin Toker : okudum.

H.A   : Çok kötü olmuş ( 8 milyon korsan ürünün yakalandığı 10 Mayıs'taki operasyon için söylüyor)

M.T    : Sağlık olsun. Hepsi Geçer Söz müzik hepsi İbrahim Tatlıses ( dalga geçiyor )

H.A. : Sanatçılar çıktı. İzledim. Şafak Sezer de konuştu.

M.T. : Cem Yılmaz'da var mıydı? Birileri gene düğmeye basmış.

H.A. :  Hayrunnisa Gül basmış. Bitireceğiz demiş. Dikkat edelim biraz.

M.T. : Sağlık olsun. Ama dikkat edelim.

H.A. : Nerden ekmek yiyeceğiz?

M.T. : Onların tuzu kuru. Düğmeye de basar, alarma da basar.

H.A. : Ama kaç kişi mağdur oldu? Yakalananlar bizim çocuklar.

M.T. : Ne yapacağız?

H.A. : Devam edelim mi? Patlar mı?

M.T. : Yok patlamaz.  Biraz yavaşlatalım ama.

H.A. : Bu günler geçsin sonra gene başlarız.

Kaynak: Bugün


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir