İETT şoförü yolcu kovdu!

Üsküdar-Şile Yolu hattında çalışan İETT otobüsünün, şoförü, akbil ücretini ödediği halde, bayan yolcuyu araçtan kovmaya kalkıştı.

İETT şoförü yolcu kovdu!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Olay Fıstıkağacı durağında, Üsküdar-Şile (11ÜS) yolu hattında çalışan, 34 MLY 78 plakalı, 91-855 seri numaralı İETT aracında meydana geldi. Otobüse binen bir kişiden akbil tam ücretini aldığı halde otobüs şoförü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uyarısına rağmen yolcudan 20 kuruş daha istedi ve alamayınca da yolcuyu otobüsten indirmeye kalkıştı. İsminin Cevat Uludağ olduğunu söyleyen şoföre karşı çıkan yolcu, 20 kuruş daha vermemekte direnince otobüs bir süre durakta kaldı.

ÖNCE ZAM SONRA UYARI
Hafta başında İETT Akbil ücretlerine zam yapıldı. Daha önce 1,3 TL olan ücret 1,5'e çıkartıldı. Zamdan hemen sonra yani dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak, şoförlere ödenen Akbil ücretinin aynı değerde olması konusunda yolcuları uyarmıştı. Uyarıda şöyleydi: İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte toplu taşım ücretlerinde yapılan ayarlamadan sonra İETT ve Özel Halk Otobüsleri'nde AKBİL basan şoförlerin fazla para talep ettikleri ve yolcularla tartıştıkları yönünde şikayetlerin geldiği belirtildi. Yeni ayarlamaya göre, tam biletin 1,5 TL, öğrenci ve indirimli biletin 0,85 TL, tam aktarmanın 0,75 TL, öğrenci aktarmanın ise 0,21 TL olduğu belirtilen açıklamada, yolcuların toplu taşıma araçlarına bindiklerinde şoför tarafından basılan AKBİL'e belirtilen fiyatların üzerinde ödeme yapmamaları istendi.

Açıklamada, yolcuların böyle bir taleple karşılaştıklarında araç plakası veya numarasını Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün 0212 453 78 78 numaralı telefonuna veya “Beyaz Masa”nın 153 numaralı telefonuna bildirmeleri istendi. Özel Halk Otobüsleri'nde biletçi uygulamasının ise Temmuz ayı sonu itibariyle tamamen kaldırılacağı, yapılan görüşmelerde firmaların Temmuz sonuna kadar yeni çalışma sistemine geçmelerinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, “Temmuz sonu itibariyle tüm toplu taşıma araçlarında AKBİL ve İstanbul Kart kullanılacak” dendi.

Kaynak: Gazeteport

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir