Üsküdar Restorasyon Birincisi

2008 yılnda İstanbul'da belediyeler 714 proje hazırladı, sadece 159 proje bitirildi. Üsküdar belediyesi 48 proje ile birinci sırada...

Üsküdar Restorasyon Birincisi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul'da belediyeler geçtüğümüz 2008 yılında tarihi eserlerle ilgili 714 restorasyon projesi hazırladı. Ancak bunlardan sadece 159 proje hayata geçirilebildi. Üsküdar belediyesi 48 hayata geçirelen proje ile diğer belediyelere fark attı.
 
Kentin tarihi mirasını koruduklarını ve gelecek nesillere aktarılacak projeler hazırladıklarını her fırsatta söyleyen belediyeler, 2008 yılında bol miktarda proje ürettiler. İstanbuldaki belediyelerin ürettikleri proje sayısı 714 'e ulaştı. Projelerin çokluğuna sevinen İstanbul valiliği yetkilileride, projelerin tamamının hayata geçirileceğini düşünerek 50 milyon 862 TL lik kaynak ayırdı. Ancak belediyelerin tarihi eserlelle ilgili hazırladıkları projelerin büyük bölümü kağıt üzerinde kaldı.
 
Projelerin 5 'te 1 'i uygulanabildi.
 
Belediyelerin hazırladığı 714 projeden sadece 159 'u hayata geçirilebildi. Yani 5 projeden sadece 1 tanesi uygulamaya geçmiş oldu. İstanbul valiliği hayata geçirilen 159 proje için 15 milyon 425 TL ödeme yaptı.
 
Valilikten en büyük payı 48 proje ve 5 milyon 345 TL ile Üsküdar belediyesi aldı. Üsküdar belediyesini 32 proje ve 3 milyon 68 TL ile Beyoğlu belediyesi takip etti. Fatih belediyesi 23 proje, Eyüp belediyesi 13 proje, Zeytinburnu belediyesi ise 10 proje ile sıralamada kendilerine yer buldular.
 
Kaynak: Gazete Habertürk

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir