PKK'da 'Bordo bereli' paniği var

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları Şırnak Dağları'nda devam ediyor.

PKK'da 'Bordo bereli' paniği var
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Bu sabah Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, Küpeli, Gabar, Cudi, Kato Dağları ile Bestler Dereler bölgesindeki stratejik noktalara komandolar indirdi. Terör örgütü yöneticileri, teröristleri Borda Berelilerle çatışmadan kaçınmaları için uyardı.

Güvenlik güçleri, kış üstlenmesi için Şırnak Küpeli, Gabar, Cudi, Kato Dağları ile Bestler Dereler mevkiine geldikleri belirlenen PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları sürüyor. Bu sabah saatlerinden itibaren 23'üncü Jandarma sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan, Sikorsky tipi helikopterler stratejik alanlara komandolar indirirken, Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler dağların üzerinde gün boyu keşif uçuşu gerçekleştirdi. Helikopterlerin birinin indiği, diğerinin kalktığı bölgedeki bu olağanüstü durum heyecan yarattı. Hem havadan hem de karadan devam eden operasyonlar ise bölgede gece-gündüz devam ediyor. Ayrıca, Kuzey Irak sınır bölgelerine bugün de sivil minibüslerle asker sevkiyatı yapıldı. Panzerler eşliğinde süren sevkiyat sırasında yol güzergahında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Mehmetçiğin karış karış aradığı dağlardaki bazı mağaralarda ise PKK'lılara ait notlar da ele geçiririldi. Teröristlere dağıtıldığı sanılan notlarda özellikle Bordo Bereliler ile çatışmadan kaçınılması istendi. Notta ise şöyle denildi;

"Eğer bir asker sizi gördüğü zaman durmadan ateş ediyorsa bilinki o acemidir. Mermisinin bitmesini bekleyin. Bittigi zaman gidin kafasina sıkın. Eğer sadece sizi gördüğü zaman ateş ediyor, saklandığınız zaman duruyorsa o bir komandodur. Kaçın ve canınızı kurtarın. Eğer sizi gördüğü zaman ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilin ki o Bordo Berelidir, o sizi bulur."

Kaynak : Hürriyet


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir