Bakkal mühendislikten, mühendis başkanlığa

Başbakan Erdoğan'ın ikametgah adresi olan Üsküdar'da başkanlığı kazanan Mustafa Kara mazbatasını aldı ve bakkalık günlerini anlattı...

Bakkal mühendislikten, mühendis başkanlığa
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

29 Mart yerel seçimlerinde Başbakan Erdoğan’ın ilçesi Üsküdar’da AK Parti’den aday olan seçimlerde belediye başaknı seçilen Mustafa Kara, İlçe Seçim Kurulu’nda mazbatasını alarak göreve başladı.

Bağlarbaşı’ndaki 1 Nolu İlçe Seçim Kurulu’nda düzenlenen törende Seçim Müdürü Yıldıray Akın ve Hakim Fuat Köylüoğlu’ndan mazbatasını teslim alan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ilk açıklamasını da Haber 7'ye yaptı. Aday adaylığı süreci ve seçim öncesinde de Haber 7'ye ziyaret edip, projelerini anlatan Kara ile şimdi de seçim sonrasını konuştuk.

Partisinin Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın ilçesi Üsküdar’a yakışır bir başkan olacağını vurgulayan Kara geçmişte yaşanan sıkıntıları gidermek adına önceliği halkla ilişkilere vereceğini belirtti.  "Üsküdar’ı Üsküdarlılarla birlikte el ele ve gönül gönüle yöneteceğiz" diyen Kara'nın hayat hikayesi ise bir hayli ilginç.

kullanKüçük yaşlarda Kars’tan İstanbul’a taşınan Mustafa Kara, ailesinin ekonomik durumu nedeniyle bir yandan baba mesleği olan "bakkallık" yaparken diğer yandan da hedefi olan mühendislik diplomasını alabilmek için okumaya  başlamış. Çevresinin “Nasıl olsa bakkal olacaksın. Niye okuyorsun ki?” sorularına karşın Mustafa Kara “Ben de mühendis bakkal olurum” şeklinde ilginç bir yanıt vermiş.

Okuma hırsını ve hevesini tüm baskılara rağmen kırmadığını aksine daha da körüklediğini belirten Kara, zorlu şartlara karşın önce liseyi ardından da İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü tamamlayarak İnşaat Mühendisi olmuş. Mustafa Kara inşaat Mühendisi olmuş olmasına ama okumak için ikna ettiği ailesine verdiği "mühendis bakkal" olma sözünü de yerine getirmiş.

"ÜSKÜDAR KÜLTÜRÜN ŞEHRİ OLACAK"

Bugün AK Parti Üsküdar Belediye Başkanı olan Mustafa Kara, bakkallığın üstüne çıkmış. Şu anda İstanbul genelinde 17 şubesi bulunan Çağrı Gıda Marketleri’ni kardeşleri ile kurmuş ve sözünü verdiği mesleğine burada devam etmiş. Bakkallığı baba mesleği olarak çok önemsediğinin altını çizen Kara, mesleki kariyeri ve belediye başkanlık görevi için sözleri şöyle: "Bugün 17 şubesi olan Çağrı Marketler zinciri tepeden inmedi. Babam ve ağabeylerimle birlikte tırnaklarımızla kazıyarak bu hale getirdik. İnşaat mühendisi olmam da baba mesleğimin etkisi büyük. Hem okudum hem koşturdum. Çalıştım. Şimdi Allah bana, yıllardan beri hem ticari hem de mühendislik olarak hizmet ettiğim Üsküdar'ı yönetmeyi nasip etti. İnşallah halkımızla el ele vererek bunun da üstesinden geleceğim. Üsküdar, 2010 Kültür Başkenti hazırlığında olan İstanbul'un kültür hazinesi olacak. Tarihimiz, geçmişimiz buna çok müsait. Kısa bir zamanda bunu ortaya çıkaracağız."

Bakkal mühendis olma sözünü veren bunu tutan Mustafa Kara'nın mühendis olmanın da verdiği tecrübe ile, Üsküdar'ın kentsel dönüşüm, imar ve deprem sorunlarının çözümünde etkili bir belediye başkanı olacağının da güvencesini şimdiden veriyor.

Kaynak: Haber 7


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir