Ziya SÜZEN

Sıra halkın ekonomisini düzeltmeye geldi

[email protected]
Yine bir seçim arefesindeyiz ve yine yerel gazetelerin öneminin ortaya çıktığı bir döneme girildi. Ülkemiz 2014 yılında çok önemli iki seçimi yerel ve ilk defa halkın Cumhurbaşkanını seçimini geride bırakarak yine 8-10 ay sonrasında çok önemli bir sürecine giriyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yerel gazeteler olarak yine önemini bilen siyasi aktörler bizlere geliyorlar ve halkın nabzını öğrenmek ve siyasi bir yol belirlemek istiyorlar. Bu noktada ilk olarak yerel gazetelerin sorunlarından bahsediyoruz ve sonrasında halkın durumu hakkında bilgi paylaşımlarımız oluyor.

Özellikle imarla ilgili sorunları olan vatandaşlarımızın ilk sıradaki istek ve beklentileri bu sorunun acil olarak çözülmesi nedeni ise eskiyen evlerini yeniden bakıma aldıktan sonra ya imar değişirse ve harcanan paralarının boşa gitmemesi ve heba olmaması geliyor. Sonrasında ise ülke gündemini meşgul eden konularla ilgili olarak kendi fikirlerini ve tarafı oldukları konular geliyor. En sonunda ise herkesin ortak olarak birleştiği ekonomik sıkıntılar.

Başta emekliler olmak üzere alınan maaşlara yapılan zamların yetersizliği ki -yapılan zam 20-30 TL arasında- bazı sohbet ettiğim emekliler ''zam yapmasalar daha iyi olurdu'' şeklinde açıklamalar yapılıyor. Sonrasında ise elektrik, su ve doğal gaz faturalarına yapılan zamların fazlalığı nedeni ile ödeme sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyorlar.

Yukarıda kısaca bahsettiğim sıkıntıların en önemlisi bence ekonomi ve bu noktada esnaflarda ciddi anlamda sıkıntılı... Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler olan esnaflar SGK ödemelerinin yüksekliği başta olmak üzere KDV ve gelir vergisi ödemelerinde alınan tahakkuk fişi işlem ücretlerinden dolayı yaşadıkları sıkıntılar bellerini bükmüş durumda. Ayrıca bazı sektörler özellikle kış aylarında ölü sezon olarak tabir edilen durgun zamanlar daha da durgun olmaya başladığı için sorunlar artı da arttı.

Şimdi gelelim ana konumuza yani siyaset ve siyasetçiden beklentilere... İşte burada tam anlamıyla bir kaos var yani her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Ancak daha önceki tecrübelerime dayanarak önümüzdeki seçimlerde hükümetin değişmeyeceğini düşünüyorum. Buda bence şu anlama geliyor, AK Parti kurulduğu günden bu zamana kadar vatandaştan aldığı destek ile ülkede soruna neden olan bir çok konuyla uğraştı ve savaştı. Bunu da vatandaşın vermiş olduğu destek ile yaptı. Ama artık savaşılacak gerçek konu ekonomidir. Neden mi? Nedeni basit ekonomik sorunlar artık vatandaşların ceplerini yakıyor ve görülen o ki yakmaya da devam edecek bu nedenle AK Parti'nin vatandaşlara hazırlayacağı en iyi reçete ekonomik reçete olacaktır.

Reçeteyi ver yoluna devam et....


Ziya SÜZEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.01 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir