Buruk 100. Yıl

05 Şubat 2008 Tarihinde Radikal Gazetesinde yayınlanan Efkan Bucak'ın Köşe yazısı...

Buruk 100. Yıl
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul'un üç büyüğü sırayla 100. yıllarını kutladılar. Son olarak geçen yıl Fenerbahçe bir asrı devirdi. İçinde bulunduğumuz 2008'deyse İstanbul'un üç tarihi kulübü daha 100. yıllarını kutlayacak: Beykoz 1908, Anadolu Üsküdar 1908, Vefa.

Bunlardan en kıdemlisi, 14 sezon 1. Lig'de forma giyen Vefa. Turist Ömer'in yeşil kanlı Mr. Spock'a "Aman süt içme, sonra yeşil-beyaz Vefaspor forması gibi olursun, kümede sallanırsın" diye hakkında espri yaptığı Vefa'nın şu sıralar pek şaka kaldıracak durumu yok. Tartışmalı bir şekilde 3. Lig'den düştükleri 1999-2000 sezonundan bu yana (Edirne'nin Nişantaşı'nı 5-4 yenmesi gerekiyordu sadece, ne hikmetse maç da o skorla bitti!) İstanbul Süper Amatör Küme'deler. Her türlü imkânsızlığa karşın bir şekilde 3. Lig'de terfi maçlarına katılıyorlar. Geçen sezon ilk kademenin finalinde Edremit'e penaltılarla elendiler. Amaçları bu yıl da terfi maçlarına katılıp 100. yıllarında 3. Lig vizesi almak. Ancak isimlerini taşıyan Vefa Stadı'nı bile kullanamazken, tesis ve para sıkıntısı çekerken, yüz binlerce YTL para harcayan diğer 'amatör' kulüplere karşı bunu nasıl başaracaklar, meçhul.

Vefa gibi Birinci Lig tecrübesi bulunan Beykoz, 2000'lerin başında güçlü bir sponsor desteğiyle mücadele ettiği 3. Lig'de bir türlü istediği başarıları elde edemeyince, firma desteğini çekti. Son birkaç yıldır tatları yoktu ancak bu sezon 3. Lig 4. Grup'ta gün itibarıyla lider durumdalar. Zaten oldukça zayıflayan 4. Grup'tan bu sezon da çıkamazlarsa işleri zor demektir zira yakın zamana kadar 3. Lig kaldırılacak. Treni bu sezon yakalamaları şart!

Bir asrı deviren diğer takım Üsküdar Anadolu. Yeşil-Beyazlıların durumu biraz karışık. Çünkü ortada iki Üsküdar Anadolu var (İki İstanbulspor olduğu gibi). 2000-2001 sezonunda, Ali Fevzi Bir'in de başkanlığını yaptığı, o zamanlar 2. Lig'de mücadele eden Özsahrayıceditspor, Anadolu Kulübü'ne devredilirken (Bir diğer örnek için bkz. Erciyes-Kayseri), 3. Lig'de yer alan hakiki Üsküdar Anadoluspor geçici olarak Selimiyespor'a verildi. Selimiye'ye verilen takım amatör kümeye düştü. Şimdi isminde 1908 olan Üsküdar Anadolu 3. Lig 4. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi verirken, diğer Üsküdar Anadolu 2. amatör kümeye katılım parasını zar zor yatırdı. Hangisi 'hakiki' Üsküdar Anadolu tartışılır ancak iki durumda da bu tarihi kulübün yerinin pek iyi olmadığı bir gerçek.

Efkan Bucak - Radikal Gazetesi

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir