Üsküdar Belediyesi Aylık Haber Bülteni
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta

DÖVİZ KURLARI

USD: 1,8540 TL
EUR: 2,3350 TL
GBP: 2,9160 TL
EUR/USD: 1,2580 TL
ALTIN: 92,12 TL

HAVA DURUMU

Bulunduğunuz Şehri seçiniz.
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler

Üsküdar-Çekmeköy metrosuna yabancı akını

Diğer Ekonomi haberlerini okumak için tıklayınız
Üsküdar-Çekmeköy metrosuna yabancı akını
İstanbul Anadolu yakasında inşa edilecek Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ihalesi için 7 ülkeden firmalar kapıda.
E-BÜLTEN KAYIT
Ad, Soyad :
E-Posta :
10 Şubat 2011, 11:09
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paylaş :
İstanbul Anadolu yakasında inşa edilecek Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ihalesine yabancı firmaların ilgisi büyük. İhale için aralarında Çin, Kanada ve Fransa'nın da olduğu 7 ülkeden firmalar kapıda.

Yeni Şafak'tan Mürsel Karedeniz'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un ulaşım problemine çözüm ''İstanbul Geneli Raylı Sistem Hatları'' haritası hazırlayarak raylı sistem uzunluğunun 2023 yılında 618 kilometreye ulaşması hedefini koydu. Mevcut 75 km olan raylı sistem hat uzunluğunu artırmak amacıyla inşaatı devam eden 51 km raylı sistem hattı bulunuyor.

İstanbul Anadolu yakasında inşa edilecek Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ihalesi için 7 ülkeden firmalar kapıda.

ÇİN'DEN 10 FİRMA GELDİ
Hattın tamamı 4 yılda tamamlanacak. Metro inşaatı için 7 ülkeden yatırımcı firmalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çaldı. 2008'den bu yana hatla ilgili Kanada, Avustralya, Fransa, İtalya, Çin, Güney Kore ve Avusturya'dan gelen yetkilileri bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi'nden üst düzey bir yetkili, ''Fransa'dan 3-4 grup ciddi ilgi gösteriyor. Çin'den 10'dan fazla firma geldi. Çinliler, 10 milyar dolara kadar uygun faizli kredi ile yatırıma hazırlar'' dedi.

1 MİLYAR AVROYA MAL OLACAK
Yaklaşık 1 milyar 63 milyon avroya mal olacak 19 kilometrelik hat ile yolculuk 28 dakikaya inecek. 19 kilometrelik metro hattına 17 istasyon kurulacak. Üsküdar-Dudullu Hafif Metrosu'nda ise saatte 45 bin yolcu taşınması planlanıyor.

İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Üsküdar-Çekmeköy arasındaki metro hattının ilk etabı olan Üsküdar-Ihlamurkuyu arası altyapı çalışmaları için 23 Şubat'ta ihale düzenlenecek.


Yeni Şafak


Bu haber 1276 defa okunmuştur.

Kaya Stor Perde
İstanbul genelinde ücretsiz keşif, ücretsiz teslimat ve ücretsiz montaj
kolaylıgı ile hiç bir ek ücret ödemeden perde sahibi olabilirsiniz.
0216 352 82 82
www.kayastor.com

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

GOOGLE ÖZEL ARAMA

YAZARLAR


ASİTANE (Şenol ŞEN)

Ziya SÜZEN

Bülent ŞİRİN

Savaş ŞENEL

Yalçın SOYSEVİNÇ

Ali SÜZEN

KONUK YAZARLAR


Cihan TUFAN

Hacı Bekir ALTUNTEL

Cumhur İSTEKLİ

Zülfikar ÖZKAN

Musa GÜMUŞ

Esra KİRİK

Şerife PAMUK

ANKET

AFET yasası çıktı, DASK zorunlu oldu. Evinizi sigorta yaptırdınız mı?



Tüm Anketler

Paylaş :
Takip Et :

      
Yandex.Metrica
www.uskudar34.com © 2007-2012 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : info@uskudar34.com
Bu sayfa 0.17 saniyede yüklendi.
www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.