4. Üsküdar Kitap Fuarı'na yoğun ilgi devam ediyor

Binlerce okuru kitapla buluşturan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Üsküdar Kitap Fuarı, 10 Şubat Cumartesi günü kapılarını kitapseverlere açtı.

4. Üsküdar Kitap Fuarı'na yoğun ilgi devam ediyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kitap severlerin yoğun ilgisi ile devam eden Üsküdar Kitap Fuarı ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Kitap fuarı 18 Şubat Pazar gününe kadar ziyaret edilebilir.

4. Üsküdar Kitap Fuarı açıldı

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki fuarın açılışına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, fuarın onur konukları 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Türk sinemasının değerli ismi, yönetmen Semih Kaplanoğlu, milletvekilleri, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve binlerce Üsküdarlı katıldı.

Kongre salonunda Üsküdarlı kitapseverlere seslenen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, kitap okumayı asla bırakmamak gerektiğini, kitabın, arkadaş ve dost olduğunu söyledi. Kahraman, geçmişte zorlu dönemlerin yaşandığını hatırlattı:

''Bir söz vardır, okumayan insan 20 yaşında da olsa yaşlanmıştır. Okuyan insan 80 yaşında olsa da gençtir. Okumayı bırakmamak lazım. Giderek okuyan bir toplum haline geldik. Bundan dolayı memnunuz. Bir müddet irfan hayatımız tatile çıktı. Tatile çıkartıldı. Çok sene kaybettik. Kitaplar yok oldu. Yenileri yazılana kadar epey bir zaman kaybı oldu. Geçmişte İttihat Terakki denilen bela bizi perişan etti.  Koca bir cihan devletini yok etti. Şimdi torunlarıyla uğraşıyoruz. Tarihi iyi bilmemiz lazım. Muhteşem bir geçmişimiz ve irfan hayatımız var. Kitap okunacak, kitap mahzun bırakılmayacak. Üsküdar Belediyemizin yaptığı gibi kitap fuarları çoğalmalı. Yayın evleri desteklenmeli.''

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kitaba olan ilgisinin Milli Türk Talebe Birliği günlerinde de yüksek olduğunu söyledi

''İnşallah Çamlıca Camii'nin Adı Recep Tayyip Erdoğan olur''

''Kendi İstemeyecektir Ama Bastırmamız Lazım''

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kitaba olan ilgisinin Milli Türk Talebe Birliği günlerinde de yüksek olduğunu söyledi:

''Milli Türk Talebe Birliği Kültür Müdürlerinden birisi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dı. Hatta düzenlenen bir seminere katılarak sertifika da aldı. Numarası da 34'dü. Hayatı hep irfan yolunda yürümekle geçmiştir. Ve inşallah Çamlıca'daki camiin adı Recep Tayyip Erdoğan Camii olur. Kendisi istemeyecektir ama bastırmamız lazım. Bu isim uygun değil mi sizce de?''

''Gemiyi Kaptanlar Değil Fareler Terk eder''

15 Temmuz darbe girişimi gecesine de değinen TBMM Başkanı İsmail Kahraman şunları söyledi:

''15 Temmuz'a gele kadar 16 tane gizli, açık darbe teşebbüsü vardı. 15 Temmuz'da 17'ncisini yaşadık. Türkiye yine ileriye doğru gidiyor hop önünü kesmek istediler. Ama kesemediler, kesemeyecekler.   17 sondur inşallah, daha yok. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ulaşamadım.  Abdestimi aldım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açtım. Kaptanlar gemiyi terk etmez fareler terk eder. Ve en büyük kaptanımız bindi uçağa geldi İstanbul'a halkının yanındaydı. O gece meydanlar doldu.''

''Kitap Kokusu Türkiye'yi Saracak''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise açılıştaki konuşmasında Üsküdar'ın bir kültür şehri olduğunu söyledi:

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise açılıştaki konuşmasında Üsküdar'ın bir kültür şehri olduğunu söyledi

''Kitabın bu kadar yakıştığı deniz kokusu, kültür kokusu, tarih kokusu ve kitap kokusunun güzel bir armoni oluşturduğu başka bir şehir başka bir belde zannediyorum yok denecek kadar azdır. Bizim bir sloganımız var Üsküdar'da nefes alan Üsküdar'a nefes vermeli. Bu güzel şehrimizde mademki nefes alıyoruz her birimizin bu güzel şehre katacağı çok değerler ve hizmetler olduğuna inanıyoruz. İşte bunlardan birisi bize göre en anlamlısı kitapla, yazıyla, yazarla, şairle, edebiyatçıyla, tarihçiyle ilim irfan erbabı büyüklerimizle, çocuklarımızla, gençlerimizle buluşturmak için düzenlediğimiz kitap fuarı bize göre en önemlisi ve en çok izinin kalacağı güzel bir organizasyondur.

''150 Bin Ziyaretçi Bekliyoruz''

Bu yıl kitap fuarımızda 100'ü aşkın yayın evi 250'nin üzerinde yazarımız okurlarıyla buluşacak. Adeta İstanbul'dan, Üsküdar'dan kitap kokusu bütün Türkiye'yi saracak diye düşünüyoruz. Üsküdar kitap fuarını yaşamak lazım. Bu fuarın kokusunu hissetmek lazım. Bu yıl en az 150 bin ziyaretçimizin olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü Üsküdar artık İstanbul'un en kolay ulaşılabilen meydanı, ilçesi haline gelmiştir.''

İlki 2015 yılında Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kitap fuarı, İstanbulluların ilgisiyle, her yıl daha da büyüyerek, İstanbul'un vazgeçilmezi haline geldi.

250'yi Aşkın Yazar Okuyucularla Buluşuyor

İlki 2015 yılında Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kitap fuarı, İstanbulluların ilgisiyle, her yıl daha da büyüyerek, İstanbul'un vazgeçilmezi haline geldi. Ziyaretçi ve katılımcı sayısı her yıl artan ve artık geleneksel hale gelen Üsküdar Kitap Fuarı, bu yıl 18 Şubat Pazar akşamına kadar, 9 gün süreyle, kitapseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Okur-yazar 4. Üsküdar Kitap Fuarı'nda buluşacak; birlikte, yenidünyalara kapı aralanacak. Edebiyattan sanata, spordan siyasete, tarihten düşünceye pek çok alanda etkinliğin gerçekleştirileceği fuar süresince İlber Ortaylı, Erhan Afyoncu, İhsan Süreyya Sırma, Nedim Şener, Ali Saydam, Serdar Tuncer, Leyla İpekçi, Semih Kaplanoğlu, Sibel Eraslan, Tarık Tufan, Yusuf Kaplan, Ercan Kesal, Ahmet Turgut, Beşir Ayvazoğlu, Ali Ural, Ayşe Kulin, Fatma Barbarosoğlu, Turan Kışlakçı, Taha Kılınç ve Talha Uğurluel gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 250'yi aşkın edebiyatçı, yazar ve gazeteci söyleşi/imza etkinliğinde okuyucularla buluşacak..

Türkiye'nin en seçkin yayınevleri 4. Üsküdar Kitap Fuarı'nda

Fuara 100 Yayınevi Katılıyor

Türkiye'nin en seçkin yayınevleri 4. Üsküdar Kitap Fuarı'nda olacak. İstanbul'un orta yeri Üsküdar'da, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuara geniş okuyucu kitlesine sahip Alfa Yayın Grubu, Doğan Kitap, Büyük Doğu, Timaş, Profil Kitap, Metis, İthaki, Can Yayınları, Dergah Yayınları, İz Yayıncılık, Pınar Yayınları, İşaret Yayınları, Nesil Yayınları, İş Bankası Kültür Yayınları, Beyan Yayınları, Yeditepe Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Ötüken, İnsan Yayınları, İletişim Yayınları, Epsilon, Destek Yayınları, Martı Yayınları'nın da aralarında bulunduğu 100 seçkin yayın evi katılıyor. 4. Üsküdar Kitap Fuarı, 18 Şubat Pazar gününe kadar, 10.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

4. Üsküdar Kitap Fuarı'na kitap severlerden yoğun ilgi gösterdi

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir