Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açılıyor

230 metre uzunluğundaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden trafiğe açılıyor. Üsküdar sahilindeki trafiği rahatlatacak tünel ile 50 dakikayı bulan Üsküdar - Beylerbeyi - Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 3 dakikaya düşmesi hedefleniyor.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

230 metre uzunluğundaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden trafiğe açılıyor. Üsküdar sahilindeki trafiği rahatlatacak tünel ile 50 dakikayı bulan Üsküdar - Beylerbeyi - Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 3 dakikaya düşmesi hedefleniyor.

1970'li yıllardan bu yana kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açılıyor.

1970'li yıllardan bu yana kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açılıyor. 230 metre uzunluğundaki tünelin açılmasıyla birlikte 45 dakikayı bulan Üsküdar - Beylerbeyi - Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 3 dakikaya düşmesi hedefleniyor.

Basın mensuplarına tünelle ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, daha sonra direksiyonun başına geçerek araçla tünelden geçti.

Tünelin kısa bir süre sonra trafiğe açılacağını ifade eden Başkan Türkmen'in konuyla ilgili açıklama yaptı

''1980 ÖNCESİ GİBİ ULAŞIMA AÇIYORUZ''

Tünelin kısa bir süre sonra trafiğe açılacağını ifade eden Başkan Türkmen'in konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

''Şu anda burası gerek büyükşehir başkanlığımız gerek İstanbul Valiliğimiz ve Üsküdar Belediyesi olarak vardığımız nokta gereği gördüğünüz gibi yeniden 1980 öncesi gibi ulaşıma açıyoruz. Ve şu anda çizgilerini çizdik, yaya yolunu ayarlamış olduk. İnşallah tamamen ulaşıma hazır. Ulaşım koordinasyonundan karar çıktı. Zannediyorum birkaç güne kadar halledeceğimiz ufak tefek bürokratik işlemlerimiz var.

''İLK ETAPTA KÜÇÜK ARAÇLARA AÇILACAK''

Tünel, İlk etapta küçük araçlara trafiğe açılacak. Üsküdar'dan Beykoz tarafına bir sayım yapacağız. Günlük ortalamayı alacağız. Hem de Beykoz'dan Üsküdar'a gidişte bir ölçüm yapacağız. Bu küçük araçların buradan geçişle ilgili Boğaz trafiğine yansıması nedir? Onunla birlikte ölçtüğümüzde ortaya çıkan tabloya göre büyük araçlara da açma söz konusudur.

50 dakikalık yol 3 dakikada geçilmiş olacak.

''50 DAKİKALIK YOL 3 DAKİKADA GEÇİLMİŞ OLACAK''

50 dakikalık yol 3 dakikada geçilmiş olacak. Tünelimiz tek şerit olacak. Buradaki sistemimiz ise muhtemelen Sabah 06.00 ile 16.00 arasında Üsküdar'a gidiş yönüne açık olacak. 16.00 ile 06.00 arasında da Üsküdar'dan Beykoz istikametine açık olacak. Tünel'de bulunan yaya yolu ile yayaların geçişini de sağlamış olacağız.

Teknik olarak büyük araçların geçişinde bir sıkıntı yok. Sadece altyapısında ufak tefek düzenlemeler yapacağız. Belediye Başkanlığımızdan önce Üsküdarlılara verdiğimiz en önemli sözlerden birisi de bu idi. Şimdi bu sözü yerine getirmiş olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz.''

230 metre uzunluğundaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden trafiğe açılıyor.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından araçla Tünel'in içerisinden geçerek, yeniden ulaşıma açılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli'ni ilk kullanan Üsküdarlı oldu.

Tünelin önümüzdeki günlerde trafiğe açılması bekleniyor. Tünelden çıkan araçlar Deniz Astsubay Okulu'nun önünden geçecek.

TÜNEL HAKKINDA BİLGİ

Beylerbeyi Sarayı'ndaki Set Bahçeleri'nin altından geçen tünelin, 1970'li yıllardan önceki işlevi yeniden canlandırılıyor. Tünel, 1970'li yıllara kadar kıyı yolunun işlevini sürdürmesini sağlarken, aynı zamanda yüksek duvarların ötesi ile Beylerbeyi Sarayı'ndaki set bahçelerin bağlantısını da kurmaktaydı.

1970'li yıllarda ulaşıma kapatılan tünel, bu tarihten sonra müze ve sergi salonu olarak kullanılmıştı. Sultan II. Mahmud tarafından 1829-1832 yılları arasında yaptırılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 1970'li yıllara kadar Üsküdar'ı Beylerbeyi semtine bağlayan bir karayolu olarak kullanılmıştı.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir