İstanbul Şehir Tiyatrosunun yenileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sahnelerinde, Mart ayının ilk haftasında şu oyunları izleyebilirsiniz.

İstanbul Şehir Tiyatrosunun yenileri
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kendi Gök Kubbemiz, İnek, Dönüşüm, Ölümsüz Öykü, Vişne Bahçesi, Lüküs Hayat, Büyüyünce Ne Olacaksın, Küçük Hayalet, Bir Deniz Masalı, Benim Arkadaşım Yok ve Kibritçi Kız... .
 
Geçen yıl ölümünün 50. yıldönümünde andığımız büyük şair Yahya Kemal Beyatlı’nın yaşamından ve şiirlerinden kesitler sunan Kendi Gök Kubbemiz, Toron Karacaoğlu’nun sunumuyla sahnede yaşamayı sürdürüyor… Sönmez Atasoy ‘un yazdığı, Engin Uludağ‘ınyönettiği Kendi Gök Kubbemiz’i 4-5-6-7-8 Mart tarihlerinde İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.
 
Hayallerinin peşinde koşan bir ailenin içinde bulundukları maddi sıkıntılardan, satın aldıkları bir inekle kurtulma çabalarını absürt bir dille anlatan İnek, 4-8 Mart tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde… Nâzım Hikmet’in yazdığı, Mehmet Avdan’ın yönettiği İnek’te, Berna Oğuzutku Demirer, Işıl Zeynep Tangör, Can Ertuğrul, Cem Uras, Haldun Ergüvenç, Zafer Kırşan rol alıyor.
 
Değişim üçlemesinin tamamlayıcı oyunu Dönüşüm, 4 - 8 Mart tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde izleyicilerini bekliyor. Franz Kafka’nın öyküsü, Gregor Samsa’nın böceğe dönüşmesiyle başlar ve ailesinin, patronunun, arkadaşlarının, kiracılarının, ona karşı tepkileriyle devam eder. Böcek-Adam’la tek iletişim kurabilen kişi evde çalışan hizmetçi kadındır. Oyun, Gregor Samsa’nın yapayalnız ölümüyle sona erer. Dönüşüm’de Gregor Samsa’yı böceğe dönüştüren koşullar yansıtılarak Franz Kafka’nın öyküsünün öncesi yaşatılıyor. Ümit Denizer tarafından uyarlanan Dönüşüm’ü Turgut Denizer yönetti. Oyunda Ceren Hacımuratoğlu, Murat Yatman, Şeyda Aslan, Nazan Yatgın, Seza Güneş, A. Yağmur Ulusoy, Ömer Barış Bakova, Mert Aykul, Özgür Atkın, Zeynep Göktay, Can Alibeyoğlu rol alıyor.
 
Karen Blixen’in, Fatih Özgüven çevirisiyle yayınlanan aynı adlı romanından, Y. Kenan Işık’ın sahneye uyarladığı ve yönettiği Ölümsüz Öykü,4-8 Mart tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi’nde… Zengin olduğu kadar, acımasızlığıyla da tanınan Mr. Clay iyice yaşlanmıştır. Yanında kâtip olarak çalışan Elişima, ona her gün, işletmesinin geçmişten o güne kadar olan hesap defterlerini okumaktadır. Defterler bittiğinde ise, her ikisinin de bildiği bir öykü üzerine konuşurlar. Oyunda Tomris İncer, Erhan Abir, Eraslan Sağlam, Pelin Budak, Murat Bavli rol alıyor.
 
İ.B.B Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, yeni haftada Anton Çehov’un yazdığı Vişne Bahçesi izleyicileriyle buluşuyor.1904 yılında yazılan ve Rus toprak aristokrasisinin çözülüş sürecine tanıklık eden insanların iniş çıkışlarla dolu yaşamını konu alan Vişne Bahçesi’niAli Taygun yönetti. Oyunda Jülide Kural, Ceysu Aygen, Zeynep Özyağcılar, Salih Sarıkaya, Yıldıray Şahinler, Tolga Yeter, Metin Çoban, Dinçer Çekmez’in yanı sıra oyunun yönetmeni Ali Taygun da rol alıyor.
 
Bu yıl, İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nda 25. yılını kutlayacak olan Lüküs Hayat, Türk toplumunda yaşanan Batılılaşma sürecinin tam ortasına düşmüş insanların, gülünç ama düşündürücü öyküsünü anlatıyor.Eskimeyen dokusu ve içeriği ile adeta bir Şehir Tiyatroları klasiği haline gelen Lüküs Hayat, 4-8 Mart tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde seyircisini selamlamaya devam ediyor. Ekrem Reşit Rey ‘in yazdığı, Haldun Dormen‘in yönettiği Lüküs Hayat’ta Zihni Göktay başrolde yer alıyor. Oyunun müzikleri ise, ünlü besteci Cemal Reşit Rey imzası taşıyor.
 
Turgut Denizer’in yazdığı ve yönettiği çocuk oyunu Büyüyünce Ne Olacaksın, Mart ayının ilk haftasında Türkiye’nin ilk çocuk tiyatro sahnesinde küçük tiyatroseverleri bekliyor. Büyüyünce Ne Olacaksın, meslek seçimindeki yaklaşımları mizahi anlayışla irdeleyen bir tema üzerine kurulu, birbirinden bağımsız on değişik öyküden oluşuyor. Her öykü, izleyiciler arasında “büyüyünce ne olacaksın” sorusuna yanıt arıyor ve meslek seçimindeki ölçütleri ortaya çıkarıp, çocukların değerlendirmelerine sunuyor. Oyunda, A. Yağmur Ulusoy, Ece Ercan, Zeynep Göktay, Nazan Yatgın, Can Alibeyoğlu, Murat Yatman, Özgür Atkın, Mehmet Soner Dinç rol alıyor. Büyüyünce Ne Olacaksın, 5-6 Mart tarihlerinde, 10.30 ve 13.30 seanslarında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi’nde…
 
İ.B.B Şehir Tiyatroları’nın sevilen çocuk oyunu, Maria Clara Machado’nun yazdığı, Ece Okay’ın yönettiği Küçük Hayalet, 7-8 Mart tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde küçük tiyatroseverleri bekliyor. Küçük hayalet Puft, annesi ve sürekli uyuyan eski gemi hayaleti amcasıyla terk edilmiş bir evde sahil kenarında yaşamaktadır. Ev, büyük kaptan Gökkuşağı'nın torunu Maribelle'ye miras kalmıştır. Maribelle şehirde yaşamakta ve evle ilgilenmemektedir. Ancak ev ile oldukça yakından ilgilenen biri vardır; Tahta Bacak Herson, kaptanın definesini ele geçirmek istemektedir. Kaptanın torunu Maribelle'i kaçırır, sahildeki terk edilmiş eve getirir. Amacı defineyi bulup, kızla birlikte denize açılmaktır. Küçük Hayalet’te Mert Aykul, Engin Akpınar, Ömer Barış Bakova, Derya Keykubat, Evrim Asutay, Şeyda Arslan, Barış Çağatay Çakıroğlu, Ece Güzel rol alıyor.
 
Hans Christian Andersen’in yazdığı, Şevket Avşar’ın uyarladığı ve yönettiği Kibritçi Kız, bu haftasonu Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde küçük seyircilerini selamlayacak. Kibritçi Kız’da, günümüzde yaşayan mendilci bir kızın yaşamı anlatılırken, masal dünyasına bir yolculuk yapılarak, Kibritçi Kız'ın bir yılbaşı gecesinde yaşadıkları anlatılıyor. Oyunda, Derya Çetinel, Reyhan Karasu, Pınar Aygün, Nurseli Tırışkan, Müge Çiçek, Özge O’Neill, Senem Oluz, Nevzat Çankara, Samet Hafızoğlu, Hamit Erentürk, Tolga Coşkun, İbrahim Ulutaş, Tankut Yıldız, İlyas Keleş, Birhan Vardar rol alıyor.
 
Turgut Denizer’in yazıp yönettiği Benim Arkadaşım Yok bu haftasonu küçük tiyatroseverler için Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde… Oyunda doğum gününü tek başına kutlamak zorunda kalan küçük bir çocuğun öyküsü anlatılıyor. Pastasını alıp sokağa çıkan küçük çocuk arkadaş aramaya başlar. Yolda, kalabalık kent yaşamının yalnızlığa ittiği çeşitli karakterlerle karşılaşır ve onlarla arkadaşlık kurmaya çalışır. Benim Arkadaşım Yok’ta Ceren Hacımuratoğlu, Seza Güneş rol alıyor.
Bu haftasonu İ.B.B Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi’nde, Turgut Denizer’in yazdığı ve yönettiği Büyüyünce Ne Olacaksın küçük seyircileri bekliyor.  Oyun, meslek seçimindeki yaklaşımları mizahi anlayışla irdeleyen bir tema üzerine kurulu, birbirinden bağımsız on değişik öyküden oluşuyor. Her öykü, izleyiciler arasında “büyüyünce ne olacaksın” sorusuna yanıt arıyor ve meslek seçimindeki ölçütleri ortaya çıkarıp, çocukların değerlendirmelerine sunuyor. Büyüyünce Ne Olacaksın’da , A.Yağmur Ulusoy, Ece Ercan, Zeynep Göktay, Nazan Yatgın, Can Alibeyoğlu, Murat Yatman, Özgür Atkın, Mehmet Soner Dinç rol alıyor.
 
Seden Edgü’nün yazdığı, Can Doğan’ın yönettiği Bir Deniz Masalı, bu haftasonu Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde küçük tiyatroseverleri bekliyor. Marmara Denizi'nde yaşayan iki istavrit denizin kirlenmesi sonucu temiz bir deniz aramak için yola çıkarlar. Dünyanın çevresini dolaşmalarına rağmen sorunsuz bir yer bulamazlar. Sonuçta kaçmanın bir işe yaramayacağını düşünüp tekrar Marmara Denizi’ne dönmeye ve Marmara Denizi’nin temiz tutulması için çalışmaya karar verirler. Bir Deniz Masalı’nda Özgür Efe Özyeşilpınar, Berna Adıgüzel, Okan Patırer, Selin Türkmen, Yasemin Güvenç, Bahar Özge Göze, Arda Alpkıray, Nurdan Kalınağa, Pınar Ataer, Berk Samur, Doğan Şirin rol alıyor.
 
İyi seyirler…
 
İnek
4-5-6-7-8 Mart 2009 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi
 
Dönüşüm       
4-5-6-7-8 Mart 2009 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi
 
Ölümsüz Öykü
4-5-6-7-8 Mart 2009 Ümraniye Sahnesi
 
Kendi Gök Kubbemiz
4-5-6-7-8 Mart 2009 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi
 
Büyüyünce Ne Olacaksın (Çocuk Oyunu)
5-6 Mart 2009 Kâğıthane Küçük Kemal Sahnesi
7-8 Mart 2009 Ümraniye Sahnesi
 
Vişne Bahçesi
4-5-6-7-8 Mart 2009 Fatih Reşat Nuri Sahnesi
 
Benim Arkadaşım Yok (Çocuk Oyunu)
7-8 Mart Şubat 2009 Fatih Reşat Nuri Sahnesi
 
Bir Deniz Masalı (Çocuk Oyunu)
7-8 Mart Şubat 2009 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi
 
Lüküs Hayat             
4-5-6-7-8 Mart 2009 Kâğıthane Sadabad Sahnesi
 
Küçük Hayalet (Çocuk Oyunu)
7-8 Mart Şubat 2009 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi
 
Kibritçi Kız (Çocuk Oyunu)
7-8 Mart Şubat 2009 Kâğıthane Sadabad Sahnesi
 
 
Oyunlar Hakkında…
 
Vişne Bahçesi
 
Yazan: Anton Çehov
Yöneten: Ali Taygun
 
Çağdaş tiyatro yazınının kurucularından olan Anton Çehov, “gideni ve gelmekte olanı” fark ederek, ölümünden kısa bir süre önce bir kimyager objektifliğinde yazdığı Vişne Bahçesi’nde, bütün bunların basit ve önemsiz bir hikâye görünümünde, sıradan insanların hayatlarına yansımasını anlatıyor.
 
Ölümsüz Öykü
Yazan: Karen Blixen
Çeviren: Fatih Özgüven
Uyarlayan ve Yöneten: Kenan Işık
 
Zengin olduğu kadar, acımasızlığıyla da tanınan Mr. Clay iyice yaşlanmıştır. Yanında kâtip olarak çalışan Elişima, ona her gün geçmişten o güne işletmesinin hesap defterlerini okumaktadır. Defterler bittiğinde ise, her ikisinin de bildiği bir öykü üzerine konuşurlar. Ölümsüz Öykü ile Erhan Abir “En Başarılı Erkek Oyuncu” dalında 2007 Sadri Alışık Tiyatro Ödülü’ne; Fatih Mehmet Haroğlu ise “ En İyi Işık Tasarımı” dalında 2007 Afife Jale Tiyatro Ödülü’ne layık görüldü.
 
Büyüyünce Ne Olacaksın
Yazan-Yöneten: Turgut Denizer
Oyun, meslek seçimindeki yaklaşımları mizahi anlayışla irdeleyen bir tema üzerine kurulu, birbirinden bağımsız on değişik öyküden oluşuyor. Her öykü, izleyiciler arasında “büyüyünce ne olacaksın” sorusuna yanıt arıyor ve meslek seçimindeki ölçütleri ortaya çıkarıp, çocukların değerlendirmelerine sunuyor.
 
Futbola meraklı çocuğunu müzisyen yapmak isteyen bir babanın amansız uğraşı, hasta rolü yaparak tiyatrocu olma idealini gerçekleştirmeye çalışan çocuğun etkili bir oyun denemesi gibi sahneler, oyunun eğlenceli sahneleri arasında yer alıyor.
 
İnek
Yazan: Nazım Hikmet
Yöneten: Mehmet Avdan
 
Nâzım Hikmet’in son dönem oyunlarından İnek’te, hayallerinin peşinde koşan bir ailenin, içinde bulundukları maddi sıkıntılarından, satın aldıkları bir inekle kurtulma çabaları absürt bir dille anlatılırken, aynı zamanda sıkı bir bürokrasi eleştirisi de yapılıyor. Başta ineğin kendilerine çok para kazandıracağını düşünen aile fertleri, inekten nasıl yararlanacaklarını bilemeyince, durumları zamanla “inekten kurtulma çabası”na dönüşüyor.
 
Dönüşüm
Yazan: Franz Kafka
Uyarlayan: Ümit Denizer
Yöneten: Turgut Denizer
 
Franz Kafka’nın ‘Die Verwandlug’ romanından esinlenerek yazılan oyunda, Gregor Samsa adlı bir pazarlamacının işlerinin bozulması üzerine ailesinin, arkadaşlarının, sevgilisinin, medyanın ve patronunun baskısıyla bir böceğe dönüşümü ve sonunda da babası tarafından öldürülmesini anlatılıyor.
 
Lüküs Hayat
Şarkılı Çalgılı Oyun
 
Yazan: Ekrem Reşit Re
Yöneten: Haldun Dormen
Müzik: Cemal Reşit Rey
 
Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşırken, bu durumun değişmezlerini 25 yıldır sahnede diri tutuyor. Küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık, bir zengin evine girince kendilerini kıyafet balosunda bulurlar. İkilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumudur…
 
Kendi Gök Kubbemiz 
Yazan: Sönmez Atasoy
Yöneten: Engin Uludağ
Şiirimize dil, anlatım ve içerik olarak çok şey kazandıran Yahya Kemal Beyatlı’nın yaşamından kesitler sunan Kendi Gök Kubbemiz adlı oyun, Yahya Kemal Beyatlı gibi büyük bir şairi, İstanbul olgusu içinde anıyor.
 
 
Kaynak: haber7

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir