VI. Üsküdar Sempozyumu

Uluslararası 6.Üsküdar Sempozyumu,06.11.2008-09.11.2008 tarihleri arasında yapılacak.

VI. Üsküdar Sempozyumu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
 
AMAÇ

Kent bilincinin oluşturulması, kentin tarih, kültür, sanat, eğitim, sosyal, sağlık, ekonomik zenginliklerinin bir bütün olarak geçmişten geleceğe uzanan zaman çizgisi içerisinde bilimsel bir anlayışla değerlendirilerek yeni projelerin hazırlanması yerel yönetim hizmetleri ve çağdaş belediyecilik anlayışında önemli bir yer tutmaktadır. Üsküdarlılık bilincini geliştirmeye, Üsküdar´ın tarihi birikimini, kültürel mirasını, günümüzdeki çalışmaları ve geleceğe dönük projeleri bilimsel bir anlayışla değerlendirmeye büyük önem veren Üsküdar Belediyesi önceki sempozyumların zengin birikimi ışığında "VI. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu"nda bilim adamlarıyla birlikte Üsküdar´ın zenginliklerinin ortaya konulmasına ve geleceğe dönük projeler hazırlanmasına katkıda bulunarak daha güzel bir Üsküdar inşa etmeyi amaçlamaktadır.

KONULAR

Uluslararası VI. Üsküdar Sempozyumunun temel konusu Üsküdar´dır. Bu çerçevede Üsküdar´ın dünü, bugünü ve geleceğiyle ilgili her bilimsel çalışma sempozyumun konusuna girmektedir. 2008, Cumhuriyetin ilanının 85., İstanbul?un fethinin 555. yılı gibi tarihimizde önemli ve Üsküdar´la da yakından ilgili umumi olayların yıl dönümüdür. Tarihimizdeki önemleri de dikkate alınarak yıl dönümleri münesebetiyle, bu olayların Üsküdar´a yansımaları ve etkileri açısından sempozyumda ele alınması kararlaştırılmıştır. Bu anlayışla Bilim kurulu tarafından VI. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu´nun konu başlıkları şu şekilde belirlenmiştir:

1. Cumhuriyetin ilanının 85. Yılı ve Üsküdar
2. Üsküdar´ın Tarihi ve coğrafyası
3. Edebiyat ve Üsküdar
4. Üsküdar´da Sanat ve Mimari
5. Üsküdar Estetiği
6. Üsküdarlı Meşhurlar
7. Üsküdar´da Kentleşme ve Çevre
8. Üsküdar´da Kültürel Hayat
9. Üsküdar´da Sağlık Hayatı
10. Üsküdar´da Sosyal Hayat
11. Üsküdar´da İktisadi Hayat
12. Üsküdar´da Yerel Yönetim
13. Üsküdar Belediyesi´nin Hizmet Anlayışı ve Faaliyetleri
14. Üsküdar 2010 Projeleri
15. İstanbul 2010 ve Üsküdar
16. Üsküdar´ın Bugünü ve Geleceği
17. Vefatının 90. Yılında II. Abdülhamid ve Üsküdar
18. İlanının 100. Yılında II. Meşrutiyet ve Üsküdar
19. Vefatının 200. Yılında III. Selim ve Üsküdar
20. İstanbul´un Fethinin 555. Yılı ve Üsküdar

SEMPOZYUM YÖNETİMİ

Koordinatör
Dr. Coşkun Yılmaz

Bilim Kurulu

Prof. Dr. Mehmet İpşirli
Prof. Dr. Saadettin Ökten
Prof. Dr. İsmail Erünsal
Prof. Dr. Çiçek Derman
Prof. Dr. İlber Ortaylı
Prof. Dr. Korkut Tuna
Prof. Dr. İdris Bostan
Prof. Dr. Sedat Murat
Prof. Dr. Nil Sarı
Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın
Prof. Dr. İskender Pala
Prof. Dr. Abdulkadir Özcan
Prof. Dr. Feridun Emecen
Prof. Dr. Cevdet Küçük
Prof. Dr. Mustafa Uzun
Prof. Dr. Zekeriya Kurşun
Prof. Dr. Fahri Ovalı
Prof. Dr. Tufan Buzpınar
Prof. Dr. Ali Akyıldız
Prof. Dr. Hüsrev Subaşı
Doç. Dr. Ahmet Emre Bilgili

Yürütme Kurulu

Hilmi Türkmen
Arzu Gür
Prof. Dr. Zekeriya Kurşun
Dr. Coşkun Yılmaz
Doç. Dr. Mustafa S. Küçükaşcı
Doç. Dr. H. Yunus Ersöz
Belgin Dişçi

KATILIM ŞARTLARI

1. Sempozyum tarihi 06-09 Kasım 2008
2. Son müracaat tarihi 06 Haziran 2008
3. Kabul edilen tebliğler için ikinci çağrı tarihi 16 Haziran 2008
4. Bildiri özetleri 200-300 kelime olmalı, Word programında 12 punto ile yazılmalıdır.
5. Başvuruların web sitesinden form
doldurularak yapılması ve bildiri özetlerinin elektronik posta ile gönderilmesi tercih edilmektedir. Bu imkanı olmayanlar mektup veya faks gibi iletişim araçlarını kullanabilir.
6. Sempozyuma İstanbul dışından iştirak edecek bilim adamı ve araştırmacılarımızın yol ve ikamet giderleri ile bilim kurulu tarafından yayınlanmaya değer bulunan tebliğler için telif ücreti ödenecektir.
7. Tebliğler sempozyum başlangıcında teslim edilecektir.

İletişim bilgileri için tıklayınız
 
 
 
 
"Üsküdar, muazzam bir tarihi geçmişi olan, kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan, mimari zenginlikleri, kültürel mirası, stratejik konumu, tabii güzellikleri, engin yaşam tecrübesi ve üzerinde yaşayanlarıyla özel bir şehirdir. Bu özel şehrin tarihi birikimini katkılarda bulunarak geleceğe taşımak temel görevimizdir.

İnsan çevresini tanıdıkça kanaat sahibi oluyor, seviyor, benimsiyor ve sahipleniyor. Yaşadığımız şehri tanımak, tanıtmak, neler yapıldığını ve yapılması gerektiğini müzakere etmek, kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapmak ve Üsküdarlılık bilincini geliştirmek zorundayız. Nitekim bu güne kadar yapılan sempozyumlar bize çok önemli katkılarda bulunmuştur. Bu sayede 10 ciltlik ve yaklaşık 7. 000 sayfalık bir Üsküdar külliyatı ortaya çıkmıştır. Bu Üsküdar kadar Türk ilim ve kültür hayatına da ciddi bir katkıdır.

Üsküdar sempozyumları çok önem verdiğimiz bir bilimsel etkinliktir. Sempozyumların bilimsel içerikleriyle ilgili tüm karar ve sorumluluk bilim kurulumuza aittir. Bu anlayış ve yardımlaşmanın neticesi olarak Üsküdar sempozyumları başta ilim çevreleri olmak üzere farklı kesimlerin büyük takdir ve beğenisini kazanan, alanındaki çalışmalara örnek gösterilen bir seviyeye ulaşmıştır. Amacımız artık uluslararası bir sempozyuma dönüşen bu bilim şölenimizin daima örnek alınma başarısını yakalaması ve Üsküdar sempozyumlarına katılmanın çok önemli bir ayrıcalık haline gelmesidir.

Üsküdar, son yıllarda dünya ölçeğinde çok önemli dev yatırımlara ev sahipliği yapmaktadır. Büyük bir kısmı tamamlanmak üzere olan bu projeler şehrimize hem ekonomik hem de sosyal, kültürel ve diğer alanlarda yeni zenginlikler katacaktır. Üsküdar´a yönelik hizmet ve faaliyetlerde şehrimizin tarihi mirasını korumanın yanında geleceğini şekillendirecek projeler temel hareket noktamız olmaktadır.

"Üsküdar 2010" hedefi doğrultusunda, 2010´lu yılların başında neticelenecek, sosyal, ekonomik, kültürel, iktisadi, ulaşım, imar, çevre, turizm ve diğer alanlarda Üsküdar´a büyük katkılarda bulunacak çalışmalar hızla devam etmekte ve yeni projeler hazırlanmaktadır. Bu amaçla temel beklentimiz Üsküdar´ın geçmişe dönük birikimlerini ortaya koyacak tebliğlerin yanında, Üsküdar Belediyesi´nin de icraatlarını değerlendiren ve geleceğe yönelik projeler içeren tebliğlerin sempozyumda yer almasıdır. Bu tür araştırmalar hiç şüphesiz bizim için önemli bir kazanım olacak ve yeni projeler için ufkumuzu açacaktır. 2008, tarihimizin ve Üsküdar´la ilgili önemli olayların yıl dönümünü oluşturmaktadır. Bunların başında Cumhuriyetimizin ilanı gelmektedir. Cumhuriyetimizin 85. yılının hatırasına ithaf ettiğimiz VI. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu 85. yıl etkinlerine de önemli bir katkı olarak planlanmaktadır. İstanbul´un fethinin 555., II. Meşrutiyetin ilanının 100., Üsküdar´a çok önemli yatırımlarda bulunan III. Selim´in vefatının 200., son yıllarını Üsküdar´da geçiren II. Abdülhamid´in vefatının 90. yılı da 2008?e denk gelmektedir. Bilim kurulumuzca bu olaylar Üsküdar´a yansımaları ve katkıları açısından sempozyuma dahil edilmiştir.

Bir Üsküdar klasiği haline gelen sempozyumların altıncısını düzenlemekten büyük bir mutluluk duyuyor, bilim insanlarımızın gayret ve himmetlerinin Üsküdar´ımıza uzanmasını ve sempozyumumuza katkılarını bekliyoruz.

VI. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu´nda buluşmak dileğiyle. "

Mehmet Çakır
Belediye Başkanı

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir