Ramazanda İstanbul Geceleri

Dinlerin ve Kültürlerin Buluştuğu, Medeniyetlerin Beşiği İstanbul, İftar Sonrası Kültür ve Sanat Etkinlikleriyle Renklenecek.

Ramazanda İstanbul Geceleri
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin her yıl düzenlediği ramazan etkinlikleri, bu yıl ''Kandiller Yanarken Uluslararası İstanbul Ramazan Etkinlikleri'' adıyla gerçekleştirilecek.

Etkinlikler, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nin yanı sıra Cevizlibağ'daki Topkapı Kültür Parkı ve Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde bugün başlayacak ve 2 Ekime kadar sürecek.

Etkinlikler, bu akşam Tophane Kültür Parkı'nda, Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan'ın konseriyle başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında düzenlenen ''6. Boğaziçi Festivali'' de Ramazan boyunca İstanbulluların keyifle vakit geçirmeleri için alternatifler sunuyor.

Festival kapsamında bu akşam Yavuz Bingöl ve Djivan Gasparvan, Başakşehir 5. Etap Sular Vadisi'nde sahne alacak.

Yaşayan en önemli müzisyenlerden biri kabul edilen, Makedon solist, besteci, söz yazarı Esma Redzepova, özel orkestrasıyla yarın Aya İrini'de sahne alacak.

Ünlü orkestra şefi Zubin Mehta yönetiminde Maggio Musicale Fiorintino Orkestrası 3 Eylülde Aya İrini Müzesi'nde, Abhazya Devlet Halk Dansları Topluluğu 4 Eylülde Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda, New York'ta yaşayan Faslı sintir (üç telli bas ud) ustası ve şarkıcı Hassan Hakmoun 5 Eylülde Aya İrini Müzesi'nde, seslerini enstrüman gibi kullanan ve 4 kez Grammy ödülü kazanan 8 şarkıcıdan oluşan İngiliz Swingle Singers grubu 7 Eylülde Aya İrini Müzesi'nde, St. Petersburg Balesi 9 Eylülde Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda, Dhoad Gypsies of Rajasthan 11 Eylülde Başakşehir 5. Etap Sular Vadisi'nde, Erdal Özcan ve Kayhan Kalhor 11 Eylülde Yerebatan Sarnıcı'nda, İngiliz Oda Orkestrası 12 Eylülde Aya İrini Müzesi'nde, Gibsy Kings 13 Eylülde Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda sahne alacak.

''Boğaz İçinde Semah'' gösterisi, 14 Eylülde Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirilecek.

Topkapı Sarayı, 15 Eylülde ''Osmanlı Sarayında Bir İspanyol'' gösterisine ev sahipliği yapacak. Etkinlikte, Osmanlı döneminde dünyaya gelen Cemal Reşit Rey'in hiç bilinmeyen ve büyük gitarist Alerio Diaz tarafından sadece bir kez seslendirilen ''Katibim'' teması üzerine bestelenen gitar konçertosu ile Joaquin Rodrigo'nun dünyaca ünlü ''Aranjuez'' gitar konçertosu, aynı yorumcu tarafından sanatseverlere sunulacak.

Murat Usanmaz tarafından şef Hakan Şensoy yönetimindeki Filarmonia İstanbul eşliğinde icra edilen G.Bizet'nin ''Carmen'' ve W. A. Mozart'ın ''Saray'dan Kız Kaçırma'' operalarının uvertürleri ile zenginleştirilen konser projesi, ''Anadolu ile Andalucia arasına kurulan bir kültür köprüsü'' olarak görülüyor.

Ney ustası Ercan Irmak ve gitar virtüözü Murat Usanmaz, 16 Eylülde müzikseverleri Aya İrini Müzesi'nde köklü gelenekten yola çıkarak evrensel değerlere doğru bir müzik yolculuğuna çıkacak.

Flamenko gitar virtüozu Juan Martin 21 Eylülde Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda, Rusya Devlet Senfoni Orkestrası 22 Eylülde Aya İrini Müzesi'nde sevenleriyle buluşacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 26-27 Eylülde ''Leyla ile Mecnun'' müzikaline ev sahipliği yapacak.

Festival kapsamında Zülfü Livaneli, dünyanın yaşayan en büyük jazz-blues şarkıcılarından biri kabul edilen Jocelyn Smith ile 25 Eylülde Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda aynı sahneyi paylaşacak.

Topkapı Sarayı Müzesi ile Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesinin ortaklaşa düzenledikleri ''Osmanlı Devleti'nde Ehl-i Beyt Sevgisi'' adlı sergi de ramazan boyunca görülebilecek.

Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Bölümü'ndeki sergide, müzenin Hırka-i Saadet Dairesi'nde yüzyıllarca muhafaza edilen ancak sergilenemeyen kutsal emanetler yer alıyor.

Yüzyıllardır değişmeyen ramazan şenlik mekanı Sultanahmet Meydanı etkinlikleri, 1 Eylül Pazartesi akşamı teravih namazı sonrasında Kur'an-ı Kerim okunması ve tasavvuf konseri ile başlayacak.

Her gün iftar sonrası, çocuklar için Karagöz-Hacivat, kukla gösterisi, orta oyunu ve Nasrettin Hoca tiplemelerinin yer aldığı eğlenceler düzenlenecek. Teravih sonrası programında, Türk tasavvuf musikisi ağırlıklı konserler ve ülkenin önde gelen isimlerinin sohbet programları olacak.

Ramazan etkinlikleri kapsamında bu yıl da Sultanahmet'te geleneksel çarşı kurulacak.

Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra ramazan boyunca ilçe belediyeleri de çeşitli eğlence ve kültürel etkinlikler düzenleyecek.

Kaynak : AA

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir