Üsküdar'da Kâtibim Başlıyor

Üsküdar Belediyesi tarafindan düzenlenen 20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği Başlıyor...

Üsküdar'da Kâtibim Başlıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 20.'si düzenlenen Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği başlıyor. 25-30 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek şenlikte; İsmail Dümbüllü Ödülleri, beste, resim ve fotoğraf yarışması, özel konserler, uluslararası halk oyunları gösterileri, sıra gecesi ve sergiler başta olmak üzere pek çok kültür-sanat etkinliği yer alıyor.
 
20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği 25 Ağustos Pazartesi günü Saat 17:00'de, Hezarfen Heykeli'nin açılışının ardından, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır'ın sanatçılar, sivil toplum örgütleri ve Üsküdar halkıyla birlikte yapacağı yürüyüşüyle başlayacak.
 
Üsküdar'da Sanatçılar Geçidi...
 
6 gün sürecek 20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği'nde bu yıl yine birbirinden ünlü sanatçılar konser verecek. Ferhat Göçer, Enbe Orkestrası, TRT 1'in Bedirhan Gökçe İle Gecenin Kıyısında programında Zara, Mustafa Sağyaşar, Zekai Tunca, Umut Akyürek-Oktay Ertuğrul, Erdem Özgen, Metin Şentürk, Hasan Cihat Örter, Mustafa Uğur ve Recebim başta olmak üzere pek çok sanatçı hayranlarıyla buluşacak.
Geleneksel Türk Tiyatrosunun büyük ustası İsmail Dümbüllü adına verilen ödüller sanat dünyasından önemli isimleri bir araya getirecek. Osmantan Erkır'ın sunumu ile gerçekleşecek ödül törenine son günlerin popüler grubu Mahşer-i Cümbüş de canlı gösteri ve skeçleri ile renk katacak.

Kâtibim Şenliği'nde bu yıl, 35. sanat yılını kutlayan dünyaca ünlü ebru sanatçımız Hikmet Barutçugil için hazırlanan özel bir program da yer alıyor.

Futbolun insanları güzel ve güçlü bağlarla bir araya getirmesini simgeleyen heykelin açılışı, Türk futboluna büyük katkılar sağlamış ve kısa bir süre önce kaybettiğimiz Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına açılacak.
 
20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği bu yıl, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Makedonya, Romanya, Ukrayna-Kırım Özerk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu-Dağıstan Cumhuriyeti ve Yunanistan'dan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle daha da renklenecek.
Türkiye'nin önemli neyzenlerini bir araya getiren "Neyzenlerin Üsküdar Buluşması" ve "Farklı Ses ve Farklı Renklerden Üsküdar'ın Sadası" adını taşıyan konserler de sanatseverlere unutamayacakları saatler yaşatacak.

Üsküdarlılar altı gün sürecek şenlik boyunca birçok alternatif kültür sanat etkinliğini yakından takip etme fırsatı bulacaklar. Üsküdarlı ve İstanbulluları, Şemsipaşa Meydanı, Çengelköy, Ünalan, Bulgurlu ve Kirazlıtepe mahallelerinde gerçekleştirilecek etkinliklere davet ediyoruz.
 
Kaynak : Üsküdar Belediyesi

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir