KİM, 60 yeni 'pratik' mağaza açacak

Perakende sektöründe faaliyet gösteren KİM Marketler Zinciri, yeni bir mağaza konseptiyle Üsküdar dahil olmak üzere çeşitli semtlerde 60 yeni mağaza açarak tüketicinin ayağına gidecek.

KİM, 60 yeni 'pratik' mağaza açacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
KİM Pratik adı verilen yeni bir marka yaratan firma, özellikle Kadıköy, Üsküdar, Beyoğlu ve Fatih gibi merkezi semtlerde 60 yeni mağaza açacak. Halihazırda bin 500 kişiye istihdam yaratan KİM Marketler Zinciri, sadece KİM Pratik mağazalarında 500 kişiye yeni istihdam fırsatı sağlayacak.

Antalya'da yıllık eğitim ve değerlendirme toplantısı yapan KİM Marketler Zinciri, yeni mağazacılık konseptinin de tanıtımını yaptı. Toplantıya KİM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ersan, Genel Müdür Hamit Akçay ve Genel Müdür yardımcısı Ahmet Yıldız katıldı. Toplantıyla ilgili yapılan açıklamaya göre ''Kim Pratik'' markasıyla oluşturulan yeni mağaza konsepti hakkında da bilgi verildi. Özellikle Kadıköy, Üsküdar, Beyoğlu ve Fatih gibi merkezi semtlerde 60 yeni mağaza açılacak. KİM Pratiklerde temel ihtiyaç ürünleri ve manav reyonu yer alacak. Bakkalda aradığını bulamayan ve Süper Marketlere gitmeye zamanı olmayan kesimin ayağına gidilecek. Küçük metrekarelerde çok sayıda mağaza yatırımı yapılacak. Aynı zamanda İstanbul'da yeni yapılaşma alanları olan Büyükçekmece, Ümraniye, Gürpınar gibi semtlerde büyük ölçekli mağazalar kurulacak. 2011 yılı sonuna kadar toplam 10 milyon dolar yatırım ve 300 milyon dolar ciro hedefleniyor.

ERSAN: ''YATIRIMLARIMIZDA AĞIRLIĞI PERAKENDE ALANINA VERECEĞİZ''
Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, KİM Grup olarak inşaat ve perakende alanında büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Hali hazırda Çorlu ve İçerenköy'de inşaatı süren AVM ve konut projeleri bulunduğu bilgisini veren Ersan, ''Yatırımlarımızda ağırlığı perakende alanına vereceğiz. Franchise yöntemine sıcak bakmıyoruz, kiralama veya satın alma yöntemiyle mağazalar açacağız. Hedefimiz emin adımlarla Türkiye genelinde yaygınlaşmak. Bu hedefimiz doğrultusunda müşteriye en yakın lokasyonları belirliyoruz. Perakende yatırımlarımızda KİM Pratik markamıza ciddi bir pay ayıracağız'' dedi.

AKÇAY: ''2011'DE MAĞAZALAŞMA YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ''
Genel Müdür Hamit Akçay da, KİM Marketler Zinciri olarak 2011 yılında mağazalaşma yatırımlarına hız vereceklerini belirterek KİM Pratik adını verdikleri yeni markaları ile daha çok tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Perakende sektöründe rekabetin her geçen gün arttığını anlatan Akçay, ''Tüketici profili hızlı bir değişim yaşıyor. Büyükşehirlerde yaşayan bireyler iş yoğunluğu nedeniyle hafta sonları haricinde alışverişe fırsat bulamıyor. KİM Pratikler ile tüketicinin talebi olan zahmetsiz alışverişi getiriyoruz. İlk etapta 2011 sonuna kadar 20 Kim Pratik mağazası ve 5 süper marketin açılışını yapacağız. Toplamda ise 60 KİM Pratik mağaza hedefimiz var. KİM Pratikler, diğer mağazalarımızdan bağımsız olarak yeni bir marka ve logo ile yoluna devam edecek. Çalışan bir ailenin ihtiyaç duyacağı 1500 temel ürün ve manav reyonundan oluşacak. En çok talep edilen ürünler kasaya en yakın yerde olacak. Örneğin 10 çeşit yumurta veya makarna yerine sadece 1 veya 2 çeşide yer vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

KİM PRATİK 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Şehir merkezlerinde büyük mağaza açmak için yeterli imkan olmadığına dikkat çeken Genel Müdür Akçay, ''Bu projeyle daha az maliyetle daha çok tüketiciye ulaşma imkanı var. Perakende sektöründeki rekabet artık farklılaşmayı ve en önemlisi tüketicinin ihtiyaçlarına cevap vermeyi gerektiriyor. Yakınlık, ucuzluk ve pratiklik gibi temel koşulları yerine getiren bir mağazacılık konsepti belirledik. Ortalama 300 metrekarelik mağazaların her birinde 7 şer kişi istihdam edilecek. 10 milyon dolarlık yatırım hedefimizin 5 milyon dolarını KİM Pratik için yapacağız. Geleneksel KİM mağazalarımız ise yeni yerleşim bölgeleri ve İstanbul dışındaki şehirlerde yaygınlaştırılacak. 2012 yılıyla birlikte Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya başta olmak üzere Türkiye genelinde mağazalar açmaya başlayacağız. Şu an kapsamlı bir pazar araştırması içindeyiz. Artık kabımıza sığmıyoruz. Marmara bölgesiyle yetinmeyip Anadolu yollarına düşmek istiyoruz'' diye konuştu.

Halihazırda bin 550 kişiye iş imkanı sağladıklarını anlatan Hamit Akçay, ''Yıl sonuna kadar toplam personel sayımız 2 bin kişiyi aşacak. Sadece KİM Pratik mağazalarında 500 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. Özellikle Anadolu yatırımlarımızın başlamasıyla çalışan sayımızın katlanarak artmasını bekliyoruz'' dedi.


Akşam



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir