Beylerbeyi, Ata'nın verdiği arsayı geri istiyor

BEYLERBEYİ Spor Kulübü Onursal Başkanı Sinan Vardar, Atatürk'ün 1926 yılında verdiği 18 dönümlük araziyi, kulübe geri verilmesini istiyor.

Beylerbeyi, Ata'nın verdiği arsayı geri istiyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

BEYLERBEYİ Spor Kulübü Onursal Başkanı Sinan Vardar, Atatürk'ün 1926 yılında Beylerbeyi Spor'a kendi imzasıyla verdiği ve halen Türkiye Futbol Federasyonu'nun kullandığı 18 dönümlük araziyi, kulübe geri verilmesini istiyor.

 
SİNAN Vardar, Atatürk’ün 1926 yılında kendi imzasıyla Beylerbeyi Spor’a verdiği ve halen Futbol Federasyonu’nun kullandığı 18 dönümlük  araziyi, yeniden kulübe verilmesi için çalışma başlattı. Vardar, “Üsküdar Gazetesi ve Sahibi Adnan Odabaş’ın, Beylerbeyi Stadı yapımında gösterdiği gayreti bu mücadelemizde de göstereceğine inanıyoruz” dedi.
 

Tarihimizde 3 şampiyonluk var

Sinan Vardar, gazetemize yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Beylerbeyi Spor Kulübü 1911 yılında kurulmuş bir kulüp. Beylerbeyi Spor Kulübü bu süreçte faaliyetlerine devam etmiş ama, Davutpaşa, Vefa, Hasköy, Süleymaniye gibi takımlar maalesef bir çoğu meşguliyetini kaybetti. Ama Beylerbeyi Spor Kulübü, bu yıl büyük bir aşama yaparak tekrar 2. Lig’e döndü. Tarihimizde 3 şampiyonluk var. İkisi de benim dönemime rastladı. Bu şampiyonluğun ilki 1996 yılında yaşandı. 20 yıldır Beylerbeyi Spor Kulübü’nde zaman zaman başkanlık yaparak, ama 20 yıldır sponsor bularak ayakta tuttum. En önemlisi Beylerbeyi Spor’un kendi stadını bitirdik. Buradan, sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a, Vedat Bayram’a, Adnan Odabaş’a ve o zamanın tüm siyasetçilerine teşekkür ediyorum.

Hedefimiz Süper Lig’e çıkmak

Şu anda Türkiye profesyonel liglerindeki hemen hemen büyük çoğunluğu belediye takımı olmasına rağmen, Beylerbeyi Spor Kulübü hiç bir şekilde belediyeden destek almamıştır ve almamaktır. Bir tane muhtarla burada, hakikaten çok şey başarmıştır. Hedefimiz bu yıl genç bir takımla  Bank Asya’ya, hatta Süper Lig’e çıkmak. 10 yıl önce Beylerbeyi Spor Kulübü’nü A.Ş. yaparak, bununla da ciddi sponsorlar aldık. Anonim şirketi hisseleri Galatasaray Spor Kulübü’nde.

Tesisi Atatürk kulübümüze vermiş

Beylerbeyi Spor Kulübü’nün en büyük sorunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, Şükrü Saraçoğlu’nun bakanlar kurulu kararı ile şu anda Federasyonu’nun işletmesinde olan ve yıllardır bütün maçlarını oynadığı, antrenmanını yaptığı tesis maalesef Beden Terbiyesi tarafından Futbol Federasyonu’na kiraya verilmiştir. Bu bizim içimizde büyük bir yara. Tabi ki, Futbol Federasyonu’ndan istifa ediyoruz, fikir almak bakımından  ama, benim bundan sonraki idealim bu tesisin mutlaka Beylerbeyi Spor Kulübü’ne, yani Atatürk’ün verdiği ve arazinin bedelini de kulübümüz tarafından ödenmiş. Fakat çeşitli aşamalarda bu arazi Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne verilmiş bina yapması şartıyla. Bina yapılmış, sonra da tekrar orayı restore ederek Futbol Federasyonu’na kiraya verilmiş. Bu haksızlık!..

Arazimizi tekrar geri istiyoruz

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerini bütün kulüplere tekrar geri veriyor. Biz bu arazimizi tekrar Beylerbeyi Spor Kulübü’ne mal olmasını istiyoruz. Çünkü Beylerbeyi Spor, futbolda yaptığı başarılarla büyük bir hamle içinde ve orayı biz kültür abidesi olarak da kullanmak istiyoruz ki, daha önce burada Beylerbeyi’nin tiyatrosu varmış. Burada birçok sinema oyunları oynarmış. Tekrar bunları Beylerbeyi’ne kazandırmak istiyoruz. Büyük emeklerle yaptığımız Beylerbeyi Stadı ve Beylerbeyi’nin kendi tesisleriyle Beylerbeyi’nin tekrar bir kültür yuvası haline gelmesi en büyük hayalim. Kalan ömrümde bunu başarmak istiyorum. Burada ilk sizlere söylüyorum. Üsküdar Gazetesi hakikaten Üsküdar’a büyük hizmetleri bulunan bir gazete. Bütün hedeflerimiz, Atatürk’ün bize verdiği bu araziyi tekrar Beylerbeyi Spor Kulübü’ne mal etmek istiyoruz. Bunu da herhalde Futbol Federasyonu’nun, Gençlik Spor Bakanımızın diğer ilgililerin bu konuda destek olacağına inanıyorum.

Bütün hedefimiz Beylerbeyi Spor’u Süper Lig’e çıkarmak. Çünkü, Süper Lig ilk kurulduğunda Beşiktaş, Fenerbahçe ile aynı gruptaydı. Eski günlerimize tekrar geri dönmek istiyoruz ve bu da Beylerbeyi Spor’nun hakkı.”

Kaynak : Üsküdar Gazetesi

Haber    : Oğuzhan Kaplan

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir