TEV eski bakanın köşkünü sattı

Boğaziçi köşklerinden biri daha geçen hafta sessiz sedasız gerçekleşen ihale sonucu el değiştirdi.

TEV eski bakanın köşkünü sattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Demokrat Parti(DP) hükümeti döneminin sanayi ve ticaret bakanlarından merhum İbrahim Hakkı Gedik'in Türk Eğitim Vakfı'na(TEV) bağışladığı Beylerbeyi'nde yer alan deniz manzaralı köşkü; 6 milyon 500 bin TL ihale bedeli karşılığında ünlü müzayedeci Dikran Masis'in oğlu Mark Masis tarafından satın alındı. Boğaziçi kimisi 2-3 asırdır ayakta kalmayı başaran 620 yalıya bir o kadar da köşk ve yol yalısına(önünden yol geçen yalı) ev sahipliği yapıyor. Bu çok özel mülkler çoğu zaman kimsenin ruhu duymadan el değiştiriyor. Çünkü, her biri çok ünlü isme ait olan bu yalı ve köşklerin sahipleri, satışın çok gizli kalmasını istiyor.

İstanbul Boğazı'nın Avrupa ve Anadolu yakasında bir mücevher gibi sıralanan yalı ve köşklerin satışında son dönemde adeta patlama yaşanıyor.

Boğaziçi köşklerinden biri daha geçen hafta sessiz sedasız gerçekleşen ihale sonucu el değiştirdi. Türk Eğitim Vakfı'na(TEV) ait olan Üsküdar Beylerbeyi'nde yer alan deniz manzaralı bir köşk; 6 milyon 500 bin TL ihale bedeli karşılığında ünlü müzayedeci Dikran Masis'in oğlu Mark Masis tarafından satın alındı.

En yüksek teklifi verdi
Demokrat Parti(DP) hükümeti döneminde İşletmeler Bakanlığı görevinde bulunmuş olan İbrahim Hakkı Gedik'in 1970'li yıllarda TEV'e bağışladığı bin 163 metrekare arsa üzerine kurulu iki katlı köşkü; 4 Mart tarihinde 4 milyon TL, muhammen bedel karşılığında ihaleye çıkarıldı. Yapılan ihalede 6 milyon 500 TL ile en yüksek teklifi veren Mark Masis, köşkün yeni sahibi oldu.

Şuan yıkıntı halinde olan köşkü satın alan Mark Masis'in köşkü oturma amacıyla satın aldığını belirten Dikran Masis, ''Kendisi şu an Viyana'da, ben de sadece ihaleye girip satın aldığını duydum. Kanlıca'da oturuyordu. Mimar olduğu için sanırım burayı elden geçirip, kendisi oturacak.'' şeklinde bilgi verdi.

Sanayi Ticaret Bakanlığı yaptı
1896 yılında Uşak'ta doğan İbrahim Hakkı Gedik, İsviçre'de ticaret okulunu bitirdi. Tüccarlık ve fabrikatörlük yapan Gedik, 8'inci hükümet(Başbakan İsmet İnönü) ve 9'uncu hükümet(Başbakan Celal Bayar) dönemlerinde Kütahya milletvekilliği yaptı. Gedikli, 10'uncu Demokrat Parti(DP) Hükümeti döneminde ise Uşak milletvekilliği ve o dönem İşletmeler Bakanlığı olarak geçen şimdinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevinde bulundu. Gedikli, 17 Mayıs 1975 tarihinde vefat etti.


Hürriyet



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir