Fatih'in Mahkemesi Açılıyor

Üsküdar Belediyesinden Fethin 555. Yılına Çok Anlamlı Katkı: Fatih'in Mahkemesi Açılıyor.

Fatih'in Mahkemesi Açılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'ın zengin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan Üsküdar Belediyesi, restore edilen "Fatih'in Mahkemesi" binasını törenle açıyor. İstanbul'un Fethi'nin 555. Yılı hatırasına gerçekleşecek açılış, 30 Mayıs 2008 Cuma akşamı saat 19:30'da yapılacak.

Halk arasında Fatih'in Rum mimara uyguladığı haksız cezadan dolayı Kadı Hızır Çelebi tarafından yargılanıp mahkûm edildiğine inanılan ve yıllardır metruk halde duran mahkeme binası, Üsküdar Belediyesi öncülüğünde TOKİ tarafından restore edildi.

Açılış programında Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın "Fatih'in Adalet ve Hukuk Anlayışı" konulu bir konferans verecek. Ayrıca Fatih dönemi ve sonrasındaki adalet tarihimizle ilgili tarihi belgelerden oluşan bir sergi de açılacak.

Açılış Programı ; 
 
Tarih : 30 Mayıs 2008 Cuma
Saat : 19:30
Yer : Hakimiyet-i Milliye Cad. Eski Mahkeme Sokak (İş Bankası Yanı) - Üsküdar
 
Kaynak : Üsküdar Belediyesi

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir