Üsküdar Türkiye'nin özeti, %60 EVET çıkacak.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sayın Zekeriya Erdim ile referandum öncesi yapmış olduğumuz röportaj...

Üsküdar Türkiye'nin özeti, %60 EVET çıkacak.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar 34 Haber Sitesi ekibi olarak Üsküdar'da yerel siyasetin nabzını sizler için yokladık. Referandum öncesinde gerek ''Hayır'' kampanyası yapan gerekse ''Evet'' kampanyası yapan siyasi parti ilçe başkanları ile referanduma dair röportajlar yaptık. Bu röportajlardan sonuncusunu da AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sayın Zekeriya Erdim'le yaptık.

Üsküdar 34 Haber Sitesi ekibi olarak referandum sonrasında da siyasi partilerin ilçe başkanları ile bir araya gelerek röportajlarımıza devam edeceğiz.

ÜSKÜDAR 34 - Sayın Erdim, öncelikle Üsküdarlılar sizi tanıyabilir mi?

Z.ERDİM - 1955 Ordu - Mesudiye doğumluyum ama 1973 yılından beri Üsküdarlıyım. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 1974-1984 arasında gazetecilik, dergicilik, reklam yazarlığı yaptım.1984-2004 arasında ise, dördü halen Üsküdar sınırları içinde bulunan toplam beş özel okulun ilk personeli olup; Öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı, Müdürlük, Genel Müdürlük görevlerinde bulundum. Halen bir eğitim-danışmanlık şirketinin sahibiyim ve yöneticisiyim. Yetmişli yılların başlarından itibaren, sosyal ve siyasal organizasyonların içindeyim. 1 Kasım 2004 tarihinden bu yana ise, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı olarak görev yapıyorum. Evli ve altı çocuk babasıyım.

Partiler de sivil toplum örgütleri gibi gönüllü teşekkürlerdir. Dolayısıyla, Türkiye genelinde olduğu gibi, İstanbul'da ve Üsküdar'da da gönüllü kamu hizmeti yapıyoruz. Bu hizmet konseptini üç ana başlık altında toplamak mümkündür. Birincisi; dengeli, uyumlu ve başarılı bir hizmet ordusu oluşturma amacına gerekse Yerel Yönetimler'in yatırımlarının, hizmetlerinin halka anlatılması. Üçüncüsü; kişisel, kurumsal, toplumsal sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili tesbitlerin, tekliflerin ilgili şahıslara, kurumlara ulaştırılması.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim'le röportaj

ÜSKÜDAR 34 - Bu çalışmaların 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılarak referandumla ilgili kısımlarından söz eder misiniz?

Z.ERDİM - Tabi. Referandumla Ramazan üst üste geldiği için, Ramazan iklimine. Bu cümleden olmak üzere;

- Her eve ve işyerine ulaşacak şekilde, değişiklik paketinin içeriği hakkında bilgi veren broşürler, el ilanları dağıtılıyor.
- Mahalleler basında ve ekipler halinde ev ziyaretleri yapıyoruz
- Pazarlara ve işlek noktalara stantlar kurarak broşür dağıtıyor, birebir bilgilendirme yapıyoruz.
- Cep mesajlarla ve e-maillerle bilgi aktarımında bulunuyoruz
- Afişlerle, bilbordlarla görsel mesaj veriyoruz
- Toplu iftar organizeleri yapıyoruz.
- Kahve, lokal, STK, site ziyeretleri ve sohbetleri yapıyoruz.
- Referandum günü için mahalle, okul, kat, sandık sorumlularımızı eğiterek rollerini iyi oynamaları konusunda hazırlık yapıyoruz.


ÜSKÜDAR 34 - AK Parti teşkilatı neden ''Evet'' diyor?

Z.ERDİM - Değişiklik paketinde yer alan maddelerin muhtevası ortada. Hepsi de aklı başında herkesin benimseyebileceği, onaylayabileceği, destek olabileceği değişiklikler. Ama, referandumda ''Evet'' demenin bundan öte gerçekleri ve gerekçeleri de var:

Otuz yıldır devam eden sivilleşme, demokratikleşme, normalleşme beklentilerinin karşılığı olduğu için ''Evet'' diyoruz.
Darbelerin ve darbecilerin tarihe gömüldüğü bir Türkiye'de; ayıpsız, kayıpsız, kesintisiz bir demokrasi için ''Evet'' diyoruz.
Siyaset kurumunun seçkin azınlığın vesayetinde kurtarılması, ve millet iradesinin emrine verilmesi için ''Evet'' diyoruz.


ÜSKÜDAR 34 - Buna benzer bir anayasa değişikliğini başka bir parti teklif ya da organize etseydi, AK Parti bu değişikliğe ''Evet''der miydi?

Z.ERDİM - Elbette derdi. Biz, bir teklifin nereden yahut kimden geldiğine değil, ne olduğuna bakarız. Bunun somut örnekleri var. Mesela; 2/b sorununu, türban sorununu çözüme kavuşturacak bir düzenlemeyi, teklif kimden ve nereden gelirse gelsin destekleyeceğimizi beyan ettik.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim'le röportaj

ÜSKÜDAR 34 - Üsküdar'da yerel yönetim iki dönemdir AK Parti'de. Teşkilat olarak Üsküdar'ın layık olduğu hizmetleri aldığına inanıyor musunuz?

Z.ERDİM - Teşkilatımız da, Üsküdar seçmeni de Belediyemiz'den ve Belediye Başkanımız'dan memnun. Bu memnuniyetin sonucu olarak, 2009 Yerel Seçimlerinden bu yana, partimizin oyları %9 artmış bulunuyor. Ama, bizim yerelde de genelde de ilkemiz belli. ''Daha yapacak çok işimiz var. Durmak yok, yola devam.'' Dolayısıyla, Üsküdar için de daha yapacak çok işimiz var. Üsküdarlılar daha fazlasına layık, Belediyemiz de bu niyet ve gayret içinde.


ÜSKÜDAR 34 - Muhalefet, Anayasa değişikliğinin, Başbakan'ı Yüce Divandan kurtarmak için yapılmak istendiğini savunuyor. Bu doğru mu?

Z.ERDİM - Onlar bizi kendileriyle karıştırıyorlar. Biz siyaseti kendimiz için değil,milletimiz ve memleketimiz için yapıyoruz. Ayrıca, Anayasa değişikliğini daha önce de pek çok siyasi parti, sivil toplum örgütü, aydın, akademisyen teklif etmişti. Peki onlar kimi kurtarmak için girişimde bulunmuştu. Bu insanlar, halkın oyuna sunulan değişiklik maddelerini okumuyorlar mı? Hangi madde Yüce Divan'la İlgili?


ÜSKÜDAR 34 - Referandum'da Üsküdar'dan çıkacak ''Evet'' oyu beklentiniz nedir?

Z.ERDİM - Daha önce, 2007'de yapılan Cumhurbaşkanlığı ile ilgili halk oylamasında, Üsküdar'dan %67 ''Evet'' çıkmıştı. Bu sefer de %60'ın altına düşmeyeceğini düşünüyorum. Bu oranın aynı zamanda Türkiye ortalaması olacağına da inanıyorum. Çünkü Üsküdar Türkiye'nin özeti gibi. Seçim sonuçları genellikle Türkiye ortalamasına denk oluyor.


Üsküdar 34 - Röportaj



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir