''Verdiğimiz sözü tutar, bedelini öderiz''

MHP Üsküdar İlçe Başkanı Habib Suiçmez ile yapmış olduğumuz röportaj

''Verdiğimiz sözü tutar, bedelini öderiz''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Habib Suiçmez:''Bunlarda verdiği sözü tutmadılar'' kategorisine biz girmiyoruz.

Üsküdar 34 ekibi olarak röportaja başlamadan önce MHP Üsküdar İlçe Başkanı Sayın Habib Suiçmez'e ilçe başkanlığınız hayırlı uğurlu olsun diyoruz.


Habib Suiçmez Kimdir? Kısaca Üsküdar'lı sizi tanıyabilir mi?

1973 Rize, Çayeli doğumluyum. 1992-1994 Çayeli Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı, 1994-1998 Almanya Biberach Ülkü Ocakları Başkanlığı, 1998-2005 Avrupa Türk Federasyonu Genel Merkezinde Genel Sekreter Yardımcılığı, 2006 MHP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcılığı, 2009 MHP Ataşehir Kurucu İkinci Başkanlığı, 2010 Temmuz itibarı ile de MHP Üsküdar İlçe Başkanlığına atandım. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.


Önümüzde bir referandum var ve siz göreve yeni geldiniz. MHP Üsküdar İlçe teşkilatı olarak referandum çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Refendaum çalışmalarıyla ilgili sayın genel başkanımız Ankara'da referandum startını verdiğinde biz oradaydık. Sayın genel başkanımız referandumu ne kadar ciddiye aldığımızı, referandum sürecinde neler yapmamız gerektiğini, vatandaşımızla, insanımızla nasıl iletişim kuracağımızın ana başlıklarını sayın genel başkanımız bizlere verdi. Bizde sayın genel başkanımızdan aldığımız bu talimat ve direktiflerle yeni göreve gelmemize rağmen referandum sürecinin yoğun temposuyla karşı karşıya kaldık. Referandum sürecinin yoğun temposuyla beraber Üsküdar'da çalışmalarımıza başladık.

Çalışmalarımızın bir kaç ayağı var. Bunlardan birtanesi hanım kollarımızla yapılan çalışmalar var, gençlerle yapılan çalışmalarımız var. Hanım kollarımızla yapılan çalışmalarda Üsküdar'da ev ev dolaşarak broşürlerimizi halkımıza sunuyoruz.

- ''Neden MHP, Ak Parti'nin hazırlamış olduğu bu dayatmacı anayasaya karşı 'Hayır' diyor?'' diye.

Onun haricinde standlarımız var. Standlarımızda yine broşürlerimizi dağıtıyoruz. Standlarımız Üsküdar İskele Meydanı'nda oluyor. Bunlar geçici standlar olduğundan dolayı semt pazarlarına kuruyoruz. Yine orada insanımıza Üsküdarlı vatandaşlarımıza giderek,

- Neden MHP bu referandum da ''Hayır'' diyeceğini vatandaşımıza yazılı ve sözlü olarak anlatmış oluyoruz ve anlatmayada devam edeceğiz.

Üsküdar'da Ramazan Ayı içerisinde bulunmamız hasebiyle bütün Üsküdarlıların Ramazan Ayı'nı tebrik ediyorum. İnşallah Ramazan Ayı'mız Üsküdarımıza Türkiyemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olur. Ramazan Ayı olması hasebiyle iftarlarımız olacak, Üsküdar'ın hemen hemen her mahallesinde iftar organizasyonlarımız olacak. Burada da yine Üsküdarlı insanımıza vatandaşımıza MHP referandumla ilgili duruşunu haklı sebeplerini ortaya koymaya dilimizin döndüğü kadar, gücümüzün yettiği kadar çalışmalarımıza bu şekilde gayret ediyoruz.


Mahallelerde bir yapılanma çalışmalarınız var mı?

Yeni gelmiş olmamız hasebiyle bir çok yerde yönetimlerimiz oluştu. Üsküdar Merkez'de oluşmayan bir kaç mahalle var. O mahallelerede ilçe teşkilatımız merkezde olduğu için ilçe teşkilatımız aracılığıyla irtibat sağlıyoruz. Üsküdar mahallelerinin yüzde 80'ninde teşkilatlanmamızı tamamladık.


Referandum sürecinde gözlemlediğimiz vatandaşların partilere karşı bir ön yargıları var. Üsküdarlıların özellikle bir bölümü bu ön yargı nedeni ile partilerle ilgili bir organizasyon ve kendi kişisel görüşlerini bir parti çatısı altında sürdürmek istemiyorlar, bir soğukluk var ve geride duruyorlar. Üsküdar'da siz bu kesimdeki insanlara ulaşmak için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Bir çalışmanız var mı?

Şimdi tabiki bu vatandaşlarımızın bu şekilde düşünmesine sebep, siyasi partilerin bu zamana kadar ki tutumlarından dolayıdır. Aslında Türk Milletine hizmet için kurulan siyasi partiler gerçek amaçta kamu yararı gözetmek için kurulan siyasi partiler çoğunlukla şu zamana kadar hiç bir zaman vatandaşımıza vermiş oldukları sözleri yerine getirmediler. Üstüne üstelik şahsi menfaatlerini milletimizin zararlarında aradılar ve öyle oluşturdular. Onun üzerine az önce söylediğiniz gibi insanımızdan siyasi partilere bir soğukluk meydana geldi. Bu da doğrudur. Ama biz klasikleşmiş bu vatandaşın siyasi partilere bakış açısı ve vatandaşlarında siyasi partilere, siyasi partilerin vatandaşlara vermiş oldukları sözleden dönmesi hususu üzerinde MHP olarak siyaset yapmadık. Çünkü biz 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde iktidarda en az bulunan, iktidarda bulunduğu zamanda sadece bir kaç partiyle kualisyon yapabilen siyasi partilerden bir tanesiyiz. Taktir edersiniz ki siyasi partilerin vatandaşa vermiş oldukları sözlerde ''tek başına iktidara gelmiş olmaları'' bağlar. Çünkü bir söz veriyorsunuz, o söz ancak tek başına iktidara gelirseniz sizin iradenizde gerçekleşir. MHP bu zamana kadar böyle bir şekilde iktidara gelmedi. Onun için vatandaşımızın ''Bunlarda verdiği sözü tutmadılar'' kategorisine siyasi parti olarak biz girmiyoruz. Şunu söylüyoruz ki biz ilk önce siyasette ahlakı ortaya koymamız lazım. Çünkü insanımız Türk insanı bir çok şeyde ön plandadır, Dünyada ki milletlere baktığımız zaman. Ön planda olduğu en önemli şeylerden bir tanesi sözünde yalan söylememesi ve ahlaklı olması. Türk toplumuda ahlak noktasında bir takım erezyonlara uğradığından dolayı siyasette de bunun yansımasını görüyoruz. MHP'nin en önde tuttuğu şey siyasette ahlaktır, verdikleri sözün yerine getirilmesidir. Ve yerine getirilemeyeceği hiç bir sözünde verilmemesi. Bu noktada Üsküdarlı insanımıza sizlerin aracılığıyla İstanbullulara ve Türk insanına bir şey söylemek istiyoruz. Diyoruz ki, ana ölçümüz, ana ölçü gayemiz, ana çalışma methodumuz şudur; Biz yerine getiremeyeceğimiz hiç bir sözü vermeyiz, ama sözünü verdiğimiz her şeyi ne pahasına olursa olsun yerine getiririz.


Sayın başkanım sizde yönetim olarak yeni göreve geldiniz. Yerel seçimlerden bu yana yaklaşık 16 ay geçti, bu süre içerisinde Üsküdar Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalardan memnun musunuz? Görüşlerinizi aktarır mısınız?

Üsküdar başbakanında evinin olduğu yaşadığı bir ilçe, İstanbulumuzun güzel bir ilçesi, İstanbulumuzun belkide sahil bakımından en zengin olan ilçesi. Ama Üsküdar'a baktığınızda çarpık yapılaşma, sokaklardaki düzensizlik, sürekli kazılan delinen ve ondan sonra tekrar 2 hafta sonra kazılan delinen sokaklarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu noktada Ak Parti'nin gelenekleşmiş kendi müteahhitine sürekli iş verme, kendi müteahhiti, kendi iş adamını sürekli kollama düstürünü burada da görüyoruz. Ama tabiki biz göreve geleli daha bir ay oldu. Komisyonlarımız Üsküdar Belediyesi ile ilgili belediyenin yapmış olduğu çalışmalar noktasında araştırma içerisindeler. Üsküdarlı şundan emin olsun ki bizler yerel manada Üsküdarlılık şuuru içerisindeyiz. Üsküdar Belediyesinin Üsküdarlının yararına yaptığı her şeyede destek oluruz. MHP olarak Üsküdarda çok büyük etkinliği olan bir siyasi parti olarak destek oluruz. Ama yanlışlara dur deriz, yanlışlar noktasında muhalefetimiz olur. Ve çokta sesli olur, çokta sert olur muhalefetimiz. Ben sizlerin aracılığı ile Üsküdar Belediye Başkanına ve Üsküdardaki belediyeyi yöneten Ak Parti zihniyetine buradan sesleniyorum. Yanlışlara karşı bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada MHP Üsküdar İlçesi olarak muhalefetimiz, duruşumuz çok sert olur diyorum.


Sayın başkanım bize bu yoğun gündeminizde ve günlerinizde bu röportajı yapma fırsatını verdiğiniz için Üsküdar 34 ekibi adına teşekkürlerimizi sunuyoruz ve yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz.


Ben teşekkür ediyorum. Bir kere daha sizlerin aracılığıyla öncelikle sitenizin okuyucu kitlesine, Üsküdarımıza, İstanbulumuza ve Türkiyemize ''Hayırlı Ramazanlar'' diliyorum.


Üsküdar 34 - Ziya SÜZEN - Röportaj



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir