Hangi semtler prim yapacak?

Lal Değerleme tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Raporu' İstanbul'da gelişen ve gelişme potansiyeli olan bölgeleri araştırdı

Hangi semtler prim yapacak?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
2009 durgun geçti.
2009 yılı konut piyasası durgunlukla geçmiştir. Yerli ve yabancı yatırımcılar için risklerin olduğu bir dönem olması nedeni ile yerli yatırımcı temkinli davranarak krizin geçmesini beklemiş; yabancılar ise yatırımlarını durdurmayı tercih etmiştir. 2010 için düşünülen projeler beklemeye alınmıştır. Kredilere olan talep 2009'da geçen seneye göre üçte bir oranında düşmüştür. Mortgage faizlerinin yüzde 1'in altına düşürmesiyle 2010'da talebin artması beklenmektedir. Gerçek anlamda bir toparlanma ise ancak 2010 yılının ikinci yarısından itibaren olacaktır. İstanbul konut piyasasında şehir içi bölgelerdeki rezidans projelerine olan talep krize rağmen hala yüksektir. Ayrıca konut piyasasını etkileyen bir diğer faktör de İstanbul'a yapılması düşünülen ve yeri tespit edilen üçüncü köprüdür. Beykoz-Tarabya arası yapılacak üçüncü köprünün çevresindeki birçok bölgeye talep artacak bununla da birlikte fiyatlarda da ciddi artışlar görülecektir.

İstanbul'da değerlenecek semtler!
Çatalca-Silivri bölgesini ele alırsak üçüncü köprünün bağlantı yollarının buradan geçmesi planı bu bölgeleri hareketlendirmiştir. Toplu konutların yer aldığı Silivri, arsa yatırımcılarının arazi stoku yaptığı bir bölgeydi. Şu anda ise yeni projelerin beklendiği ilçeler arasındadır. Lüks konut ve villa projelerinin yer aldığı Çatalca'da da TEM-7 yolunun geçeceği beklentisi arsa fiyatlarını epey arttırmıştır. Kartal, Pendik, Tuzla lokasyonunda, stüdyo dairelerin yapımı ve bu dairelere olan müşteri talebi de bu bölgeyi değerli kılmaktadır. Metro hattının Üsküdar, Altunizade, Ümraniye, Dudullu yönünde ilerlemesiyle bu hatta kalan semtlerin değer kazanması beklenmektedir.

Söz konusu bu hatta yeni konut projeleri olacaktır. Ayrıca denizin altından iki kıtayı birleştirecek olan Marmaray projesi de Üsküdar'dan geçeceği için bu nokta oldukça değerlenecektir. Küçükçekmece ise TOKİ'nin Kayabaşı Konutları'yla yepyeni bir çehreye kavuşacaktır. TOKİ, 60 bin konutun yanı sıra Halkalı'da Tema Park inşa edecektir. Göl manzarasının olması ise buradaki projelerin değerini artırmaktadır. Gölün yanı başında Divan Residence yapılmakta ve bu dairelerin 115 bin-285 bin fiyat aralığında olması söz konusudur. Ayrıca Bosphorus City ve Avrupa Konutları da bölgeyi bir çekim merkezi haline getirecektir.

Başakşehir de İstanbul'un yükselen değerleri arasındadır. Metro'nun buraya ulaşması ile fiyatların artmasının beklendiği Başakşehir'de Kiptaş ve Metrokent konutlarının satışına başlanmıştır. Mesa-Nurol ortaklığının 1400 konutluk Başakşehir Evleri, 3 etaptan oluşan, 1+1'den 4+1'e kadar seçenekler sunmaktadır. Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçe olduktan sonra nüfusu 200 binin altına inen ilçede yazlık nüfus yarım milyona yaklaşmaktadır. Güzelce Villaları, Toscana Vadisi, Pelican Hill gözde projeleri arasındadır.

Ataşehir-Şerifali Batı Ataşehir'in gelişme çizgisi Doğu Ataşehir ve Şerifali'ye doğru ilerlemeye devam etmektedir. Doğu Ataşehir'de Towerland, Şerifali'de yeni yapılan rezidanslar dikkat çeken projelerdir. Kurtköy, Sabiha Gökçen Havaalanı'ya yapılan yatırımlar, Kurtköy'ün değerini giderek artırmaktadır. Bu bölgede, % 95'i tamamlanmış Tepe Park Villaları ve Alize Park Evleri, uygun fiyatlarıyla dikkati çekmektedir.

Sarıyer-Beykoz ise üçüncü köprünün yapılacağı noktada bulunmaktadır. Tarabya ve Beykoz, bugüne kadar adını butik projelerle duyurmuştur. Köprünün bağlantı yolları nedeniyle bu bölgenin zaman içinde imar planında değişiklik olması beklentisi fiyatları şimdiden hareketlendirmiş durumdadır. Bu bölgelerin imar iznine uygun hale gelmesi, burada inşa edilmiş olan villaları kaçak durumdan kurtaracak ve bu lüks sitelerin değeri artacaktır.
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir