İşsizlere İş ve Meslek İmkanı!

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizleri meslek sahibi yapmak amacıyla Türkiye İş Kurumu ile protokol imzaladı.

İşsizlere İş ve Meslek İmkanı!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizleri meslek sahibi yapmak amacıyla Türkiye İş Kurumu ile protokol imzaladı. İş-Kur İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, amaçlarının İstanbul’un 39 ilçesinde yerel bazlı eğitim projeleri geliştirerek, işsiz vatandaşlara iş alanı sağlamak olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Kara da, göreve geldiklerinden bu yana 6 binden fazla vatandaşın iş bulmak amacıyla kendilerine başvurduğunu belirtti. Kara, ilçede açılan mesleki eğitim kursları sayesinde birçok insanın iş imkanına kavuşacağını söyledi.
 
Üsküdar Belediyesi, Üsküdar'daki İşsizlerin Umudu Oldu...
Üsküdar Belediyesi Sosyal İşler Bölümü bünyesinde kurulan İnsan Kaynakları birimi son bir ayda Üsküdar genelinde 150 işsize iş bularak büyük bir sosyal hizmete imza attı. Üsküdar Belediyesi son olarak İŞKUR ile imzaladığı "İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi Düzenlenmesi" protokolü sayesinde kendilerine iş bulmak için başvuran 6 bin işsiz vatandaşa yönelik olarak sertifikalı kurslar düzenlemeye başladı.
 
Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ertuğrul Bilican arasında 9 Ekim Cuma günü imzalanan "İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi Düzenlenmesi"ne dair işbirliği protokolü, aralarında Onur Yalçınkaya, Ahmet Ağırman, Osman Öztürk, Adnan Şimşek, Kadir Gurbetçi, İlyas ve Mahmut Ekşi, Serdar Sözbir, Osman Aksoy gibi önemli isimlerin de bulunduğu altmışa yakın holding patronu ve iş adamını bir araya getirdi. İmza törenine ayrıca AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, İŞ-KUR İl Müdür Yardımcısı Ayhan Tozan ile Üsküdar Belediyesi Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Danışmanı Vedat Demirbaş da katıldı.
 
Protokol için düzenlenen törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, sosyal belediyecilik anlamında karşılarına çıkan en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi. İşsizlerin psikolojisini empati yaparak anlamak gerektiğini, bu konunun bireyleri değil, o bireylerin ailelerini ve dolayısıyla geniş kitleleri ilgilendirdiğini, bu konunun bir sosyal yara olduğunu anlattı. Göreve geldikleri dönemden bu yana 6 binden fazla işsiz vatandaşın iş bulmak amacıyla kendilerine başvuruda bulunduğunu anlatan Mustafa Kara, sorunun çözümü için İŞ-KUR ile yaptıkları protokol gereği 15 branşta kurs açtıklarını, kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin sertifika almaya hak kazanacağını ve İŞ-KUR'un da kursiyerlere iş istihdamı sağlayacağını ifade etti. Kara ayrıca, işsizliğin çözümünde sadece İŞ-KUR'un çalışmalarının yeterli olmayacağını, en büyük payın işverenlere düştüğünü, bu nedenle kamu kurum ve kuruluşları ile işverenler arasında işbirliğinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.
 
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın ardından bir konuşma yapan İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ise törene katılan 60 civarındaki iş adamına 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren hükümetin işsizlikle mücadeleye yönelik olarak yürürlüğe koyduğu yasal düzenlemeler hakkında önemli bilgiler ve müjdeler verdi. İmzalanan protokol ile Üsküdar Belediyesi'ne iş başvurusunda bulunan Üsküdarlı vatandaşlar İŞ-KUR'un açtığı sertifikalı kurslara giderek meslek edindirmeye yönelik çalışmalara katılacaklar. Kursu başarıyla tamamlayan vatandaşlar sertifika almaya hak kazanırken, İŞ-KUR tarafından kursiyerlere iş istihdamı da yaratılacak. Kursiyerler ayrıca devam ettikleri kursla ilgili olarak günlük 15 TL para alacaklar. Üsküdar Belediyesi son 6 ay içinde kendilerine gelen yoğun iş taleplerini karşılamak için yerel belediyelerde pek sık rastlanmayan bir çalışmaya imza attı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatı ile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Saraç başkanlığında çalışmalar yürüten İnsan Kaynakları bölümü Haziran ayı içinde önce sektörün önde gelen firmalarından Yenibiris.com ile çalışmalar yaparken, Ekim ayı başı itibariyle de İŞ-KUR ile protokol imzalayarak meslek edindirmeye yönelik sertifikalı kurslar düzenlemeye başladı. Bu kapsamda ilk etapta;
 
CNC Tezgâh Operatörlüğü,
Aşçılık,
Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanlığı,
Gazaltı Kaynakçılığı,
Eğitici Annelik (Çocuk Bakıcılığı),
Peyzaj, Kuaförlük, Hasta ve Yaşlı Bakımı,
Servis Hostesliği,
Temizlik Görevliliği, Konaklama Hizmetleri,
Sigortacılık,
Elektrik Tesisatçılığı,
Oksi-Gaz Kaynakçılığı ve
Emlak Danışmanlığı kursları
 
düzenlenmeye başladı. Kurslardan faydalanmak için sigortalı olunmaması, Üsküdar sınırları içinde ikamet ediyor olunması ve 16 yaş üzerinde bulunulması gerekiyor. Başvurular ile ilgili bilgilendirme Üsküdar Belediyesi Beyaz Masa'dan Ekim ayı içinde yapılacak.
 
Demirbaş: İşsizler iş beğenmiyor...
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Vedat Demirbaş, göreve başladıkları dönemden bu yana Üsküdar'da kendilerine 6 bin iş başvurusu geldiğini belirterek bu talebi karşılamak amacıyla çözüm yolları aradıklarını, Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatı ile belediyeye yapılan binlerce iş başvurusuna çözüm sunması amacıyla insan kaynakları departmanlığında farklı kurum, kuruluş ve özel sektör firmalarıyla irtibata geçen bir birim oluşturulduğunu, bu birimin mevcut özgeçmişleri eleman arayan firmalara yönlendirerek istihdam edilmelerine yardımcı olmaya başladıklarını söyledi. Birimin kurulmasının ardından daha sonra İŞ-KUR ve İnsan Kaynakları siteleri ile işbirliği yapmaya başladıklarını ve sorunun çözümüne yönelik başka bir adım attıklarını ifade eden Vedat Demirbaş, kendilerine başvuran kişilerin büyük çoğunluğunun vasıfsız işçi olduklarını belirtti.
 
Demirbaş, yaşadıkları en büyük sıkıntının ise işçi arayan firmalara yönlendirdikleri kişilerin bu işleri beğenmeyerek geri dönmeleri olduğunu söyledi. Son dönemde 150 kişiye istihdam yarattıklarının altını çizen Vedat Demirbaş, bu rakama işyerlerine yönlendirdikleri ancak verilen işi beğenmeyerek geri dönenlerin dâhil olmadığını söyledi. Demirbaş, işsiz vatandaşların özellikle masa başında rahat bir ortamda ve yüksek ücretle çalışmak istemelerinin kendileri için önemli bir sıkıntı olduğunun altını çizdi. Vedat Demirbaş ayrıca tüm belediyeler arasında hem İŞ-KUR hem de özel kariyer şirketleriyle çalışmakta olan ilk belediye olduklarını, böylece yerel yönetimler konusunda da bir ilke imza attıklarını söyledi.
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir