Mahkeme Beylerbeyi Konakları'nı kurtardı

Maliye 31 yıl sonra İstanbul Beylerbeyi'ndeki 34 dönümlük arazisine sahip çıktı. Mahkeme arazinin Milli Emlak'a geçmesine karar verdi.

Mahkeme Beylerbeyi Konakları'nı kurtardı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Maliye 31 yıl sonra İstanbul Beylerbeyi'ndeki 34 dönümlük arazisine sahip çıktı. Mahkeme miras yoluyla Hazine'ye geçen ancak ihmalkarlık nedeniyle Milli Emlak'a kaydı yapılmayan arazi üzerinde bu zaman zarfı içinde yapılan alım satımları iptal etti, tapuların Milli Emlak'a geçmesine karar verdi. Ancak mahkeme kararında bu arazi üzerine inşa edilen lüks Beylerbeyi Konakları ve Balıklı Rum Hastanesi Vakfı'na ait tapular hariç tutuldu. Milli Emlak mahkemenin kendisine vermediği bu taşınmazları da almak için Yargıtay'a gitmeye hazırlanıyor.

Mahkemeye kararlarıyla 31 yıl önce Hazine'ye devredilen ancak Milli Emlak Genel Müdürlüğü üzerine geçirilmediği için el değiştirilerek üzerinde çok sayıda konut inşa edilen arsayla ilgili Milli Emlak'ın açtığı dava sonuçlandı. Üsküdar 1. Hukuk Hakimliği İstanbul Beylerbeyi'nde bulunan 34 dönümlük arsanın kendisine iade edilmesini isteyen Milli Emlak'ın talebini iki istisna ile kabul etti. Mahkeme arazi üzerinde yer alan Beylerbeyi Konakları ve Balıklı Rum Hastanesi Vakfı'na ait arsalarla ilgili olarak tapu iade taleplerini red ederken, geri kalan taşınmazların tapularının iptaline ve Hazineye devrine karar verdi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü mahkemenin reddettiği yerler için Yargıtay'a temyiz başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

Hazine 30 yıl sahip çıkmamıştı


Boğaziçi Köprüsü'nün hemen ayağında bulunan Beylerbeyi'nde yapımına 3 yıl önce başlanan ve bu yıl satışına geçen Beylerbeyi Konakları'nın da için yer aldığı arazideki yapılar için tapu iptal davası açılmıştı. Açılan miras davası sonucunda arsa Hazineye kalmasına rağmen, Hazine aradan geçen 31 yıl içinde arsaya sahip çıkmamıştı. 30 yıl sonra açılan davada arsanın başka kişiler üstüne geçirildiği ve üzerine villa yapıldığı tesadüf eseri ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı söz konusu olayla ilgili rapor düzenletti ve Hazine'nin ihmalkar davrandığını tespit etmişti.
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir