Vahideddin Köşkü Restore Edilecek

Çengelköy 'de bulunan Vahideddin Köşkü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın emriyle Vakıflar tarafından restore edilecek.

Vahideddin Köşkü Restore Edilecek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Başbakan Osmanlı eserlerine sahip çıkıyor

Yıllardır devlet kurumları arasında ki yetki tartışmaları nedeniyle atıl ve kaderine terkedilmiş vaziyette bulunan Çengelköy 'deki Vahideddin Köşkü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Vakıflar tarafından restore ediliyor. Son Osmanlı padişahının şehzadeliği sırasında kaldığı köşk, mimari açıdan nadir bulunan yapılar arasında gösteriliyor. Bilhassa, soğan başlı kubbesi ile dikkat çeken köşk, çeşitli efsanelere de konu olmuştu.

Bunlardan en bilineni, İttihatçılar tarafından tahtan indirildikten sonra Beylerbeyi Sarayı’na hapsedilen Sultan II. Abdülhamid’le, Çengelköy’deki köşkte kalan Şehzade Vahideddin’in ''beyaz mendille'' selamlaştıklarına ilişkin efsane rivayetler arasında...

Orhan Veli, İstanbul’u buradaki koruda dinledi

Sultan Abdülmecid’in Köçeoğlu ailesinden satın alarak Şehzade Kemalettin Efendi’ye verdiği köşklerin mülkiyeti, daha sonra Vahdettin’e geçti. Vahideddin, tahta geçmeden önce Kuleli Askeri Lisesi’nin arkasındaki tepede bulunan köşklerde yaşıyordu. Köşk, soğan başlı kubbesiyle dikkat çekiyordu. Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde birçok devlet adamının kaldığı, yabancıların ağırlandığı köşkler, Orhan Veli’nin sık sık gelerek şehri izlediği bir mekan. Köşkler, Orhan Veli’nin "İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı" adlı şiirini yazdığı 60 dönümlük koru içinde yer alıyor.

Vahideddin’in mezarınada sahip çıkıldı

Ayrıca başta son Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin olmak üzere hanedana mensup 18 kişinin kabrinin yer aldığı Süleymaniye Külliyesi’nin restorasyonuna ilişkin protokolde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.


Üsküdar34 Haber Merkezi

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir