Saadet'li Sevim: Yerel Basına Destek, Yeni Mezunlara İş Verilmeli

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında yerel basına yeterli desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

Saadet'li Sevim: Yerel Basına Destek, Yeni Mezunlara İş Verilmeli
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında yerel basına yeterli desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında gazetecilerin çok zor şartlar altında görev yaptıklarına vurgu yapan Sevim, ''Zor şartlar altında görev yapmasına rağmen, basın meslek ilkelerinden taviz vermeden özgürce çalışmalarını gerçekleştiren, toplumun her kesiminin sesi olan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim'' ifadelerini kullandı.

212'nin Verdiği Haklar Eridi

212 sayılı yasanın gazetecilere tanıdığı hakların zaman içerisinde eridiğine dikkat çeken Dr. Sevim, ''Basın emekçilerinin haklarında mutlak suretle iyileştirmeye gidilmesi gerekiyor. İş güvencesinin bulunmadığı, sendikasızlaştırılmış bir ortamda çalışan gazetecilerimizim, kendilerini güvende hissedebilecekleri, geleceğe dair kaygı duymadan özgür bir şekilde habercilik yapabilecekleri ortamın mutlak suretle sağlanması gerekir. Hiçbir gazetecinin bir haber yaparken işsiz kalabilme riskini aklından geçirmemesi gerekir'' şeklinde konuştu.

Yerel Basına Yeterli Destek Verilmeli

Yerel gazetelerde görev yapanların çok daha ağır şartlarda görevlerini ifa ettiklerini de vurgulayan Abdullah Sevim, ''Yerel yayın organlarında çalışan gazetecilerimiz çok daha ağır ekonomik şartlarda iş hayatlarına devam ediyorlar. Gazetelerini çıkartmak için dahi büyük özveri göstermeleri gerekiyor. Biz yerel gazetelerin çok büyük bir işlevi olduğunu düşünüyor ve bu gazetelerimizin yeterli desteği almaları gerektiğini ifade ediyoruz'' diye konuştu.

Yeni Mezun Gazeteciler İçin Çözüm Önerisi

10 Ocak'ın Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu ancak maalesef çok fazla işsiz gazeteci bulunduğunun da altını çizen Abdullah Sevim, ''Gazetecilerimizin işsiz kalmayacakları bir sistem mutlaka oluşturulmalı. Bununla birlikte ülkemizde birçok iletişim fakültesi var ve genç arkadaşlarımız buradan her yıl mezun oluyor. Yeni mezunlarımızın çok çok büyük bir kısmı ''diplomalı işsizler'' kervanına katılıyor. Devletimizin kamu kurum ve kuruluşlarının, basın-yayın ve iletişim alanındaki birimlerinde bu kardeşlerimiz değerlendirilirse bu sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum'' ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir