Levent Kırca başkan olsa...

Levent Kırca Üsküdar'a Belediye Başkanı olsa nasıl olur? Radikal Gazetesinden Haluk Şahin'in yazısı...

Levent Kırca başkan olsa...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
 
Levent Kırca Üsküdar’a Belediye Başkanı olsa nasıl olur?
Bence çok iyi olur!
 
Bir defa, belediye hizmetleri açısından şimdikinden daha kötü olmayacağına eminim. Ben Üsküdar seçmeni değilim, ama Üsküdar’ın dost ışıklarını hemen karşıdan seyredenlerdenim. Bazen içim sıkılınca motora atlayıp Beşiktaş’tan Üsküdar’a geçerim ve 10 dakikalık yolculuktan sonra başlayan bakımsızlığa, kargaşaya ve pisliğe hayret ederim.
 
Ve düşünürüm: Üsküdar’ı bu kadar kötü yönetenlerin emrinde kim bilir kaç makam arabası, kaç koruma, zabıta memuru, sıradan memur vardır. Başkan hazretleri bir yerden başka yere gittiğinde kimbilir ne telsiz konuşmaları yapılmakta, ne güvenlik önlemleri alınmakta, ne cakalar satılmaktadır.
 
Birçok belediyede durum böyle: Sanırsınız Cumhurbaşkanı geliyor!
 
Belli ki, birtakım insanlar bu türden makamlara oturarak kendilerini önemli hissediyorlar. Şark işi politikanın özelliklerinden biri bu.
 
Oysa böyle bir makamın Levent Kırca gibilerine vereceği bir şey yoktur.
 
Onun gibiler kendi hak edilmiş şöhretleriyle o koltuğa bir şeyler katabilirler.
 
Onlar ki, zaten bir yere girdiklerine tüm başlar onlara çevrilmekte ve üstelik yüzler gülümsemektedir.
 
DSP adayı Levent Kırca’nın seçim sloganı: “Ben seçilince yüzler gülecek!” olabilirdi. Seçimden sonra yerine getirilen ender vaatlerden biri olurdu.
 
Levent Kırca’nın Üsküdar Belediye Başkanı olarak yapacağı haftalık basın toplantılarının tadını düşünebiliyor musunuz? Olacak o kadar: Kahkahalar bizim bile yakadan duyulur!
 
Levent Kırca son zamanlarda niçin kilo aldığını soranlara: “Göreve geldikten sonra yemeyeceğim de ondan” diyor.
 
Halk anlıyor ve alkışlıyor. Oyuyla destekliyor mu, o da başka mesele!
 
Bence en önemlisi, Levent Kırca’nın seçilmesi ülke yönetimine egemen olan somurtkan ve hoşgörüsüz mizah fukaralığına karşı bir protesto olarak da anlaşılabilir..
 
Kırca, aktif poliitikaya biraz da politikacılar sanatını elinden aldığı için soyunduğunu söylüyor.
 
Biliyorsunuz, o şöhretinin doruğuna Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan gibi politikacıların hem de en güçlü oldukları dönemlerde parodilerini yaparak ulaşmıştı.
 
Demokrasimiz pek gelişti ve Kopenhag Kriterleri sözümona egemen ama şimdiki güçlünün, yani Recep Tayyip Erdoğan parodisi yapabiliyor mu? Yaptırıyorlar mı? Yoksa hemen mahkemeye, RTÜK’e ve vergi memuruna mı sevkediyorlar?
 
İktidarı eleştiren birkaç cümle söyleyen bir başka komedyenin, Mehmet Ali Erbil’in başına gelenleri ve gelecekleri dikkatle izleyin.
 
Levent Kırca Üsküdar’a başkan olursa, bakarsınız, iktidarı eleştirdiği için işsiz kalma olasılığı fevkalade artan Mehmet Ali Erbil’i de başkan yardımcısı yapar.
 
Üsküdar dünyanın en neşeli ilçesi haline gelir.
 
Radikal - Haluk Şahin

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir