Kuzguncuk'ta çeyrek asırlık kardeşlik iftarı

Geçtiğimiz pazar günü Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogu Vakfı Türk Yahudi Toplumu'nda ilk olma özelliği taşıyan iftar davetlerinin 25. yılını Üsküdar Belediyesi ile müşterek olarak Kuzguncuk Bostanı'nda düzenledikleri iftar daveti ile taçlandırdılar.

Kuzguncuk'ta çeyrek asırlık kardeşlik iftarı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdarlıların ve Kuzguncukluların yoğun talep gösterdikleri iftar davetine yaklaşık 1500 kişi katıldı. İftar öncesi Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogunun kapılarını da davetlilere açan vakıf yönetim kurulu üyesi Niso Yeruşalmi, 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Doç.Dr. Salime Leyla Gürkan ve öğrencilerini de ağırlayıp, sinagog ve Kuzguncuk Yahudi mirası hakkında bilgi verdiler. İftar davetinde Türk Yahudi Toplumu yetkilileri de hazır bulundu. İftar daveti Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in alana iştiraki ile başladı.

TÜRKMEN; ''BİRLİĞİMİZ, DİRLİĞİMİZ, KOMŞULUĞUMUZ''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuşmasında Ramazan ayının onuncu gününde yardımlaşma, kardeşlik, dayanışma ve tahammül'ün mekânı Üsküdar'da böylesi görkemli bir iftarda buluşma vesilesi ile mutluluğunu ifade etti. Başkan Türkmen, iftar sofralarının dostlarla güzelleştiğini belirterek Kuzguncuk Mahallesi'nde iftar yemeğinin verilmesi için katkılarından ötürü Kuzguncuk Musevi Vakfı'na teşekkürlerini de ifade etti. İftar sofralarının huzurun, sevginin, paylaşımın zirve anları olduğunu da belirten başkan ''Birliğimiz, dirliğimiz, komşuluğumuz'' baki olsun sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogu Vakfı adına da konuşmayı yönetim kurulu üyesi Niso Yeruşalmi gerçekleştirdi. Sözlerine Hz. Davut'un söylemiş olduğu ''Ne güzeldir kardeşlerin bir arada bir sofrada aynı aşı paylaşması'' sözleri ile başlayan Yeruşalmi, tam 25 yıl önce başlattıkları bu ananeyi yaşamak ve yaşatmanın önemini dile getirdi. Geçtiğimiz yıl Başkan Hilmi Türkmen'in ''Gelin 25. yılınızı hep birlikte bostanda yapalım'' fikrinin tüm yönetim kurulu tarafından benimsenmesi ile gerçekleşen bu gecede tutulan oruçların Allah katında kabul olunması temenni edildi. Başkan Yeruşalmi, Kuzguncuk semtini anlatırken ''Yüzyıllar boyunca üç semavi dinin mensuplarının sevgi ve saygı içinde kalpler kırılmadan, kötü sözler söylenmeden büyük bir aile gibi yaşanan, herkesin gıpta ettiği bir cennet'' olarak tanımladı. Yeruşalmi konuşmasının son bölümünde tüm yönetim kurulu adına katkıda bulunanlara teşekkür ederek, yaklaşan Kadir Gecesi'ni kutladı. Bu güzel geleneğin nice yıllar daha yaşatılması dileği ile ezan okunması sonrası sofralara geçildi.

Yemek esnasında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibi tek tek masaları gezerek hem Türk Yahudi Toplumu yetkililerine teşekkür ettiler hem de davetlilerle birebir ilgilendiler.

Kaynak: salom.com.tr


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir