Belediye meclisinde aile saadeti

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu'nun by-pass ameliyatını yapan Prof. Dr. Rüstem Olga, Üsküdar birinci sırada yer buldu.

Belediye meclisinde aile saadeti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Belediye meclisi üyeliğinin yolu, meğer bir milletvekilinin ya da il, ilçe başkanının akrabası olmaktan geçiyormuş. Partisinin hazırladığı listeler yüzünden istifanın eşiğinden dönen Gürsel Tekin'in halasının oğlu bile Büyükçekmece birinci sıradan aday.

Yerel seçimler öncesi büyük gürültü kopartan meclis üyelerinin belirlenmesi çalışmasında çıkan tartışmaların nedenleri belli olmaya başladı. Birçok ilçede, parti ilçe yöneticileri ve belediye başkanlarının kendi akrabalarını listeye yazdırdığı ortaya çıktı. Özellikle CHP ilçe başkanları tarafından hazırlanan liste parti tabanının büyük tepkisini çekti. CHP İl Başkanı halasının oğlunu, Beylikdüzü İlçe Başkanı oğlunu, Avcılar İlçe Başkanı ise ağabeyini birinci sıradan aday gösterdi. AKP ise kapanan belde belediye başkanlarını, değişik ilçelerden il genel meclisi üyesi olarak yazdırdı.

Tepki çeken 'aile boyu siyasi ilişkiler' şöyle:

* CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu, oğlu Cem Aslıoğlu'nu liste başı yaptı. CHP'liler, Aslıoğlu'nun meclis listelerine girmek isteyenlerden rüşvet aldığını iddia etti.

* CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar ağabeyini listenin başına yazdı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin istemediği kişileri listeye yazan Acar, Önder Sav tarafından görevinden alındı. Ancak ağabey Arif Acar listede kaldı. 11'inci sıra meclis üyesi adayı Feride Doğan da Bayram Acar'ın oğlunun sözlüsü!

* CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in halasının oğlu Coşkun Tanış, Büyükçekmece'de birinci sıradan aday gösterildi. Büyükçekmece CHP kontenjan meclis üyesi adayı Kazım Şahin ise Büyükçekmece İlçe Başkanı Erol Şahin'in kardeşi.

* Beylikdüzü CHP birinci sıra meclis üyesi adayı Halit Alp de CHP milletvekili Çetin Soysal'ın ablasının oğlu. Aynı ilçede bir diğer aday Mustafa Karameşe, CHP Beylikdüzü İlçe Saymanı Cengiz Karameşe'nin kayınpederi. Kontenjan meclis üyesi adayı Ertuğrul Gündoğdu, İlçe Yönetim Kurulu üyesi Zafer Senem'in kayınbiraderi.

* Kartal CHP il genel meclisi üçüncü sıra adayı Sermin Doğan, Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi'nin eniştesi. 

* Avcılar CHP kontenjan adayı Müjdat Değer, CHP MYK üyesi Mesut Değer'in kardeşi.

* Silivri'de AKP'li Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert'in oğlu Saffet Sert, dördüncü sıradan meclis üyesi adayı. Selimpaşa'nın AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu'nun oğlu Hasan Aksel Yağcıoğlu da yine Silivri'den birinci sıradan aday gösterildi.

By-pass'ı yaptı 1 numarayı kaptı
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu'nun by-pass ameliyatını yapan Prof. Dr. Rüstem Olga, Üsküdar birinci sırada yer buldu. Hacaloğlu'nun yeğeni Vahit Hacaloğlu ise Kadıköy'den meclis üyesi adayı oldu.

Yarım elma gönül alma
AKP, kapanan belediyelerin başkanlarını değişik ilçelerde meclis listelerine yazdırarak 'gönüllerini aldı.' Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert, Beylikdüzü birinci sıradan; Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Bağcılar birinci sıradan; Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü de AKP Esenyurt İl Genel Meclis üyeliği birinci sıradan aday gösterildi.

Akşam - Ercan ÖZTÜRK


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir