İstanbullu Tercihini Yapacak

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, güçlü rakipleri Topbaş ve Kılıçdaroğlu için sert konuştu.

İstanbullu Tercihini Yapacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Oylar kimsen babasının malı değil, milletin. İstanbul halkı tercihini yapacak
Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, Kadir Topbaş'a yüklendi: Diyor ki; 'Ben doğuştan patronum! Doğuştan patron diye oylar babasının malı değil. Hepsi milletin. İstanbul halkı bir tercih yapacak.

Bekaroğlu, rakipleri Topbaş ve Kılıçdaroğlu'nu fena bombaladı: Kılıçdaroğlu 'Arabesk' yapıyor Topbaş, Başbakana sığınıyor.

Saadet Partisi'nin 'Sürpriz' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, güçlü rakipleri Topbaş ve Kılıçdaroğlu için sert konuştu: CHP Kılıçdaroğlu'na arabesk işler yaptırmasın. Topbaş, Erdoğan'ın arkasına sığınıyor Şener ile Saadet Partisi uyuşmuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'den Kadir Topbaş ile CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kıyasıya çekişme sürerken Saadet Partisi de 'Sürpriz' bir ismi aday olarak gösterdi. Bu isim, 2005'te Saadet Partisi ile yollarını ayıran ama kısa süre önce yeniden biraraya gelen Mehmet Bekaroğlu. Bekaroğlu "ikisinin de maskesini düşüreceğim" diyerek seçimlere bir anda ama iddialı giren Bekaroğlu ile Saadet Partisi ile küsme ve barışma sürecini, AKP'ye geçerek kendisini yalnız bırakan Ertuğrul Günay'ı ve başkan olduğu taktirde ilk icraatlarını konuştuk.
Psikiyatrist mesleğini de sürdüren Bekaroğlu ile söyleşimize geçiyoruz.

AKP ve CHP arasında hırslı bir başkanlık yarışı sürerken Saadet Partisi, aday olarak sizi gösterdi. Ve kamuoyunca birden "Topbaş'ın kabusu.

Oyları bölecek tek isim " söylentileri geçti. Siz kendinizi 'Topbaş'ın kabusu'olarak görüyor musunuz?

Kimsenin kabusu falan değilim. Ama Kadir Topbaş'ın da Sayın Kılıçdaroğlu'nun da rakibiyim. Oylar kimin malı ki bölüyorsunuz yani.

Birisinin babasının malı mı?

 
Kadir Topbaş diyor ki: "Benim babam patrondur, ben de doğuştan patronum" Doğuştan patron diye oylar, babasının malı değil. Hepsi milletin oyları.
Dolayısıyla biz de onlar da düşüncelerimizi anlatacağız. İstanbul halkı bir tercih yapacak. Türkiye, 3 Seçimdir yapay bir kampa ayrıldı.
Laikler-modernler ve karşı tarafta muhafazakardindarlar diye. Dolayısıyla bu fay hattı üzerinde bir gerginlik oluşturuluyor. Ve buradan seçim kazanılmaya çalışılıyor. Son 3 seçim böyle götürüldü. Ne pahalılık, ne eğitim ne de sağlık seçimlerde konuşuldu. Ne konuşuldu?
Eşi başörtülü biri Çankaya'ya çıksın mı, çıkmasın mı? Bu, millete hakarettir. Türk siyasetinin en büyük problemi bu olmuştur.
Yapay gündem oluşturulmuştur. İşte bunu kıracağım ben.

'Şu ana kadarki seçimlerde ideoloji ön plana çıktı. Asıl İstanbul'un sorunları arka planda kaldı' diyorsunuz. Ama CHP Adayı Kılıçdaroğlu 'nun çamurlu ayakkabıları gözümüzün önünde. Siz de bu tür çalışmalarda bulunacak mısınız?

 
Sayın Kılıçdaroğlu, gerçekten de siyasete seviye getiren insanlardan biridir. Ama Kılıçdaroğlu'na böyle 'Arabesk' işler yaptırmasınlar derim ben. "Ayağıma çamur bulaştı. Hadi gazeteciler çekin!"... Bunlar, Kılıçdaroğlu'na yakışmaz. Ben Sayın Kıhçdaroğlu'dan Kadir Topbaş'a karşı daha derin muhalelet ve büyük projeler bekliyorum. Topbaş, Başbakan'ın arkasında siyaset yapıyor. Dolayısıyla ben siyasetin seviyesini yükselteceğim.

Saadet Partisi 'tiden ayrıldıktan sonra bugünün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile 'Müslüman- Sol' diye kamuoyunca tanımlanan bir hareketi başlattınız. Günay ile görüşüyor musunuz şimdi?

 
Hayır, görüşmüyorum.

Kızgınlığınız sürüyor mu?

 
Elbette. Bir çalışmayı, bakanlık için bıraktı.
Başka bir projeye bizi tercih etti. Bu da benim için pek de inandırıcı olmadı.

Müslüman- Sol kavramınım açılımı nedir?

 
Sol'dan gelen Günay ile birlikte çalışıyoruz diye böyle bir benzetme yapılmıştı. Ben böyle bir kavramı kullanmadım. Ekonomiye bakışım, hak-hukuközgürlük anlayışlarından hareket edilince siyasete soldan bakan siyasetçi gözüyle bana bakılmaya başladı. Bu tanımı da hep o tarafta duranlar yapıyor.
Liberal soygun düzenine eleştiri getiren bir insanım.
Benim ekonomiye bakışım sol.

Saadet Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Bekaroğlu, birkaç aydır kulislerde Aday' olacağı yönünde söylentiler çıkan eski AKP'li Abdüllatif Şener ile Saadet Partisi'nin temel ideolojisi arasında farklılıklar olduğunu söyledi. Bekaroğlu, bir dönem 'Küs' olduğu partisine tekrar geri dönüşünü de açıkladı.

Şunu merak ettim, Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Başkanlığı adayı olarak Abdüllatif Şener'in ismi sıkça kulislerde konuşuldu. Daha sonra sizin adınız resmileşti. Teklif nasıl geldi?

 
Saadet Partisi adına açıklama yapma yetkisine sahip değilim. Fakat öğrendiğim kadarıyla Abdüllatif Şener'e böyle bir teklif yapılmış değil.
Bunu, Şener bizzat TV'de kendi açıkladı. Bana Sayın Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş, teklif etti. Zaten Kurtulmuş ile daha önce de birlikte çalışmıştık. Arkadaşımdı. Bu kez "Belediye başkanlığı vesilesiyle yeniden çalışalım, birlikte siyaset yapalım" dedi.
Saadet Partisi'ne küskünlüğünüz sona erdi o zaman.
Bir dönem aktif olarak siyaset yapmadım. Sadece Sivil Toplum Kuruluşlan'nda çalıştım. Numan Bey'in genel başkanlığıyla ilgili birtakım sıkıntılar vardı.
 
***
 
Yerel seçimler yaklaşırken İstanbul'daki başkanlık yarışı, Saadet Partisi'nin aday olarak Mehmet Bekaroğlu'nu belirlemesiyle iyice kızıştı. Tercümanca özel açıklamalar yapan Bekaroğlu, Kadir Topbaş yönetimindeki belediyenin, özellikle doğal ihtiyaçlar yönünden İstanbulluyu zora soktuğunu vurgulayarak şebeke suyu örneğini verdi. "Bunların maskelerini düşüreceğim" diyerek iddialı bir cümle sarf eden Bekaroğlu, "AKP balonunu yerel seçimlerden sonra patlatacağız" diye konuştu. TBMM Konukevi'nde bizi ağırlayan Mehmet Bekaroğlu ile söyleşimizi sürdürüyoruz.

Siz daha seçim kampanyanızın siftahını yapmadınız değil mi?

Hayır, başlıyoruz. Bugünlerde bunun için çalışıyoruz. Birtakım teknik konular var. Bunları bilmem lazım. Ben, ''İstanbul'un her tarafını bilirim" de demiyorum. Kimse bilmez, ben de bilmiyorum. Ama uzman arkadaşlarım var. İyi çalışıyorum.

İlk etapta İstanbul için neyi hedefliyorsunuz?

Bir defa bunların maskesini indirmek lazım! Bunlar, büyütüyorlar insanları. Rüyada yaşatıyorlar. İnsanlar, bir Davos esrarı da içip uyuşunca gerçekleri göremiyorlar. İstanbullu, en basit şekilde en doğal ihtiyaç olan suyu, en kaliteli ve ucuz biçimde karşılamalı değil mi? Bu en doğal ihtiyacın üzerinden rant sağlanıyor. Bu, akla ziyan bir şeydir. Bu, sosyal belediyeciliğe, demokrasiye, insanlığa ve adalete sığmayan bir şeydir. İnsanların doğal ihtiyaçları, ticaretin metası olamaz.

Şebeke suyundaki ranttan kastınız nedir?

Siz ne kadar su faturası ödüyorsunuz? Belki 100 TL, belki 150 TL... Şuanda su, maliyetinin 4 kat üzerinden lstanbullu'ya faturalandırılıyor. Su, doğalgaz bunlar kar amacı olamazlar. Bizde onların maskelerini indireceğiz.

Sayın Kılıçdaroğlu,'Yüzde 40' ile başkanlığı kazanacağını söylüyor. Sizin böyle rakamsal tahmininiz var mı?

Böyle tahminlerde bulunmak ne kadar doğru bilmiyorum ama ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı almak istiyorum. Ayrıca AK Parti balonunu da söndürmek istiyorum. Bu balon, milleti oyalıyor. Hep dürüst gibi gösteriyor. Ama hiç de böyle davranmıyor.

Siz de yolsuzluk dosyalarını biriktirip ifşa edecek misiniz?

Bir sürü çalışmalar yapıyoruz ama bunları çıkarıp "Yarın açıklayacağız, patlatacağız" gibi söylemler benim tarzım değil.

CHP Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’ye "Erdoğan’'ın belediye başkanlığından bu yana 15 yıl geçti. Bu sürede tam 150 milyar dolar harcandı. Bu paralarla ne yapıldı?" diye soruyor. Siz de araştırdınız mı, gerçekten bu miktarda bir para hasıraltı edilmiş olabilir mi?

Ben daha araştırmadım. Ama bu konu üzerinde de çalışacağım. Sayın Kılıçdaroğlu, bakıp söylemiştir. Koca İstanbul… Hiçbir şey yapmamak akla mantığa aykırı olur. Ancak şunu söyleyebilirim; Kadir Topbaş zamanında bu hizmetler ranta dönüştürüldü ve pahalıya mal oldu. Bütçeler bellidir zaten.

Olmayan Köprü İçin Arsa Rantı

AKP'nin yıllardır "İstanbul'a 3'üncü Köprü yapılacak' söylemlerinin olduğuna dikkat çeken Mehmet Bekaroğlu, "Ama nerede, ne zaman yapılacak belli değil. Belli olan ise şimdiden arsa rantlarının yapılması. Bu, artık ayyuka çıktı" şeklinde konuştu.

İstanbul'un yönetiminde AKP'nin yanlıştan neler?

Bunu madde madde saysam bile az olur! Hangisinden başlayacağımı bilemiyorum. Bana göre en büyük problem, belediye yönetiminin kapalı kapılar ardında yapılmasıdır. Mesela imar rantı... Kapalı kapılar ardında ne yapılıyor, neler oluyor belli değil. "3'üncü köprü yapılacak" diyorlar. Nerede, ne zaman belli değil. Kimse bilmiyor. Ama şimdiden arsa rantları yapılıyor. Bu, en temel problemlerdendir. Bu, Topbaş döneminde iyice ayyuka çıkmıştır. Yine metrobüs işi, trafikte geçici olarak çok büyük paralarla yapılıyor. Ulaşımla, sağlıkla ilgili çalışmalarda da sorunlar var. Darülacezeyi bile özelleştirdiler.

Siz bunlarla ilgili şimdiden girişimde bulundunuz mu?

Evet, bunlarla ilgili çalışmalarda bulunup dosya hazırlıyorum. AKP yönetiminde belediye hizmetleri, kamu hizmeti olarak değil, kar amaçlı olarak görülüyor.

***

SP'nin İstanbul adayı Bekaroğlu son sözünü söyledi AKP'nin işi zor.

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekaroğlu, "Muhalefet boşluğu var. Ama biz geliyoruz. AKP'nin oyları yüzde 35'lere düşecek" dedi.

AKP'yi iktidarda CHP tutuyor

Dirilişe Geçen Saadet Bombası

 
Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekaroğlu AKP'yi ayakta tutanın iyi muhalefet yapmayan CHP olduğunu belirterek "Ancak muhalefet boşluğunu biz yakında dolduracağız" diye iddialı konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iddialı konuşan Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu, "Kısmetse başkanlığı alacağız" dedi. CHP'nin iyi muhalefet edemediğini ve bu durumun AKP'nin oylarına yaradığını dile getiren Bekaroğlu, "28 Şubat süreciyle devre dışı kalan Saadet Partisi, çok kısa zaman sonra bu boşluğu dolduracak". AKP'nin oylarının yüzde 35'lere kadar düşeceğini vurgulayan Başkan Adayı, "Çünkü Kadir Topbaş, kamu hizmeti üzerinden rant sağlıyor" açıklamasını yaptı.

Bekaroğlu ile röportajımızın son bölümüne geçiyoruz.

Ana muhalefet partisi CHP'nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?
 
AKP'yi iktidarda CHP tutuyor. Adeta milletle kavga edercesine bir siyasetten ziyade CHP'nin gerçekten kamu hizmetleriyle ilgili bir siyaseti ortaya koyması gerekir. Bana göre 2002 seçimlerinden bu yana Sayın Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı taşıyor. Erdoğan'ın en büyük destekçisi Baykal.

Türkiye'nin günümüz siyasi dinamiğinde iyi bir muhalefet yok mu diyorsunuz?
 
Evet. Öncelikle Türkiye'de muhalefet yeniden kurulmalı. Biliyorsunuz, Milli Görüş, 28 Şubat sürecinde devre dışı kaldı. Bu da bir boşluğun oluşmasına neden oldu. AKP de böylece gündeme geldi.

Saadet Partisi, milletin vicdanının sesidir.
 
CHP, muhalefetini iyi yapamayan merkez sağ partisidir. Bu partinin hak, hukuk, özgürlük kavramlarıyla ilgili boşluğunu yakında Saadet Partisi dolduracaktır.

Ne dersiniz, AKP'nin oy oranı yerel seçimlerde düşer mi?
 
Mümkündür. AKP'nin oy oranı yüzde 35'lere kadar düşebilir. Bunu bekleniyorum. Çünkü Kadir Topbaş, İstanbul'u iyi yönetmiyor. Kamu hizmetini ranta çevirmeyi iyi biliyor.

Saadet Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise bir dönem Saadet Partisi'nde de genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan Veysel Candan...

Bence Ankara'da da yerel seçimler kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak. Çünkü Melih Gökçek'in en büyük rakibi Veysel Candan.

MHP'nin İstanbul Büyükşehir başkan adayı ise şehir planlamacısı Ahmet Turgut. Tanıyor musunuz kendisini?
 
Bence Ahmet Turgut, çok teknik bir rakip.

Psikiyatri Profesörü
5 HAZİRAN 1954'te Rize Fındıklı'da doğan Mehmet Bekaroğlu, ortaokulu Fındıklı'da, liseyi ise Ağrı ve Kırıkkale'de okudu.
1978'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
1983 yılında Psikiyatri uzmanı oldu. 1989'da ise Psikiyatri doçenti olarak görevine devam etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde profesör olarak çalışan Bekaroğlu, 1999 yılında Refah Partisi'ne geçti. Partinin devamı niteliğindeki Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde de çalışmalarda bulunan istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Bekaroğlu, evli ve 7 çocuk babası.
Erbakan adaylığıma çok olumlu bakıyor Mehmet Bekaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş için 'Daha cesaretli adımlar atmalı' ifadesini kullanıyor.

Necmettin Erbakan ile sık sık görüştüğünü söyleyen Bekaroğlu, "Kendisi benim adaylığımı destekliyor. Bazı konularda istişarede bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

Sayın Kurtulmuş için 'Genel başkanlık vasfından uzak ve istikrarsız' tanımınız vardı...
İstikrarsız falan demedim. Biraz daha cesaretli adımlar atmalı.

O zaman siz genel başkanlığa kendinizi mi layık görüyordunuz?
Yok... Öyle bir durum olsaydı partide kalıp başkanlık mücadelesi yapardım. Yapmadım öyle bir şey. 2002 genel seçimlerinden sonra Saadet Partisi'ne eleştirilerim başlamıştı. 2005 yılında ayrıldım.

Sayın Necmettin Erbakan ile görüşüyor musunuz?Kendisi sizin adaylığınızı nasıl değerlendirdi?

 
Erbakan ile sürekli konuşuruz, fikir birliği ederiz. Kendisi benim büyükşehir belediye başkanlığı adaylığıma çok olumlu bakıyor.
Bu yönde sık sık istişarede bulunuyoruz.
 
Kaynak: Saadetpartisi

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir