Eski çöplüğe toplu konut

Ümraniye çöplüğüne toplu konut izni mi veriliyor?

Eski çöplüğe toplu konut
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Eski çöplük alanına toplu konutların yapılacağı uyarısını yapan CHP İBB Meclis Üyesi Osman Güdü hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB AKP Meclis Üyelerini ve Başkan Kadir Topbaş'ı uyardı, ''Ümraniye Hekimbaşı'nda 28 Nisan1993 yılında çöp patlamasından kaynaklanan faciada 27 kişi ölmüş, 12 kişinin de cesedi bulunamamıştı.

İBB tarafından satılan parselin de eski çöp alanı içinde kalması ve İBB'ye ait aynı ada içinde 4 parselinde satılacak olması bu alanda toplu konutların yapılması endişeleri çoğaltmaktadır. İBB olası bir çöp patlamasını göz önüne alarak bu alanlar hakkında mülkiyet haklarını kamudan yana kullanarak halkımızın kullanımına açarak yeşil alan yapsın'' uyarısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin 2011 yılı Ağustos ayı toplantılarının 10 Ağustos Çarşamba günkü birleşiminde CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Osman Güdü hazırladığı ve oy birliği ile başkanlık makamına havale edilen yazılı soru önergesinde şunlara değindi;

''İstanbul, Kartal, Yakacık, Uğur Mumcu mahallesinde 2900 ada,1 parselde S.S Durusu Konut yapı kooperatifine ihale ile satılan parselin gecekondu önleme bölgesi planları içinde konut alanında olması ve yeni sahiplerince bu alanda konut projesi yaptırarak ruhsat alma talebi çevrede büyük endişe yaratmıştır. Hepimizin bildiği gibi 28.Nisan.1993 yılında Ümraniye Hekimbaşı'nda çöp patlamasından kaynaklanan faciada 27 kişi ölmüş,12 kişinin de cesedi bulunamamıştı. İBB tarafından satılan parselin de eski çöp alanı içinde kalması ve İBB'ye ait aynı ada içinde 4 parselinde satılacak olması bu anlamda endişeleri çoğaltmaktadır. Bu nedenle;

İBB olası bir çöp patlamasını göz önüne alarak bu alanlar hakkında mülkiyet haklarını kamudan yana kullanarak halka kullanımına açarak yeşil alan yapamaz mı?

1) İmara açık olan ve hala yeşil alan gibi kullanılan bu alanın zemin emniyet raporları ve yetkili kurumlardan alınmış raporları var mıdır?

2) Gecekondu önleme bölgesinde ve konut imarlı olan bu alanlarda İBB'ye ait bu arsaların üzerinde her türlü plan yapma yetkisi İBB'de olmasına rağmen ve halen yeşil alan olarak kullanılan bu parsellerde İBB'nin plan değişikliğine ilişkin bir plan girişimi var mıdır? İBB olası bir çöp patlamasını göz önüne alarak bu alanlar hakkında mülkiyet haklarını kamudan yana kullanarak halka kullanımına açarak yeşil alan yapamaz mı?

3) Bölge halkının konu için yaptığı binden fazla yazılı müracaat hakkında İBB ne yapmayı düşünüyor. Konu ile ilgili sorularımın yanıtlanmasını saygı ile arz ederim''.


Gercekgundem.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir