İstanbul'da Rize Coşkusu

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından hazırlanan etkinlikle Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü Ümraniye Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonu'nda kutlandı.

İstanbul'da Rize Coşkusu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından hazırlanan etkinlikle Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü Ümraniye Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonu'nda kutlandı.

Gecede İstanbul'daki Rizeliler büyük ilgi gösterdi. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kültür Eski Bakanı İsmail Kahraman, Rize Belediye başkanı Halil Bakırcı, milletvekili Nusret Bayraktar, Ümraniye Belediye başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye başkanı Mustafa Kara, Çekmeköy Belediye başkanı Ahmet Poyraz, Beylikdüzü Belediye başkanı Yusuf Uzun, Beyoğlu Belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ak Parti Üsküdar ilçe başkanı Sinan Aktaş, İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çayeli Belediye başkanı Rıza Çakır, Güneysu Belediye başkanı Ahmet Minder, Gündoğdu Belediye başkanı Süleyman Yıldız, Çaykent Belediye başkanı Mehmet Kazancı, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve çok sayıda davetli katıldı.

Erbakan Rahmetle Anıldı
Gece İstiklal Marşı ve şehitler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından merhum Eski Başbakan Necmettin Erbakan için Kur'an okundu ve protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak söz alan RİDEF Genel Başkanı Ahmet Yurtman, Rize kültürünü tanıtmak, hemşehrilerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, Rize'mize ve güzel yurdumuza hizmet etmek amacıyla kurduğumuz RİDEF, akademisyenlerimiz, bürokratlarımız, iş adamlarımız ve gençlerimizden oluşan yönetimimizle çalışmalarımıza hız vermiş bulunuyoruz. İstanbul'da yaklaşık 600 bin Rizeli yaşamaktadır.

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından hazırlanan etkinlikle Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü Ümraniye Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonu'nda kutlandı.

Federasyon olarak faaliyetlerimizde daha etkili ve verimli olabilmek için bütün hemşehrilerimize ulaşmak istiyoruz. Bunun için mevcut derneklerimizin federasyona katılımlarını sürdürürken bir yandan da İstanbul'daki ilçelerimizde yeni dernekler kurmaya devam ediyoruz. Sadece Rize için değil, ülkemizin bütün bölgeleriyle ilgili çalışmalarımız da sürmektedir. Bu anlamda doğu illerimize önemli ziyaretler yaptık. Oralarda büyük ilgi ve sevgiyle karşılaştık. Daha da güçlenmemiz için bulunduğunuz muhitteki derneğinize üye olmaya, dernek yoksa kurmaya davet ediyorum.'' dedi.

Özak: En Güzel Futbolumu Rize'de Oynadım
Rize Fındıklılı olan İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun kısa selamlama konuşmasından sonra mikrofona Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak geldi. Özak da Başbakan Erdoğan'ın geceye katılamayışına dair bir açıklama yaptıktan sonra RİDEF hakkında övgü dolu sözler sarf etti. Faruk Nafiz Özak daha sonra özetle şunları söyledi. ''Bir çoğunuz bilmez ama ben 1972'de Rizespor'un takım kaptanıydım. En güzel futbolunu orada oynadım. İnşaallah Rizespor layık olduğu Süper Lig'e çıkar. İş dünyasında, siyasette ve bürokraside bu kadar başarılı insan yetiştiren Rize'ye futbolda da başarılı olmak yakışır. Ankara'daki Rize Günleri de her yönüyle son derece başarılı bir organizasyon oldu.

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından hazırlanan etkinlikle Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü Ümraniye Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonu'nda kutlandı.

İnşaallah Rize'yle, Trabzon'la birlikte bunu İstanbul'da da yapalım istiyoruz. İstanbul bunu bekliyor. Özellikle Karadeniz sahil yolu yapıldıktan sonra Karadeniz bir cazibe merkezi olmuştur. Küresel ısınmadan dolayı Dünya'nın gözü Kafkasya'dan başlayarak Romanya'ya kadar Karadeniz'dedir. Biz Samsun'dan Sarp'a kadar Karadeniz Yaylalar Master Planı'nı hayata geçiriyoruz.

Yaylalarımızın ulaşımını iyileştiriyoruz. Mülkiyet sorununu çözüyoruz ve bu bölgeyi turizme açmak istiyoruz. Samsun'un yaylasından yola çıkan biri Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin'in yaylalarına gidebilecek. Bu arada Rize'ye bir müjde vermek istiyorum. Ayder neden bir Davos olmasın diye düşündük ve oraya 10 milyon avroluk bir kayak merkezi yapacağız. Kışın orası kapanmayacak. Mevcut 2 bin yatağı inşaallah dört bine çıkaracağız. RİDEF'in sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yaptıklarını da son derece olumlu buluyor ve destekliyoruz.'' dedi.

Bakan Özak'ın konuşmasının ardından usta tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan ve öğrencilerinin tarafından Kurtuluş Savaşı'nı dramatize eden bir gösteri sahneye kondu. Daha sonra sırayla Erol Şahin ve Sinan Özen sahne alarak, şarkı ve türküleriyle geceye katılanlara coşkulu saatler yaşattılar. Etkinlik giriş salonunda Fatih Sultan Kar Milli Mücadelede Rize konulu fotoğraf sergisi Milli Mücadele döneminde vatan savunmasında yer alan Rizelileri belgesel bir akışla gözler önüne serdi. Ayrıca Resul Çelik objektifinden çıkan fotoğraflarla günümüz Rize'si hazırlanan bir sergiyle konukların beğenisine sunuldu.


Haber Taka Gazetesi - Fotoğraf Nimet Kartal



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir