Validebağ Devlet Hastanesi ne durumda?

Üsküdar Devlet Hastanesi ile birleştirilen ve bu hastanenin ek hizmet binası haline dönüştürülen Validebağ Korusu'ndaki Eski Öğretmenler Hastanesi her geçen gün biraz daha işlevsizleştiriliyor.

Validebağ Devlet Hastanesi ne durumda?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinde yer alan bir habere göre; Üsküdar Devlet Hastanesi ile birleştirilen ve bu hastanenin ek hizmet binası haline dönüştürülen Validebağ Korusu'ndaki Eski Öğretmenler Hastanesi her geçen gün biraz daha işlevsizleştiriliyor.

Üsküdar Devlet Hastanesi ile birleştirilen ve bu hastanenin ek hizmet binası haline dönüştürülen Validebağ Korusu'ndaki Eski Öğretmenler Hastanesi'nin 40 yıldır hizmet veren 100 yataklı B bloğu verimsizlik gerekçesi ile geçen cuma (26 kasım) kapatılırken, günlük 2 bin olan hasta sayısı, çeşitli hizmetlerin verilmemesi nedeniyle 500'e düştü. Hastanelerin 2009 Ağustos ayında birleştirilmesinin ardından sivil toplum örgütlerine göre Validebağ Korusu ile ilgili ticari planları olan yetkililer hastaneyi günden güne hizmet vermez hale getirdi. Önce hastanenin bazı branşları hizmet vermez hale geldi, branş doktorları her iki hastaneye bölündü. Gelen hasta bir gün doktorunu bulabiliyorsa, ertesi gün doktor Üsküdar Devlet Hastanesi'nde görevli olduğu için başka bir doktora muayene olmak zorunda kalıyor ya da hiç muayene olamıyordu.

''Güçlendirme yalanı''
Bu bölgede çalışmalar yapan Koşuyolu Gönüllüleri isimli sivil toplum örgütü, yetkililerin kendilerine güçlendirme çalışmalarını gerekçe gösterdiğini ancak, kamu binalarını güçlendirme yapan kuruluş olan İSMEP'le yaptıkları görüşmede henüz bu binanın proje onayının dahi olmadığını böyle bir ihalenin yapılmadığını öğrendiklerini vurguluyor. Hastanenin yeniden eski işlevlerine ulaştırılması için 2 bin imza toplayan gönüllüler topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl sağlık Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKP ve CHP il ve ilçe teşkilatlarına gönderecek. Gönüllüler yüzde 90 kapasite ile hizmet veren hastanenin verimsizleştirilmesi ile ilgili şu tespitleri yaptılar:

  • 6 ay sonrası randevuları dahi dolu olan Fizik Tedavi bölümünün bulunduğu B blok nasıl verimsiz olabilir, buranın kapatılmasının gerekçesi nedir?
  • Yüksek hasta potansiyeline karşın MR aleti, sözleşmesi 1 ay önce iptal edilerek atıl hale getirildi.
  • Ortopedi, Akciğer Hastalıkları, Dahiliye, Kadın Doğum bölümlerine hasta yatırılmıyor, hastalar Üsküdar Devlet Hastanesi'ne yönlendiriliyor.
  • Hastalar, doktorlarını bulamadığı için iki hastane arasında mekik dokuyor. Bu nedenle hastalar da doktorlar da mutsuz.
  • Hastane boşaltılarak birimler Üsküdar Devlet Hastanesi'ne taşınıyor.
  • Bölgede Koşuyolu Kalp Hastanesi'nin kapatılarak 5 yıldır boş tutulması ve Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin taşınması ile artan hasta yoğunluğu göz önüne alındığında, hasta kapasitesi yüksek olan hastane neden verimsizleştiriliyor.


Cumhuriyet



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir