Aile Hekiminiz belli oldu

İstanbul'da 1 Kasım'da Aile Hekimliği uygulamasına geçiliyor. Aile Hekimleri belirlendi. Haberin içindeki linke tıklayıp, Aile Hekiminizi öğrenebilirsiniz.

Aile Hekiminiz belli oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul'da 1 Kasım'da Aile Hekimliği uygulamasına geçiliyor. Aile Hekimleri belirlendi. Haberin içindeki linke tıklayıp, Aile Hekiminizi öğrenebilirsiniz. Uygulamadan yararlanmak için kayıt yaptırmanız da gerekiyor.

İstanbul'da 1 Kasım'da başlayacak olan Aile Hekimliği uygulamasında, Aile Hekimleri belirlendi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün ya da Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde Aile Hekimizinizi öğrenebilirsiniz. Eğer aile hekiminiz belirtilmemişse, listedeki hekimlerden birini seçerek kayıt kayıt olabilirsiniz. İstanbul'da yaşayanlar Aile Hekimleri'ni BURADAN ÖĞRENEBİLİR.

İstanbul'da 1 Kasım ayında başlayacak Aile Hekimliği uygulamasında toplam 3 bin 645 aile hekimi hizmet verecek. Bir hekime ortalama 3 bin 500 kişi düşecek.

Ücretsiz olarak hizmet verecek Aile Hekimleri, hizmet verdikleri kişi başına devletten ücret alacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAFTA SONU MESAİ YAPACAK
İstanbul'da 1 Kasım pazartesi günü başlayacak Aile Hekimliği uygulaması için, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri'nde görevli personel 30-31 Ekim tarihinde görevleri başında olacak.

GÜNCELLENMEMİŞ ADRESLERDE SORUN ÇIKIYOR
Aile Hekimliği uygulamasında aksaklıklar da yaşınmıyor değil. Açıklanan adresler konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bir okurumuz, Üsküdar'da ikamet etmesinin dikkate alınarak kendisine Aile Hekimi tahsis edildiğini bildirdi.

İstanbul'da yaşayanların Aile Hekimlerini öğrenebilecekleri adres: http://bbskbs.istanbulsaglik.gov.tr/ahkim/

Sağlık Bakanlığı'nın linki: http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/

Aile hekimliği nasıl işleyecek?

  • Aile hekimleri hastanelerde değil kendi ofislerinde hizmet verecek. Mevcut sağlık ocaklarının isimleri ''Aile Sağlık Merkezi'' olarak değiştirilerek, aile hekimlerince ofis olarak kullanılacak. Bu merkezlerde, sağlık ocaklarında yapılabilecek her türlü sağlık hizmeti verilebilecek.
  • Buna ilaveten Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerine ultrason gibi bazı teşhis cihazlarını temin etmeleri için teşvikte bulunacak, daha fazla ücret ödemesi yapacak. Aile Sağlık Merkezlerinde acil müdahale odası olacak ve kan alınarak basit tetkikler yapılabilecek.
  • Vatandaşlar, Ankara için aile hekimini Temmuz ayı içinde İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesindeki ilgili bölümünden vatandaşlık numaralarını girerek öğrenebilecekler. Aile hekimine başvuruda nüfus cüzdanı yeterli olacak.
  • Hekim seçme hakkını vatandaşlar, hiçbir neden göstermeksizin il içinde ve 3 aydan erken olmamak koşuluyla sınırsız kullanabilecekler. Bunun için hekimin değiştirilmek istendiğine dair bir dilekçenin İl Sağlık Müdürlüğü ya da İlçe Sağlık Grup Başkanlığına verilmesi yeterli olacak.
  • Farklı bir şehre gidildiğinde ya da misafir gelindiğinde vatandaşlar, herhangi bir aile hekimine başvurabilecek.
  • Aile hekimine başvurulmadan hastaneye gidilebilecek. Hastaneden hizmet alındığında katılım payı adı altında bir ücret alınırken, aile hekimine gidildiğinde katılım payı dahil hiçbir ücret alınmayacak.
  • Hastaneden hizmet alınması için sevk gerekmeyecek. Yani özel hastane ve devlet hastanelerine gidişte mevcut uygulama sürecek.

BİN KİŞİNİN ALTINDA SÖZLEŞME İPTAL EDİLECEK
  • Hekimlerin kendilerini geliştirmeleri hedeflenen sistemde, aile hekimi başarısı kadar hizmet verebilecek. Bir aile hekimi, en fazla 4 bin, en az bin kayıt alabilecek ve kayıt sayısı binden az olan aile hekiminin sözleşmesi iptal edilecek.
  • Hekimler, haftada 40 saatten az çalışamayacak. Aile hekimin yanında, maaşı devlet tarafından ödenen bir aile sağlık elemanı olacak.
  • Uygulama gereğince aile hekimleri vatandaşların sağlık kayıtlarını tutacak.
  • Aile hekimleri tedavi edici hizmetlerin dışında koruyu hizmetlerden de sorumlu olacak.
  • Rehabilite edici hekimlik görevini de üstlenecek, psikiyatrik sorunu olan ya da kendisine gelemeyecek durumda olduğu hastaları, kendi evlerinde ziyaret edecek, bakım ve tedavilerini yapacak.
  • Sağlık danışmanlığı da yapacak olan aile hekimleri, yılda bir kez bölgesine giren 3 bin 500 kişiyi görmeye özen gösterecek.
  • Aile hekimlerinin bilgisayarındaki sistem sayesinde o gün için aşı yapılması gereken kişi için bilgisayar uyarı sinyali verecek. Hekim de bu doğrultuda, ilgili hastayı arayarak takibini yapacak.



Haber7



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir