STK'lar AK Parti Üsküdar iftarıyla bir araya geldi

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından Üsküdar'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları için iftar verildi.

STK'lar AK Parti Üsküdar iftarıyla bir araya geldi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından Üsküdar'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları için Burhaniye Gençlik Merkezi'nde iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine çok sayıda STK yöneticisi ve üyesi ile bilikte AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, AK Parti Üskdüar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, Üsküdar Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Mustafa Dereci'nin yanı bir çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

Gecenin sunumunu AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Esat Kalay yaptı. Gecede ev sahibi olarak ilk söz alan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim oldu. Erdim konuşmasına bayram kutlaması yaparak başladı. Referandum ve Ramazan Ayının bir araya gelmesi dolayısı ile Ramazan ruhundan uzaklaşmadan referandum çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayavuz'un bir anısını anlatarak devam etti. Ardından da bir kıssa anlattı.


Kıssada adamın birinin bir atının olduğunu atını akşamdan tüm bakımlarını yaparak ahıra koyuyor. Adam sabah dönüp geldiğinde bakmış ki at ayağının birini kaldırmış basmıyor. Sağa bakmış sola bakmış kırık çıkık yok. Adam çaresiz baytara gitmiş, baytarı alıp ahıra getirmiş, baytar ata şöyle bir bakmış, arkasından bana bir kırbaç verirmisin demiş, adam vermiş. Arkadan bir kuvvetli kırbaç darbesiyle ata vurmuş, at şahlanmış kişnemiş, ayağını yere basmış. Atın sahibi baytara sormuş;

- Efendi bu atın nesi vardı? Sen ne yaptın?

Gayet basit demiş, bu at uykusunda kabus görmüş bir kabus görmüş, uçurumdan yuvarlanmış, bacağı kırılmıştı. Sabahleyin uyku ile uyanıklık arasında bu kabusun tesirinden kurlulamadığı için bacağını kırık zannediyor, basmıyordu. Ben bir kırbaç darbesi ile onu uyandırdım. Bacağının kırık olmadığını anladı ve bastı.

Sosyal ve Siyasal kabuslar gördük
Başkan Erdim tekrar konuya dönerek, ''Ülkemiz Cumhuriyet tarihi olarak ortalama 10 yılda bir 'sosyal ve siyasal kabuslar gördük' uçurumlardan yuvarlandık, kolumuz bacağımız kırıldı. Hatta sağlam kolumuzu, bacağımızı bile kırık zannedip basamaz hale geldik. Ülke olarak toplum olarak özgüvenimizi kaybettik potansiyel enerjimizi kullanamaz hale geldik. Son günlerde son yıllarda kaybettiğimiz değerlerimizi yeniden kazanmaya başladık. Ama böyle kıyıda köşede halen o kabusların tesirleri var. Pisikolojik engel olarak. Belki son engelide aştığımız zaman ayağımızı sağlam basacağız ve sağlam yürüyeceğiz.'' dedi.

Başkan Erdim ''Önümüzde bir halk oylaması var. Siyaseten değil hakikaten inanarak mübarek ramazan günü Allah'ı şahit tutarak söylüyorum ki; ''Biz bu işe bir parti projesi gözüyle bakmıyoruz''. Çünkü 12 Eylül'de partiler oylanmayacak, liderler oylanmayacak, milletvekili seçimi yapılmayacak, belediye başkanı seçimi yapılmayacaktır. Değişiklik paketinin muhtevasına bugüne kadar itiraz zaten pek çıkmadı ama o detaylara huzurunuzda girmek istemiyorum.

Ben sadece şöyle özetleyebiliyorum. Acizane branşım Edebiyat'tır. Düzgün bir cümlede bu değişiklik paketini nasıl özetleyebiliriz diye sorduğumda kendime şu cevabı veriyorum;

Darbelerin ve darbecilerin çetelerin ve çetecilerin tarihe gömüldüğü bir Türkiye ve ayıpsız kayıpsız kesintisiz bir demokrasi için ''Evet'' demeye ihtiyacımız var. Bu konuda gerek Üsküdar'ın, gerek İstanbul'un, gerek Türkiye'nin ortak aklını ve iradesini temsil eden Sivil Toplum liderlerimize, önderlerimize de ciddi anlamda bir sorumluluk düşüyor ve bu anlamda ilginizi katkınızı desteğinizi bekliyoruz'' dedi.

Başkan Zekeriya Erdim'den sonra Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, KASTOP Başkanı Hasan Ekşi, ATA-2 Sitesi Başkanı Mehmet Öncü gecede konuşmalar yaparak tüm halkımızın bayramını tebrik ettiler.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir