Üsküdar Ak Parti ''Ecrimisil''i anlattı.

Ak Parti Üsküdar Yavuztürk Kültür Merkezinde ''Ecrimisil'' bilgilendirmesi yaptı...

Üsküdar Ak Parti ''Ecrimisil''i anlattı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı 21 Ağustos Cumartesi günü Yavuztürk Kültür Merkezinde, basına ve mahalle sakinlerine ecrimisil ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Ak Parti Üsküdar Meclis Üyesi Mustafa Atlı, Ak Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Tarık Şebik, Yavuztürk Mahallesi Muhtarı Ahmet Başbaydar, Bahçelievler Mahallesi Mutarı Levent Aşkın, Ata-2 sitesi yönetim kurulu başkanı Mehmet Öncü, Yavuztürk Mahallesinde bulunan sitelerin başkan ve yöneticileri ile Üsküdar 34 Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ziya Süzen, Çengelköy Gazetesinden Yalçın Soysevinç, Yavuz Haber Gazetesinden Mehmet Yaylı katıldılar.

Ecrimisil nedir?
Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminattır.



Toplantı Ak Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Tarık Şebik tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı. Tarık Şebik katılımlarından tolayı tüm site yöneticileri, muhtarlar ve basın mensubu üyelerine teşekkür etti. Ardıdan ecremisil ile ilgili konuşmaları için sözü Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim'e verdi.

Zekeriya Erdim konuşmasına katılanları selamlayarak başladı. Kalabalık katılı tercih etmedikleri daha ziyade kanaat önderleri ile bir araya gelmek istedikleri dile getirdi. Bu bağlamda toplantıya 9 site yöneticinin katıldığını ve Yavuztürk'ün diğer mahallelerden bir farkının olduğunu Yavuztürk'e has bir dernek kurulduğunu mahallenin tüm kesimlerini temsil edecek şekilde dernek yöneticileri ve Yavuztürk'ün akil adamlarının burada olduğunu, hükümeti temsil anlamında kendilerinin burada olduğunu söyledi. Mahalle toplantısı yapılması teklifinin yerel basın mensupları tarafından daha önce yapılan bir organizasyonda aldıklarını ve bugün bu nedenle Yavuztürk'te oldukları söyledi. Yavuztürk'ün Üsküdar'ın en büyük mahallesi olduğu ve bugün Yavuztürk'te yapılacak olan iftar dolayısıyla da buradan başlamaya karar verdiklerini söyledi.

Zekeriya Erdim, Asıl amaçlarının Yavuztürk'ün akil adamları ile bügün bir kere daha bir araya gelmek ve hasbihal etmek. Aslında bildik sorunların olduğunu ve çözümlerin belli olduğunu buna rağmen gündemi takip etmek ve hep beraber peşinde olduğumuzu teyit etmek açısından zaman zaman bir araya gelmekte fayda var. Üsküdar'ın genel özelliklerinden birisinin Anadolu'nun bütününü temsil etmesidir. Üsküdar'da 81 vilayetten vatandaş olmasıdır. Yavuztürk mahallesinde 81 ilin 81'inden de vatandaşımız var. Birinci sırada Kastamonulular, ikinci sirada İstanbul ve sırasıyla, Bingöl, Sivas, Giresun, Malatya, Kars, Çorum, Trabzon, Elazığ olarak devam ettiğini, bunun şu anlama geldiğini ''Türkiye mozağiyi'nin birliği, dirliği Yavuztürk mahallesinde de sağlanmış. Kilimin bütün renklerinden desenlerinden var.'' İkinci olarakta Yavuztürk Üsküdar'ın en büyük mahallesi'dir. 24 bin seçmen var. Yaklaşık 50 bin nüfusa tekamül ediyor. Bu özelliklerden dolayıda biz Yavuztürk'ü önemsiyoruz.

Ardından Yavuztürk mahallesinin sorunları arasında yer alan 2-B yasasından bahsetti. Hükümet olarak yapılan çalışmalar ve atılması gereken adımlar konusunda site sakileri ile daha önce yapılmış olan çalışmalar ve devam eden çalışmalara değindi. Fakat bu noktada da henüz yeterli bir noktaya gelinemediğine değindi.

İkinci olarakta imar problemi olduğunu söyledi. Askeri yönetim zamanında çıkartılan boğaziçi imar yasasının bu noktada engel oluşturduğunu söyledi. Bu yasa sadece Yavuztürk değil Üsküdar'ın bir sorunu olduğunu söyledi. Bu sorununda çözülenilmesi için nitelikli çoğunluk gerektiğini bu konuda iktidar ve muhalefetin birlikte çalışarak bir adım atılması gerektiğini söyledi. Bu noktada henüz muhalefetle çalışma imkanı bulamadık dedi. Yavuztürk mahallesinde ecrimisil(hazine arazisinde işgalci konumunda olmak) konusu ile muhatab olan çok fazla vatandaşın olmadığını söyledi. Bu konu ile ilgili olarakta yine meclis tatile girmeden önce bir torba yasa önerisinin sunulduğunu ekledi.

Belediye Başkanı Mustafa Kara bu noktada söz alarak ecrimisiller konusun çok önemli olduğunu bir cümle ile geçilmemeli dedi. Herkes tarafından bunun bilinmesi lazım. Çok radikal bir karardı. Maliye bakanlığının bürokratları ana muhalefet partisi yeri geldiğinde sokağa çıkarak farlı şeyler konuşuyorlar, orada ise devlet zarar uğratılıyor diyerek ecrimisiller konusunda zorluklar çıkarttılar. O yasa gece çok geç saatlerde çıktı.

Zekeriya Erdim konuşmasına kaldığı yerden tekrar devam etti ve o yasa içerisinde neler olduğunu söyledi. Ecrimisil haricinde 4706 sayılı kanunda yapılan değişiklikler, işgalli hazine arazilerinin belediyelere devri ve satışı, hazine ve vakıf arazilerinin takası ve hak sahiplerinin satışı, 2886 sayılı devlet ihale kanununda yapılan değişiklikler, ecrimisil borçlarına ilişkin yapılan değişiklikler, sosyal denge sözleşmesi ile ilgili değişiklikler olduğunu söyledi.

Ardından Mustafa Kara konuşmasına başladı. Mustafa Kara konuşmasında Yavuztürk mahallesinin soruları ile ilgili olarak çalışmalara değindi. Bu noktada yapılak çalışmalarda esnaflarında kendilerine yardım etmesi gerektiğini işlerinin kaldırımları söküp yenisi yapmak olmadığını sorunları kalıcı olarak çözmek ve yine bir sorun olan bir yer kazılıyor 10 gün sonra yeniden kazılıyor artık bunun olmayacağını eş zamanlı olarak yapılacağını söyledi. Yavuztürk halkının daha önce kendilerine dernek olarakta yardım edecekleri sözlerini verdiğini artık çalışma zamanı verilen sözleri yerine getirmek gerekiyor dedi.

Yavuztürk Üsküdar'ın en büyük mahallesi olmasına rağmen en az kamu arazisi olan hatta hiç olmayan mahalle olduğunu bu nedenlede kendilerine çalışmak için alan bırakılmadığını söyledi.

Tapu ve kadastro geldiği dönemlerde de bazı arazileri kullanmak istediklerini fakat bu dönemde Belediye işgalci olamadığı için kendilerine kamu arazisi bırakılmadığını bu nokta yeni imar planında itirazlar ettiklerini söyledi. Birde karıştırılan bir durum olduğunu söyledi. İmar olmadığı yönünde söylentiler olduğunu söyledi. Aslında imar değil tapu problemi olduğunu söyledi. Üsküdar'da 1992'den beridir imar yasasının olduğunu fakat yeni imar planının daha iyi olduğunu söyledi.

Toplantı karşılıklı sorunların dile getirilmesi ve çözümlerin neler olacağı konusunda sorular ve cevaplar ile sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir