İstanbul'da 'kanlı göz' salgını!

Gözleriniz kanlandıysa, acı ve yanma da varsa, hiç durmadan hastaneye koşun... Çünkü bu durum bir salgına delalet...

İstanbul'da 'kanlı göz' salgını!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul'da salgın boyutuna ulaşan bir göz hastalığı endişe veriyor. Gözleri kanlanan, kaşınan, acı çeken binlerce İstanbullu hastanelere koştu!..

Bu salgına yakalanan kişi gözlerini zorlukla açıyor, gözlerinin içi kanlanıyor ve kaşıntı, yanma hissi bunlarında yanında seyrediyor.

İstanbul'da özellikle Fatih, Bakırköy, Zeytinburnu ve Bahçelievler ilçelerinde aniden başlayan bir enfeksiyon, acil servisleri tıka basa doldurdu! Sadece bir gecede Bakırköy'de bir hastaneye 300 hasta bu göz hastalığı için başvuru yaptı.

SALGIN NASIL BULAŞIYOR?
Bu bakteri en yaygın hava yoluyla bulaşıyor, tıpkı grip gibi. Gündelik kullandığımız eşyalarda özellikle havlularda bol miktarda bu bakteriden bulunabiliyor.

Op. Dr. F. Ülkü Arsal Göz Hastalıkları Uzmanı salgın hastalıkla ilgili olarak hastanelerin dolup taştığını belirti ve, 'Her gün 15 tane hasta mutlaka geliyor. Aileye bir kere girdikten sonra, tüm aileye teker teker bulaşıyor. Havadan alındıktan sonra, iş yerine bile girildiği zaman bulaşması çok kolay' dedi.

DOKTOR BİLE UZAKTAN BAKIYOR
Salgına yakalanan bir vatandaş yaşadıklarını şöyle özetliyor; "İki üç günden beri bende var. Bir anda otururken oldu. Gözlerimde kaşınma ve yanma var. Doktora gittim, bir şey bulamadı. Hatta yanıma bile yaklaşmadı. Uzaktan baktı bana ve bu büyük bir salgın dedi"

HASTALIĞIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de bu salgınla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Hastalığın nedeni salgın kurulu tarafından araştırılıyor.

BU SALGINDAN NASIL KORUNACAKSINIZ?
Bu hastalığa yakalanmamk için vatandaşların el hijyenine dikkat etmesi gerekiyor... Mecbur kalınmadıkça eller gözle temas ettirilmemeli.


İstanbul Haber



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.06 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir