''Medula'' sistemi Üsküdar'da protesto etti.

Eczacılardan ''Medula'' eylemiİstanbul Eczacılar Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 1 Mart itibariyle başlattığı MEDULA Reçete Provizyon Sistemi'ni protesto etti.

''Medula'' sistemi Üsküdar'da protesto etti.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Eczacılar Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 1 Mart itibariyle başlattığı MEDULA Reçete Provizyon Sistemi'ni protesto etti.

Sistemin kurulduğu ilk günden itibaren göçtüğünü savunan grup, eski sisteme geçilmesini istedi.

Üsküdar'daki Doğancılar Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi önünde toplanan bir grup eczacı, MEDULA Reçete Provizyon Sistemi'ni protesto etti. İstanbul Eczacılar Odası'nın düzenlediği eyleme yaklaşık 200 eczacı katıldı.

Eczacılar, ''Hastayı ilaçsız, eczacıyı çaresiz bırakan MEDULA'ya hayır'' yazılı pankart açtı. Eczacılar adına açıklama yapan İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 4 gün önce başlattığı MEDULA Reçete Provizyon Sistemi'nin daha ilk günde çöktüğünü savundu. Yeni sistemle ülke genelinde ilaç hizmeti durduğunu da belirten Güngör, ''Dün MEDULA sisteminin ertelendiği yönünde bir haber geçildi. Ancak haber doğru değildir. Ertelenen, İlaç Takip Sistemi'ne geçiştir. MEDULA Reçete Provizyon Sistemi, 4 gündür yaşanan sorunlara karşın hala ertelenmemiştir ve sorunlarımız devam etmektedir. İlaç takip Sistemi'nin ertelenmesi ile sorun çözülmüş gibi bir hava yaratılmak istenmektedir. Ancak, MEDULA Reçete Provizyon Sistemi'nin altyapı eksikliklerine karşın uygulanması nedeniyle ilaç hizmetlerinde yaşanan sorun aynen devam etmektedir'' dedi.

Hastaların 4 gündür ilaçlarını ceplerinden ödemek zorunda bırakıldığını, alamayanların ise kaderine terk edildiğini belirten Güngör, sorun hastanelerdeki muayene, tahlil ve tetkik işlemleri yapılmasında da devam ettiğini kaydetti. Yetkililere seslenen Güngör, ''Daha fazla mağduriyete yol açmadan, sağlıkta büyük bir faciaya neden olmadan MEDULA Reçete Provizyon Sistemi'ni erteleyin. Sosyal Güvenlik Kurumu, eski reçete sisteminden işlemlerin yapılmasını sağlamalıdır'' dedi.

Grup basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Hürriyet



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir