Zayıflamak için 'Kelepçe' taktırdı, öldü!

Aşırı kilolarından kurtulmak için 19 Ocak tarihinde Çengelköy Özel Ülkü Hastanesi'nde midesine kelepçe takılan Bülent Tigin 5 gün sonra öldü.

Zayıflamak için 'Kelepçe' taktırdı, öldü!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Ailesi doktoru suçladı.
Bilişim dünyasının yakından tanıdığı, ‘Sensei’ lakaplı, aynı zamanda müzisyen de olan 30 yaşındaki Bülent Tigin 250 kiloluk ağırlığından kurtulmak için başvurduğu mide kelepçesi taktırma ameliyatından çıktıktan üç gün sonra hayatını kaybetti. Tigin’in annesi ameliyatı yapan doktoru suçlarken, Prof. Dr. Mustafa Taşkın ise suçlamayı kabul etmedi ve kendini ‘elimizden geleni yaptık ama başaramadık’ diye savundu. Anne Betül Tigin’in hukuk mücadelesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar uzanacak.

Anne Tigin’in anlattığına göre 250 kilo olan Bülent Tigin, 17 Ocak’ta fazla kilolarından kurtulmak için, annesiyle beraber Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr Mustafa Taşkın’a gitti. 19 Ocak tarihinde Çengelköy Özel Ülkü Hastanesi’nde Bülent Tigin’in midesine kelepçe takıldı. Operasyon sonrası sancıları ve ağrıları başlayan Tigin, 24 Ocak günü sabahı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi ancak, hayatını kaybetti.

Anne Tigin, oğlunun ihmal sonucu öldüğünü iddia etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Müdahaleden sonra diğer testler de yapıldı ve doktor her şeyin normal olduğunu söyledi. Üçüncü gün sonunda bir telefon geldi ve oğlumun Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne haber verilmeden apar topar sevk edildiğini öğrendim. Daha sonra Taşkın’ın oğlumu Cerrahpaşa Hastanesi’nde o durumda bırakıp gittiğini öğrendim. Prof. Dr. Mustafa Taşkın’ı aradığımızda başka bir hastanın yanında olduğunu söyleyerek telefonu yüzüme kapattı. Benim görür gözüm tutar elim bir evladım vardı onu da elimden aldı. Oğlumun ölüsünü hastaneden almaya gittiğimizde, hastanede yapılan tedavinin raporlarını doktorun nereye koyduğunu bilmediklerini söyleyerek bize teslim etmediler ve Çengelköy Özel Ülkü Hastanesi’nde ameliyat edilmesine rağmen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat edilmiş göstermişler. Bu yaşananların cezasını kim ödeyecekse ödesin. Bu yaşananları bütün Türkiye duysun ve hiç kimse zayıflamak için bu yola başvurmasın, benim canım yandı başkalarının canı yanmasın.”

Anne Betül Tigin konuyla ilgili hukuk yoluna gideceğini belirtirken, Avrupa İnsan hakları mahkemesine de başvuracağını söyledi.

‘Elimizden geleni yaptık’
Prof. Dr. Taşkın ise hakkındaki iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi :

“22 Ocak tarihinde ani göğüs ağrısı ve nefes almada zorlanınca yeniden Bülent Tigin’in tüm tetkikleri yapıldı. Ancak hasta çok şişmandı ve hiçbir alete sığmıyordu. Bu yüzden ailesinden de izin alınarak ambulansla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi’de Özel Servis’teki odaya yatırıldı. Fakat burada da aynı sorun vardı. Bunun üzerine özel bir yatak ayarlandıktan sonra hasta buraya aldırıldı. Buraya yatırıldığında, şuuru açık, sorulanlara cevap verebiliyordu ancak solunum zorluğu çekiyordu.”

Taşkın, sorunda ‘alet yetmezliği’nin etkisi olduğunu savundu:

“Türkiye’deki mevcut teknolojide bu kilodaki bir insanı görüntülemek mümkün değildir. Tüm çabalar hastanın özel şartlarından dolayı işe yaramadı. Biz yardım amaçlı yaptık, başaramadık. Suçlamalara gelince bunları daha önce de yaşadım. Böyle durumlar yüzünden itibarımız zedeleniyor. Yüzlerine telefonu kapatmadım. Böbrek yetmezliğinden anlamam.”

Taşkın’ın adı daha önce de ‘Dr. Ziyanur Belül’ün ölümünde gündeme gelmişti. 2000 yılında zayıflamak isteyen 135 kiloluk radyolog doktor Ziyanur Belül operasyondan bir hafta sonra hayatını kaybetmişti. Belül’ün ölümüne dalak delinmesi ve mide damarı yırtılmasının yol açtığı ileri sürülmüştü. Eşinin ölümüyle ilgili Dr. Azime Belül Prof. Dr. Mustafa Taşkın hakkında şikâyetçi olmuş, davayı kaybetmişti.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir