CHP'de Mustafa Çetinkaya güven tazeledi...

CHP İlçe Kongresi 27 Aralık Perşembe günü Haydarpaşa Lisesi Konferans salonunda 400 delegenin katılımı ile yapıldı. Delegelerin yanında az sayıda partili de salondaydı.

CHP'de Mustafa Çetinkaya güven tazeledi...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
CHP İlçe Kongresi 27 Aralık Perşembe günü Haydarpaşa Lisesi Konferans salonunda 400 delegenin katılımı ile yapıldı. Delegelerin yanında az sayıda partili de salondaydı. CHP P.M üyesi Buket Müftüoğlu ve eski ilçe başkanlarından Basri BAYER, Ali Cihat IŞIK ve eski Belediye Başkanı Niyazi YURTSEVEN'de katılımcılar arasında idi.

Saat 10.00'da açılan Hazirun cetvelindeki imzalar öğleye doğru tamamlanarak 12.30'da İlçe Kongresi İlçe Başkanı Mustafa ÇETİNKAYA tarafından yapılan konuşma ile açıldı.

İl Genel Meclis Üyesi Ertuğrul GÜRSEY tarafından oluşturulan Divan Kurulu oy birliği ile seçilerek göreve başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını takiben çalışma raporunu İlçe Başkanı Mustafa ÇETİNKAYA okudu; ''Sokakta ayak izi olmayanın sandıkta gözü olmaz sözünü hatırlatarak, Ağustos ayında göreve geldiklerini ve bundan itibaren kadın kollarını, gençlik kollarını kurarak resmi kurumlara ve yerel basına ziyaretler yaptığını söyledi. İlçemizde yapılan 1/5000'lik planlar çerçevesinde çeşitli mahallelerde toplantılar yaptıklarını ve buralarda teknik hukuki destek verdiklerini belirterek, 33 mahallede mahalle teşkilatlarını kurmaya başladıklarını belirtti. Kriz Türkiye'yi teğet geçmemiştir. Artan işsizlikten dolayı insanımız mağdur durumdadır. Hükümet bu konuları örtbas etmek için toplumu açılımdan açılıma sürüklemektedir. Ülkeyi kurumlarla değil taşeronlarla yönetiyorlar, kurumlar arası çatışmayı körüklüyorlar. Hemen şimdi her demokratı CHP'de çalışmaya davet ediyorum'' dedi.

Mali raporda Yönetim Kurulu tarafından okundu. Faaliyet raporu ve mali rapor görüşmeye açıldı.

İlk konuşmacı Ali Cihat Işık konuşmasında; eskiden İlçe kongrelerine mahallelerde toplantılar yapılarak gelinirdi. Şimdi öyle olmadığını görüyoruz. Belediye Başkan adayı nerede o zaman söyledik ama anlaşılmadı. O adaya dedim ki sizin soldan bir anınız yok CHP'de bir geçmişiniz yok, Demokratik kitle örgütlerinde de bir geçmişiniz yok. Geçmişini bilmediğimiz, tanımadığımız bir adaya nasıl kefil olacağız? Nasıl oy isteyeceğiz? AKP'nin adayı 112.000 oy aldı, seçildi. Kılıçdaroğlu'na 117.000 oy alındı, bu oy oranı yakalansaydı Üsküdar'ı kazanabilirdik. Bu fırsat tepildi.

Bu parti sola mı sağa mı hareket edecek yıllardır sağa meyil ediyor, Genel Merkez sağın aslı dururken sana oy verir mi? Asla vermez... sola emeğe sol politikalara yakınlaşmayız.

Bu partide önseçim ve nispi temsilin gerçekleşmesini istiyorum. Genel Merkez yerini gençlere bırakmalıdır. Parti içinde demokrasi var mı dedi. Yaşamını yitiren tüm devrimcileri anarak yaşasın CHP yaşasın Türkiye diyerek alkışlar arasında konuşmasını bitirdi.

Diğer konuşmacılarda konuşmasında yaşı ilerlemiş Genel Başkan Yardımcılarının artık yerlerini gençlere bırakmalarını hatırlattılar. Üsküdar İlçe Kongresine hiçbir milletvekilinin gelmemesini eleştirdiler.

P.M. üyesi Buket MÜFTÜOĞLU ise ilçelerin, illerin görüntüsü neyse Genel Merkezin görüntüsü öyledir dedi. Genel Başkanımıza kral çıplak diyecek Genel Başkan Yardımcılarının olmadığını bunu genel başkan Deniz BAYKAL'a da ilettiğini belirtti.

Faaliyet raporu ve mali rapor oy birliği ile kabul edildi. Seçim maddesine geçmeden önce çarşaf liste ile seçim olsun diyenlerin önergesine 60 kabul oy geldi. Yetersiz kaldığı için reddedildi. Seçime blok liste ile gidilecekken tekrar gündeme gelen uzlaşılan liste ile seçime gidildi. Seçilen Yönetim Kurulu ve İl delegeleri aşağıdaki gibidir;

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER; Başkan Mustafa Çetinkaya Nejdet AY, Aysel Can EKŞİ, Binali COŞKUN, Sultan ÇELİK, Musa DEMİREL, Sait GENÇER, Kemal GÜLHAN, Erdal GÜLKAN, Mustafa HACIOSMANOĞLU, Aysel KARAKAŞLIOĞLU, Ertürk KAYA, Ali TÜRKMEN, Süheyla TURAN, Sermin YILMAZ.

İSTANBUL İL DELEGELERİ; Tamer AKYILDIRIM, A.Ayhan ALGANTÜRK, Mehmet BARAN, Basri BAYAR, Yunus CAN, Mustafa ÇETİNKAYA, Nergiz DOĞAN, Mehmet Sayim DOĞAN, Bora GEZMİŞ, Derviş GÖZCÜ, Erhan GÜLKAN, Enver HACIOSMANOĞLU, Yüksel İLTER, Gazi KARAKAŞLIOĞLU, İlhan KARAKUŞ, Mezbure KELEŞ, Ahmet KILIÇ, Mehmet Ali ÖZBEK, Ali ÖZCAN, İhsan ÖZKES, Yusuf Kenan SÖNMEZ, Kenan ŞAHİN, Abdurrahman TURAN, Umut YEŞİLDAĞ, Deniz YILDIRIM.


Çengelköy Gazetesi - Yalçın Soysevinç



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.06 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir