Saadet Partisi Üsküdar ilçe kongresi...

Saadet Partisi Üsküdar ilçe kongresi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Saadet Partisi Üsküdar ilçe kongresi...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Saadet Partisi Üsküdar ilçe kongresi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Eski Adalet Bakanlarından İsmail Müftüoğlu, il ve ilçe başkanları ile çok sayıda delege ve partilinin katıldığı kongrenin katılımcıları arasında SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da vardı. Partililere hitabına şehitlere rahmet ve göreve yeni gelecek ekibe başarılar dileyerek başlayan Kurtulmuş, daha önce yaptığı bir konuşmasında Saadet Partisi'ni ana muhalefet partisi olarak ilan ettiğini hatırlatarak, "Bu sözü iktidara taşıyacağız." dedi. Önümüzdeki günlerde açmayı planladıkları siyaset okulunda eğitim görecek adayları belirleyeceklerini dile getiren Kurtulmuş, muhalefet ve iktidar partilerinin, koltuklarının altına verilmiş ekonomi kitaplarını uyguladıklarını söyledi.
 
Türkiye'nin 5 kez darbe yaşadığını belirten Kurtulmuş, "Hiçbir Türk Silahlı Kuvvetler mensubunun darbeyi aklından geçiremeyeceği hukuku düzenlemeyi yaparsınız." önerisinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki "Demokratik açılım" konulu tartışmada "Kameralar önünde mi görüşelim?" dediklerini ancak bir türlü karar veremediklerini belirten Numan Kurtulmuş, "Bari Kızılderililer gibi dumanla konuşup anlaşın." dedi. Demokratik açılım konusunun milletin arasına atılmış bir oyun olduğunu belirten Kurtulmuş, bunun Millet Meclisinde çözülmesi gerekliliğini vurguladı. 5 aydır ana muhalefet partisi ile iktidar partisi arasında çirkin bir üslup kullanıldığını belirten Kurtulmuş, "Bir aydır kameralı-kamerasız tartışmayla vatandaşı oyaladınız. Erdoğan'ın siyasi yasağını, kameraların önünde mi arkasında mı kaldırdınız? Demokratik açılım konusundan kim siyasi rant sağlarsa hem kendisi hem de ülke kaybeder." diye konuştu. Kurtulmuş, "Birbirlerine hakaret etmekten başka bir şey bilmeyen siyasi liderleri halk zihninden silmeye başladı. İnsanlar bu kavga ortamında sığınacak sakin bir liman arıyor. O liman sizsiniz." dedi.

Türkiye'nin siyasi anlayışını yeniden formatladıklarını belirten Numan Kurtulmuş, sosyal demokrat, liberal ya da muhafazakar olmakla ilgili bilgileri güncellediklerini belirterek bu kavramların aslında ne anlama geldiklerini anlattı. Türkiye'nin "Islak-kuru imza" olayına kilitlenip kaldığını belirten Kurtulmuş, hükümetin Ergenekon ile mücadele ediyor görüntüsü içerisinde olduğunu söyledi. Ancak bu konudaki olumlu adımları tebrik ettiklerini ve doğru bulduklarını belirten Kurtulmuş, "Islak imza var mı yok mu? Bir Albayı günah keçisi gibi ortaya koyuyorsunuz. Tartışmayı da onun üzerinden yapıyorsunuz." dedi. Türkiye'nin, ilki 27 Mayıs 1960, sonuncusu da 27 Nisan 20077de gerçekleşen toplan 5 darbe yaşadığına dikkat çeken Kurtulmuş, "Bunlar gerçek mi sahte mi? İster elektronik isterse postmodern darbe olsun, bunların hepsi de adam gibi darbelerdi. Türkiye'nin siyasetine müdahale eden." şeklinde konuştu.

Hükümet yerinin temenni, polemik ya da anlamsız kavgaların yer olmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, "Hükümet yeri milletin derdini çözme yeridir. Millet sizden ne istedi ve bugünkü toplumsal mutabakat nedir? 12 Eylül 1980 ihtilalinin sonunda yapılmış olan bu darbe anayasasının Türkiye'deki etkileri kaldırılmadan sivil, demokratik ve katılımcı bir anayasa yapılmadan bu sorunları çözemezsiniz. Dün Ergenekon'u konuşuyorduk, önceki gün Susurluk'u. Yarın başka bir şey konuşursunuz. Bugün ıslak belgeyi konuşuyoruz. İki sene evvel Susurluk'u konuşuyorduk. Yarın başka bir şeyi konuşursunuz. Bunun için sözü bir tarafa bırakın, eylem yapın, iş yapın. Bu yetkiyi millet size vermiş. Yüzde 47 oy ile istediğiniz anayasayı değiştiriyorsunuz. Türkiye'de hiçbir silahlı kuvvetler mensubunun darbeyi aklından geçiremeyeceği hukuki düzenlemeyi yaparsınız. 12 Eylül ihtilalcileri yargılanmadığı sürece herkes bir şekilde ihtilali aklından geçirebilir." dedi.

Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ile mevcut Üsküdar ilçe başkanlarına, başarılı çalışmalarından dolayı şilt verdi. Konuşmaların ardından 241 delegeden 213'ü tarafından kullanılan geçerli oy ile Saadet Partisi İlçe Başkanlığı'na avukat Cihan Tufan seçildi.


 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir