Hayırseverlere Plaket...

Üsküdar Belediyesi Ramazan ayında İftar sofralarına katkıda bulunan Hayırseverlere Teşekkür Yemeği ve Plaket verdi.

Hayırseverlere Plaket...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ramazan ayı süresince Üsküdar genelinde 9 ayrı noktada sunmuş olduğu iftar sofralarına katkıda bulunan işadamları ve hayırseverlere bir teşekkür yemeği verdi. Gecede ayrıca iftar sofralarına katkıda bulunan hayırseverlere Üsküdar Belediyesi tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

8 Ekim Perşembe akşamı Kız Kulesi'nde düzenlenen teşekkür yemeğine Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Emniyet Müdürü Osman Kaplan ile Ramazan ayında 30 gün boyunca bağışlarıyla katkıda bulunan 100'den fazla işadamı ve hayırsever katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, bugünlerde İstanbul'da gerçekleştirilen IMF toplantılarında en çok konuşulan konunun zenginler ile fakirler arasındaki uçurumun oluşturduğunu, bu sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Neyse ki Türkiye'de fakirler ile zenginler arasında büyük nefret duyguları yaşanmıyor. Zaten Türk gelenekleri de böyle bir duyguyu hiçbir şekilde kabul etmiyor. Türk ve Müslüman geleneklerinde yer alan en güzel duygulardan biri yardımlaşma duygusudur. Bu duygunun en önemli örneklerini ise Üsküdar'da Ramazan boyunca yaşadık. Siz değerli hayırseverler geleneklerimize ve kültürümüze uygun hareket ederek gerçek ihtiyaç sahiplerine büyük hizmetlerde bulundunuz. Bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum."

Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük'ün ardından söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise konuşmasında Üsküdar'ın tarihine bakıldığında sahip olunan yapı ve iklimin bizleri hayırseverliğe adeta zorladığını ifade ederek, 1994 yılında Üsküdar'da başlayan iftar geleneğinin tüm Türkiye'ye yayıldığını söyledi. Mustafa Kara sözlerine şöyle devam etti:

"Bildiğiniz üzere Üsküdar'da bir "Sadaka taşı" geleneği vardır. Bu geleneğe göre hayırseverler, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu Sadaka taşına gönüllerinden geçen miktarda para bırakırlardı. İhtiyaç sahipleri de kendi ihtiyaçları olduğu kadar parayı Sadaka taşından alıp ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kullanırlardı. Bu anlamda Üsküdar Belediyesi olarak biz siz değerli hayırsever vatandaşlarımızın ve işadamlarımızın adeta bir Sadaka taşıyız. Sizlerden aldığımız yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu anlamda sizler Belediyeden çok daha önemli bir hizmete imza attınız. Gönül ister ki Sadaka taşından faydalanan insanlarımızın sayısı azalsın. Bizler için en önemli konu paylaşmaktır. İnşallah devletimizin istikrarlı yönetimi, birlik ve beraberlik duygularıyla bir araya geldiğinde ülkemizdeki bu gelir dengesi farkı da azalacaktır."

Üsküdar'daki gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve yapılan yardımların bu gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için bir network sistemi oluşturulduğunu söyleyen Mustafa Kara, bu sistem sayesinde ihtiyaç sahiplerini takip ettiklerinin ve kendilerine ihtiyaçları doğrultusunda yardımları ulaştırdıklarının altını çizdi. Mustafa Kara sözlerine Ramazan ayı süresince Üsküdar sofralarına katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ederek son verdi.

Konuşmaların ardından Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ramazan ayı süresince Ramazan sofralarına katkıda bulunan hayırsever işadamlarına birer teşekkür plaketi verdi.

 
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir