Üsküdar'daki İki Hastane Birleştirildi

Üsküdar devlet ve Validebağ devlet hastaneleri, Sağlık Bakanlığı'nın kararı ile 'Üsküdar Devlet Hastanesi' adı altında birleştirildi.

Üsküdar'daki İki Hastane Birleştirildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın 1 Ağustos'ta aldığı karar ile Validebağ Devlet Hastanesi’nin kendisine 700 metre mesafede bulunan Üsküdar Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binası olarak çalışmaya devam devam ettiği belirtildi.

 
Son günlerde yazılı basın ve yayın organları ile internet sayfalarında ''Validebağ Devlet Hastanesi binasının kapatıldığı ve hastaların tahliye edildiği'' şeklinde haberler yayımlandığı hatırlatılan açıklamada, ''Validebağ Devlet Hastanesi binasının iddia edildiği gibi her hangi bir kuruma devri söz konusu değildir. Validebağ Devlet Hastanesi, Üsküdar Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası olarak İstanbullulara hizmet vermeye devam ediyor'' denildi.

 
Açıklamada, birleştirilme ile daha önce ayrı ayrı ve kapasitelerinin çok altında sağlık hizmeti veren iki kurumun daha etkin ve verimli sağlık hizmeti sunmasının hedeflendiği vurgulandı.

 
7 Gün 24 Saat Sağlık Hizmeti

Birleşmenin ardından her bir kurumdaki fiziki mekan, teknoloji ve insan kaynaklarının sinerjisinden yararlanarak, 7 gün 24 saat sağlık hizmeti verilmesinin sağlanmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, bu amaçla birleşmenin gerçekleştiği ilk günden itibaren çalışmalara başlandığına dikkat çekildi.

 
Açıklamada, benzer yatak kapasitesine sahip iki ayrı yerleşkeye klinik ve polikliniklerin dağılımının yapıldığı, bu sayede her iki kurumdaki aynı kliniklerin güç birliği yaparak bölge halkına daha verimli bir sağlık hizmeti vermesinin hedeflendiği kaydedildi.
 
Birleşmenin diğer bir olumlu etkisinin de öncesinde her iki hastane tarafından da verilemeyen acil sağlık hizmetlerinin (acil cerrahi ve acil dahiliye) verilmeye başlanması. Acil sağlık hizmetlerinin Üsküdar Devlet Hastanesi ana binasında bugünden itibaren 7 gün 24 saat verilmeye başlandığı ayrıca 6 yataklı yoğun bakım hizmetinin bu ay içerisinde hastaların hizmetine sunulacağı duyuruldu.

 
Açıklamada, bu dönüşüm sırasında hastaların mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme çalışmalarının önceden yapıldığı, ayrıca her iki hizmet binası arasında hasta ve yakınları için servis araçlarının hizmete konulduğu bildirildi.
 
Üsküdar Devlet Hastanesi Validebağ ek hizmet binasının toplam 173 yatak kapasiteli olduğu, bugün itibariyle 30 hastanın yatarak tedavisinin halen devam ettiği ifade edilen açıklamada, ek hizmet binasında cildiye, fizik tedavi ve rehabilitasyon, göğüs hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, ortopedi, psikiyatri ve üroloji alanlarında hem klinik hem de poliklinik hizmetlerinin verildiği kaydedildi.

 
Hastanede dahiliye, cerrahi, nöroloji, enfeksiyon hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarında poliklinik hizmetlerinin yanı sıra biyokimya ve radyoloji hizmetleri de verildiği belirtilerek, dün Üsküdar Devlet Hastanesi ek binası (Eski Validebağ Devlet Hastanesi) polikliniklerinde 834 hastanın muayene edildiği ve 11 ameliyatın gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir