09.09.09 çılgınlığı her yerde

Özel günlerini unutulmaz kılmak isteyen vatandaşlar, 9 Eylül 2009 tarihinde evlenmek ve çocuk sahibi olmak için nikâh daireleri ile doğumevlerine adeta akın ediyor.

09.09.09 çılgınlığı her yerde
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Geçen yıl 08.08.2008 tarihinde hayatlarını birleştiren gençler, bu yıl da 9 rakamının uğuruna inanarak evlendirme dairelerine koşuyor. Aynı gün milyonlarca kişinin evlenmesi, hatta doğumların buna göre yapılması planlanıyor. Bu özel tarihi kullanmak isteyen Türk gençleri de soluğu nikâh dairelerinde alıyor.

Ankara, İzmir ve Antalya gibi diğer büyükşehirlerde de bu tarihe yoğun bir ilgi var. İstanbul Üsküdar Evlendirme Dairesi, Ramazan'ın diğer günlerine oranla 9 Eylül'de 10 kat daha fazla nikah kıyacak. Diğer günlerde ortalama 2 çiftin müracaatının bulunduğunu belirten yetkililer, 09.09.09 tarihi için şu ana dek 20 çiftin başvurusunun alındığını söylüyor.
 
Gaziantep Şahinbey Belediyesi'ne bağlı evlendirme dairesine şu ana kadar 40 çiftin başvurduğunu bildiren yetkililer, gelen taleplerin hepsini kabul edemediklerini söylüyor.
 
Adana'nın merkez Seyhan Belediyesi Evlendirme Memurluğu da yoğun talep alan yerlerden. 09.09.09 tarihine diğer günlerin 2 katı talep olduğuna dikkat çeken yetkililer, şu ana kadar 14 tane başvuru aldıklarını, sayının 20'ye ulaşmasını beklediklerini dile getiriyor. Yetkililer, tarihin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle başvuruların 08.08.2008 tarihine nazaran daha az kaldığına vurgu yapıyor. Yetkililer, 9 Eylül'e olan talebin diğer günlerin 2 -3 katına ulaştığına dikkat çekiyor.

Ertuğrul Balaban ve Fatma Gül çitfi de evlilik cüzdanlarına 09.09.09 tarihini yazdırmak istiyor. Bu tarihi özellikle seçtiklerini söyleyen Ertuğrul Balaban, "Ben özel günleri unutan biriyim. 09.09.09 100 yılda bir gelen özel bir tarih. Bu günümüzü özel bir tarihle taçlandırmak istedik." diye konuşuyor. Fatma Gül de "Bu çok özel bir gündü ve madem evleneceğiz; böyle bir günde olsun istedim" diyor. 



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir